SAP: vecsési gyermekek robotlegókkal

forrás Prim Online, 2011. december 19. 11:45

A legjobb első induló címmel tért haza az SAP szoftvercég által szponzorált vecsési csapat a közép-európai First Lego League lengyelországi döntőjéről. A Gdanskban megrendezett versenyen saját építésű legórobotokkal mérkőztek meg a visegrádi országok iskoláscsapatai.

A hatfős magyar társaságot, amely a vecsési savanyú káposzta előállításának menetét mutatta be, s mellyel megnyerték a közép-európai fordulót megelőző budapesti versenyt, a szoftverfejlesztő egyik szakembere, Bánlaki Tibor mentorálta. A felkészülés során beszéltek helyi őstermelőkkel, magyar és angol nyelvű prezentációt készítettek, robotot építettek és programozták annak mozgását, hogy az idei évi témájához, az élelmiszerbiztonsághoz kapcsolódó feladatokat meg tudja oldani a gép.


 A 10 és 14 év közötti kisiskolások így megtapasztalhatták, miképpen kell csoportban dolgozni, hogyan működik a feladatmegosztás. A felkészülést a vecsési Petőfi Sándor Gimnázium pedagógusai segítették. A december első hétvégéjén megrendezett külföldi versenyen azonban az idősebb iskoláscsapatok megelőzték a legfiatalabb indulónak számító Vecsési SAP S4SOK nevű egységet, mely összesítésben a 10. helyet érte el a 18 induló között. Búsulniuk azonban nem kell: a legjobb első induló címét hozhatták haza, gazdagodtak egy külföldi megmérettetéssel, megtapasztalták az együttműködés érzését, kialakultak, megerősödtek barátságok. E pozitívumok még a közel 20 órás buszút emlékét is elnyomják.


Az SAP idei évben hat csapatot szponzorált a lego versenyen, és egy másik indulónak szintén segített: a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulói számára is állta a lengyelországi utazás költségeit.

Kulcsszavak: robot verseny játék SAP-hu SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05