Viselkedésalapú védelmet fejleszt a VirusBuster

MTI Sajtóadatbank, 2011. december 1. 09:24

A VirusBuster Kft. 74 millió forint uniós támogatást nyert a Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében, a pénzt egy több mint 220 millió forint összköltségvetésű új vírusvédelmi szoftver készítésére fordítják.

    A közlemény szerint a vírusvédelmi fejlesztéssel foglalkozó magyar vállalkozás olyan vírusvédelmi szoftvert készít, amely nem az eddig megszokott módon, azaz a programok statikus felismerési módszerére alapozva szűri ki a kártékony alkalmazásokat, hanem a számítógépen futó folyamatok viselkedésének elemzésével.
    A védelmi megoldás így az újonnan felbukkanó károkozókat is képes majd felismerni még akkor is, ha azt a hagyományos eljárásokkal nem, vagy csak nehezen lehetne megtenni a felismerést gátló álcázó technikák miatt. A szokásostól eltérő, furcsa működésű folyamatokat lefülelő, viselkedésalapú felismerési technológiát a cég nemcsak saját rendszereibe építi be, hanem más vírusvédelmi terméket gyártó cégeknek is értékesíti.

Kulcsszavak: security VirusBuster vírus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás