Számítógépes munkaidő-beosztás a MÁV-nál

forrás Prim Online, 2011. december 28. 10:33

A napokban elindította a MÁV-START Zrt. a teljes hálózatára - azaz az összes kocsivizsgáló, pénztáros és jegyvizsgáló munkaidő-beosztására - kiterjedő új, vezénylést segítő szoftverét. Ezáltal jelenleg kevesebb mint háromszáz fő végzi a mintegy hatezer dolgozó munkáltatásával kapcsolatos tevékenységeket.

A személyszállító vasúttársaság 2009-ben hozta meg a döntést egy, a munkáltatást segítő számítógépes rendszer létrehozásáról, majd a sikeres közbeszerzési eljárást követően indulhatott el a fejlesztés. Ennek köszönhetően hatékonyabbá válik a vezénylést igénylő munkavállalók foglalkoztatása, csökken a munkaerőhiányból adódó túlórák mennyisége. A rendszer elindítása nemcsak a munkavállalók irányításával foglalkozók munkáját könnyíti, hanem a vonatok közlekedtetéséért is felelős üzemirányítók rendkívüli odafigyelést igénylő munkáját is. További előny, hogy a munkaügyi szabályok betartása így könnyebben és kevesebb időráfordítással ellenőrizhető.

A kifejlesztett szoftver a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. több rendszerével is kapcsolatban áll, és a napi működtetés során folyamatosan keletkező gyakorlati tapasztalatok alapján a fejlesztés folyamatos. Az alkalmazás előkészített a vonatkísérők jegykiadó gépével történő kommunikációra is, mindez hozzájárulhat a járművek jövőbeni, valós idejű követéséhez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elindult a Magyar Klímacsereprogram

A minden negyedik magyar háztartásban megtalálható klímaberendezések közül a nagy energiafogyasztásúak cseréje még gyorsabban térülhet meg a Magyar Klímacsereprogram segítségével.

2023. október 2. 16:53

Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

2023. október 2. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38