ASUS HD 7970 grafikus kártya: túlhajtásra tervezve

forrás Prim Online, 2012. január 9. 12:22

Egy hatékony és nagyteljesítményű, 28 nanométeres GPU három gigabájtnyi GDDR5 memóriával párosítva – egy ilyen grafikus kártya kínálja a legtöbbet ma a játékosok és a multimédia rajongói számára. Az ASUS HD 7970 az exkluzív GPU Tweak segédprogramja valós idejű, intuitív hangolásra és túlhajtásra ad lehetőséget. Ez kínálja a legjobb platformot a kifinomult, DirectX 11-es játékokhoz és az eredeti, következő generációs PC-s grafikus látványvilághoz, amelyekhez még az új PCI Express 3.0 és az AMD Eyefinity többképernyős technológia beépítése is hozzájárul.

GPU-innováció 28 nanométeres gyártástechnológiával
Az AMD több mint egy éve várt, legfrissebb grafikus processzora vadonatúj, 28 nanométeres gyártási eljárást használ. Ennek eredményeképpen a grafikus lapka a korábbi generációknál hatékonyabban, hűvösebben és nagyobb teljesítménnyel működnek. Az ASUS HD 7970 grafikus kártya 3 GB GDDR5 videomemóriával érkezik, így a játék- és vizuális élmény még nagyobb felbontásokkal, még részletesebb textúrákkal és még gyorsabb képkockaváltással lesz teljesebb. A memóriacsatoló adatbuszát 384 bitesre bővítették a magas felbontású textúrákkal megáldott játékok megjelenésének felgyorsításához.

Túlhajtás és hangolás az intuitív GPU Tweak segédprogrammal
Az új GPU-technológia összes előnyének kihasználásához az ASUS az összes kártyához mellékeli az exkluzív és kibővített GPU Tweak segédprogramot is. A programcsomaggal a felhasználó akár négy kártyán is szabályozhatja az órajelsebességeket, feszültségszinteket és ventilátor fordulatszámokat – nagyszerű megoldás a CrossFireX környezetekhez. Mivel a felhasználók igényei nem egyformák, a segédprogram normál és speciális módban is használható. Az ASUS GPU Tweakkel könnyen elvégezhetők a módosítások, a túlhajtás a GPU-órajelének és a feszültségek szinkronizálásával, a 2D/3D váltás és módzárolás pedig segít a jobb 3D-s teljesítményszintek elérésében, ami a gyakorlatban pontosabb rendszertesztelést, a túlhajtási versenyeken pedig magasabb pontszámokat jelent.. A segédprogram automatikus frissítéseket kínál az illesztőprogram- és BIOS verziókhoz, hogy a kártya mindig optimális módon működjön, valamint egy ügyes monitorozó alkalmazást a Windows asztalára, amely igény szerint részletes információkat nyújt a paraméterekről. Az ASUS a Techpoweruppal szorosan együttműködve a cég nagyhírű GPU-Z programját is beépítette a GPU Tweak-be a még megbízhatóbb grafikuskártya-adatok és nyomkövetés érdekében.

Gyorsabb PCI Express 3.0 és továbbfejlesztett AMD Eyefinity

Az ASUS HD 7970 grafikus kártya szabványos csatolója a szenvedélyes játékosok és PC- rajongók körében nagy izgalommal várt PCI Express 3.0, amely megduplázza a PCI Express 2.0 adatátviteli sebességét. Ez a fejlesztés radikális teljesítménynövekedés alapja lehet, mivel a grafikus kártyák sokkal gyorsabban kommunikálhatnak a teljes rendszerrel, mint előzőleg. Az ASUS HD 7970 teljesítménye hatékonyabbá teszi az AMD Eyefinity többképernyős technológiáját is, amivel egyszerre akár hat monitoron is nézhető a hatalmasra felnagyított képernyőkép. A játékosoktól a professzionális grafikus tervezőkig sokféle felhasználó fogja értékelni az ASUS HD 7970 grafikus kártya által kínált simább és konzisztensebb AMD Eyefinity teljesítményt.

Kulcsszavak: ASUS Asus AMD grafikus kártya

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az internet atyja köszöntötte a 30 éves magyar internetet

1991-ben jegyezték be az első magyar domént, a sztaki.hu-t, és ezzel megnyílt az út a magyar internet előtt. A harmincéves jubileumot az ELKH Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) virtuális kerekasztallal ünnepelte, amin a magyar internetet megalapozó hálózatkutatási és internetfejlesztési szakemberi vettek részt. Bakonyi Péter, Csaba László, Martos Balázs, Horváth Nándor, Pásztor Miklós és Tétényi István munkája nélkül nem startolt volna el olyan gyorsan a magyar internet. A beszélgetésbe becsatlakozott Kovács László, a SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztályának vezetője is.

2021. december 8. 19:29

Újranézhetők a Neumann Társaság DEEP IT konferenciájának előadásai

A YouTube-on tette elérhetővé a Neumann Társaság a DEEP IT – jövőképek, háttértendenciák című, szokásos éves online konferenciájának előadásait. Idén a felkért előadóktól azt kérte a társaság, hogy vizsgálják meg, szakterületük esetében a legújabb technológiai fejlesztések milyen hatással vannak a mindennapi életünkre. 

2021. december 3. 15:37

Magyarok is bekerültek a régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégei közé

Idén három magyar társaság is különdíjat kapott a közép-európai Deloitte Technology Fast 50 programban, a Growth Stars és Impact Stars kategóriákban. A program a régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásait mutatja be, amire idén minden eddiginél több, közel 450 vállalat pályázott.

2021. november 29. 09:51

Harmincadszor ismerik el a legkiválóbb innovációs teljesítményeket

„Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai partnerségével és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával 2021-ben is meghirdetik a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot. A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) hagyományos kiírása harmincadik alkalommal indul útjára a most megkezdődő nevezési szakasszal. Az új termékkel, eljárással vagy szolgáltatással jelentős üzleti sikert elért vállalkozások, szervezetek jelentkezéseit 2022. február 2-ig várják” – jelentette be Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese.

2021. november 23. 15:26

Vezető konténerbiztonsági vállalatot vásárol fel a SUSE

A SUSE bejelentette, hogy megállapodást kötött a NeuVector Inc. felvásárlására. A kaliforniai központú szervezet vezetőnek számít a konténerek teljes életciklusára kiterjedő biztonságot kínáló megoldások piacán. A cég termékeivel végponttól végpontig terjedő védelmet nyújt a sebezhetőségek DevOps folyamatokban történő kiküszöbölésétől kezdve az automatizált biztonságon át egészen a compliance feltételek teljesítéséig. 

2021. november 11. 11:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy évtized alatt 260-szorosára nőtt a mobil adatforgalom

2021. december 8. 18:01

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45