Összefogás az internetes pedofil tartalmak visszaszorításáért

forrás Prim Online, 2011. december 1. 18:08

A gyermekek biztonságos internethasználatának megteremtése, és a pedofil tartalmak internetes terjesztésének megakadályozása érdekében írt alá szándéknyilatkozatot Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója és Petőfi Attila, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főigazgatója csütörtökön a rendőrség Teve utcai székházában.

A jogellenes és káros online tartalmak elleni küzdelem mérföldkövévé válhat Magyarországon a ma aláírt együttműködés, jelentette ki Szalai Annamária. A cél elérésének hatékony és újszerű modellje lehet a közfeladatot ellátó és a magánszektorban működő szervezetek jelen szövetkezése.

Az együttműködésben a NMHH részéről a társadalmi felelősségvállalási program keretében működtetett Internet Hotline weboldal vesz részt, amelyen keresztül az ártalmas, jogsértőnek vélt internetes tartalmakat lehet bejelenteni, és amely hamar népszerűségre tett szert a világhálót használók körében. Az NMHH segít a jogsértő tartalmak eltávolításában, illetve a bejelentetett és vélhetően jogsértő oldalakról rendszeresen tájékoztatja az ORFK-t.

Az NMHH elnöke elmondta, bízik benne, hogy a fiatalkorúak védelmét más szolgáltatók is fontos célnak tartják, és hamarosan csatlakoznak a mai, példaértékű megállapodáshoz.

Az összefogás részeként a Telenor Magyarország 2012. január 1-jétől elérhetetlenné teszi az Interpol tiltólistáján szereplő, pedofil tartalmú weboldalakat. A nemzetközi tiltólistát az ORFK juttatja el a mobilszolgáltatóhoz.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elkötelezetten kiáll minden olyan kezdeményezés mellett, amelynek célja, hogy a gyermekeket megóvja a káros és illegális internettartalmaktól, és támogatja a digitális közbizalom megteremtését.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

250 dollárért adathalász lehet bárkiből

Nyílt titok, hogy napjainkban a kiberbűnözők egyre kevésbé foglalkoznak a vállalati tűzfalak feltörésével. Azokat megkerülve a szervezetek informatikai védelmének leggyengébb láncszemét, a munkavállalókat és a beszállítókat csalják lépre a legtöbbször megtévesztő emailek, weboldalak használatával. 

2023. március 30. 20:57

HONOR Magic5 Lite: luxus, strapabíróság és innováció

A HONOR Magic5 Lite testesíti meg a HONOR elköteleződését abban, hogy strapabíró kialakítással és stílusos formatervezéssel lássa el kiváló minőségű okostelefonjait. Az alábbiakban bemutatjuk a HONOR Magic5 Lite magával ragadó, ívelt képernyőjét, lenyűgöző állóképességét, valamint azokat a szigorú teszteket, kutatási és fejlesztési (K+F) erőfeszítéseket, melyek mind hozzájárulnak ehhez a teljesítményhez.

2023. március 30. 19:20

A Vatikánt védő testőrség Samsung Knox Suite-tal bővíti biztonsági arzenálját

Róma szívébe elzarándokolni nem csak a hívők számára rendkívüli élmény, a Vatikánt és nevezetességeit egy átlagos napon 25.000 turista látogatja meg. A világ legkisebb, mindössze 0,44 km2 területű államát és annak vezetőjét elit katonai alakulat őrzi, a Svájci Gárda már 1506 óta védelmezi a mindenkori pápát és az Apostoli Palotát. A testőrség a reneszánsz óta folyamatosan megújulva alkalmazkodik a kihívásokhoz, veszélyekhez és a technológiai fejlődéshez, hogy a modern korban is sikerrel lássa el a feladatát. A Svájci Gárda a Samsung Knox Suite-tal egészítette ki arzenálját, hogy a digitális fenyegetéseket is a leghatékonyabban háríthassák el.

2023. március 30. 17:41

Tűzvédelmi és mentési célokra fejlesztett négylábú robotplatformot a Unitree

A fogyasztói és ipari felhasználású bionikus robotok területén egyaránt vezető szerepet betöltő kínai Unitree Robotics professzionális tűzoltási, tűzmegelőzési, felderítési és mentési célú robotot mutatott be. A négylábú platform a katasztrófavédelem szinte bármely területén alkalmazható adatgyűjtési, felderítési és mentési feladatok ellátására.

2023. március 30. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08