ASUS HD 7970 grafikus kártya: túlhajtásra tervezve

forrás Prim Online, 2012. január 9. 12:22

Egy hatékony és nagyteljesítményű, 28 nanométeres GPU három gigabájtnyi GDDR5 memóriával párosítva – egy ilyen grafikus kártya kínálja a legtöbbet ma a játékosok és a multimédia rajongói számára. Az ASUS HD 7970 az exkluzív GPU Tweak segédprogramja valós idejű, intuitív hangolásra és túlhajtásra ad lehetőséget. Ez kínálja a legjobb platformot a kifinomult, DirectX 11-es játékokhoz és az eredeti, következő generációs PC-s grafikus látványvilághoz, amelyekhez még az új PCI Express 3.0 és az AMD Eyefinity többképernyős technológia beépítése is hozzájárul.

GPU-innováció 28 nanométeres gyártástechnológiával
Az AMD több mint egy éve várt, legfrissebb grafikus processzora vadonatúj, 28 nanométeres gyártási eljárást használ. Ennek eredményeképpen a grafikus lapka a korábbi generációknál hatékonyabban, hűvösebben és nagyobb teljesítménnyel működnek. Az ASUS HD 7970 grafikus kártya 3 GB GDDR5 videomemóriával érkezik, így a játék- és vizuális élmény még nagyobb felbontásokkal, még részletesebb textúrákkal és még gyorsabb képkockaváltással lesz teljesebb. A memóriacsatoló adatbuszát 384 bitesre bővítették a magas felbontású textúrákkal megáldott játékok megjelenésének felgyorsításához.

Túlhajtás és hangolás az intuitív GPU Tweak segédprogrammal
Az új GPU-technológia összes előnyének kihasználásához az ASUS az összes kártyához mellékeli az exkluzív és kibővített GPU Tweak segédprogramot is. A programcsomaggal a felhasználó akár négy kártyán is szabályozhatja az órajelsebességeket, feszültségszinteket és ventilátor fordulatszámokat – nagyszerű megoldás a CrossFireX környezetekhez. Mivel a felhasználók igényei nem egyformák, a segédprogram normál és speciális módban is használható. Az ASUS GPU Tweakkel könnyen elvégezhetők a módosítások, a túlhajtás a GPU-órajelének és a feszültségek szinkronizálásával, a 2D/3D váltás és módzárolás pedig segít a jobb 3D-s teljesítményszintek elérésében, ami a gyakorlatban pontosabb rendszertesztelést, a túlhajtási versenyeken pedig magasabb pontszámokat jelent.. A segédprogram automatikus frissítéseket kínál az illesztőprogram- és BIOS verziókhoz, hogy a kártya mindig optimális módon működjön, valamint egy ügyes monitorozó alkalmazást a Windows asztalára, amely igény szerint részletes információkat nyújt a paraméterekről. Az ASUS a Techpoweruppal szorosan együttműködve a cég nagyhírű GPU-Z programját is beépítette a GPU Tweak-be a még megbízhatóbb grafikuskártya-adatok és nyomkövetés érdekében.

Gyorsabb PCI Express 3.0 és továbbfejlesztett AMD Eyefinity

Az ASUS HD 7970 grafikus kártya szabványos csatolója a szenvedélyes játékosok és PC- rajongók körében nagy izgalommal várt PCI Express 3.0, amely megduplázza a PCI Express 2.0 adatátviteli sebességét. Ez a fejlesztés radikális teljesítménynövekedés alapja lehet, mivel a grafikus kártyák sokkal gyorsabban kommunikálhatnak a teljes rendszerrel, mint előzőleg. Az ASUS HD 7970 teljesítménye hatékonyabbá teszi az AMD Eyefinity többképernyős technológiáját is, amivel egyszerre akár hat monitoron is nézhető a hatalmasra felnagyított képernyőkép. A játékosoktól a professzionális grafikus tervezőkig sokféle felhasználó fogja értékelni az ASUS HD 7970 grafikus kártya által kínált simább és konzisztensebb AMD Eyefinity teljesítményt.

Kulcsszavak: ASUS Asus AMD grafikus kártya

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

CES fotelből,

Néhány hónappal ezelőtt sikerült a CES alapítójával, Gary Shapiro-val beszélgetnem - stílusosan chat-formában - a virtuális CES-ről.  Megnyugtatott hogy mindent megtesznek a virtuális konferenciázás élménnyé tétele érdekében.

2021. január 12. 18:45

Dr. Orbán Anita a Vodafone Magyarország új vezérigazgató-helyettese

2021. január 4-től Dr. Orbán Anita tölti be a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját, egyúttal januártól az igazgatótanács tagja is lesz. Az új vezérigazgató-helyettes a Tellurian LNG fölgázipari vállalat londoni leányvállalatától érkezett a Vodafone-hoz.

2021. január 5. 17:43

2026-ra négyszereződik az adatforgalom, és a fele 5G-n zajlik majd

Az Ericsson tanulmánya szerint az évtized közepén 8,8 milliárd mobilelőfizetés lehet a világon, és ebből 3,5 milliárd már az 5G hálózatokat használja majd. Észak-Amerikában ötből négy, Közép-Kelet-Európában minden harmadik előfizetés 5G lesz. A tanulmány kitér arra is, hogy a havi átlagos mobil adatforgalom az elmúlt évben másfélszeresére nőtt, és régiónkban elérte a 7,3 gigabájtot – de ez a szám 2026-ra kilő majd és közel 30 gigabájt lesz. Mindez csupán néhány érdekes megállapítás a mobilkommunikációs trendek egyik legátfogóbb tanulmányából az Ericsson Mobility Report 2020-as kiadásából, mely szerint az 5G a vártnál is gyorsabban terjed majd.

2020. december 11. 10:54

Felsővezetői bejelentés a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom Igazgatósága a 2020. december 1-i ülésén Rékasi Tibor vezérigazgatói szerződésének meghosszabbításáról döntött. Rékasi Tibort 2018 júliusában nevezték ki 3 évre a Magyar Telekom vezérigazgatójának, és a mostani döntéssel szerződése jóval a lejárta előtt, további 3 évvel, 2024. június 30-ig meghosszabbításra kerül.

2020. december 1. 16:22

Mesterséges intelligencia segíti szűrni a korai tüdőrákot!

Már Magyarországon is mesterséges intelligencia segíti a tüdő daganatos elváltozásainak felismerését. Ezzel igen korai stádiumban diagnosztizálhatóvá válik a betegség, és jelentősen megnövekedik a páciensek túlélési esélye.

2020. november 30. 17:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás