A GTS-Datanet ügyvezetője a Cellumnál folytatja

Pauer Pál a mobilfizetési cég értékesítési vezérigazgató-helyettese

forrás Prim Online, 2012. január 4. 14:13

Tovább bővíti menedzsmentjét a mobilfizetési megoldásokat fejlesztő Cellum csoport. A Cellum Global Zrt. vezetőségéhez Pauer Pál, a GTS Magyarország korábbi ügyvezető igazgatója, a GTS Polska egyik alapítója csatlakozott.

A menedzser feladata cégcsoport kereskedelmi csapatának irányításán túl a Cellum által fejlesztett MasterCard Mobile technológia, valamint egyéb mobilfizetési termékek külpiacokra vitele lesz. A Cellum Global Zrt. 2011 őszén jelentős kockázati tőkebefektetésben részesült nemzetközi terjeszkedésének finanszírozása érdekében.

Pauer Pál
(41) az elmúlt másfél évtizedben Magyarországon és Lengyelországban dolgozott vezetőként a GTS-csoport különböző cégeinél. A menedzser a Varsói Közgazdaság-tudományi Egyetemen szerzett külkereskedelmi diplomát. Karrierjét a GTS Magyarország értékesítési menedzsereként kezdte, majd a GTS Polska értékesítési igazgatójának nevezték ki. 2001-ben tért vissza a GTS-Datanethez, ahol értékesítési és marketingigazgatóként dolgozott. Amikor a cégcsoportot 2008-ban felvásárolta egy amerikai érdekeltségű pénzügyi befektetői konzorcium, Pauer Pált a magyar leányvállalat ügyvezetőjévé nevezték ki. Vezetése alatt a GTS-Datanet Magyarország egyik vezető alternatív távközlési szolgáltatójává vált.

A Cellum Global vezetésében a kiemelt termékek hazai és nemzetközi értékesítése tartozik az új vezérigazgató-helyettes feladatai közé. A Cellum 2012-ben a nemzetközi piacokon való egyre intenzívebb szerepvállalásra készül, ezért esett a választás a regionális szintű tapasztalatokkal rendelkező menedzserre. „Pauer Pál a magyar és közép-európai távközlés-informatikai piac kiemelkedő tudású vezetője” – mondta Kóka János, a Cellum elnök-vezérigazgatója. „Feladata, hogy a piacfejlesztésért és értékesítésért felelős csapat vezetőjeként Magyarországon kívül legalább tíz másik országban piacra juttassa a MasterCard Mobile biztonságos fizetési technológiáját, és más Cellum-termékeket, partnerségben a regionális pénzügyi és mobilszolgáltatókkal.”

A Cellum 2011 őszén az Európai Unió Jeremie kockázati tőkeprogramja keretében jelentős kockázati tőkebefektetésben részesült, hogy nemzetközi terjeszkedését finanszírozni tudja. A MasterCard ezt követően jelentette be, hogy az új fizetési megoldás, a MasterCard Moblie technológiai rendszerszállítójának és üzemeltetőjének a Cellumot választotta. Szintén nemrégiben született megállapodás az első külföldi leányvállalat, a Cellum Bulgária alapításáról. A Cellum menedzsmentje emellett előrehaladott tárgyalásokat folytat román, grúz, osztrák, német és albán partnerekkel is.

Kulcsszavak: GTS-hu CIO Cellum

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08