ASUS HD 7970 grafikus kártya: túlhajtásra tervezve

forrás Prim Online, 2012. január 9. 12:22

Egy hatékony és nagyteljesítményű, 28 nanométeres GPU három gigabájtnyi GDDR5 memóriával párosítva – egy ilyen grafikus kártya kínálja a legtöbbet ma a játékosok és a multimédia rajongói számára. Az ASUS HD 7970 az exkluzív GPU Tweak segédprogramja valós idejű, intuitív hangolásra és túlhajtásra ad lehetőséget. Ez kínálja a legjobb platformot a kifinomult, DirectX 11-es játékokhoz és az eredeti, következő generációs PC-s grafikus látványvilághoz, amelyekhez még az új PCI Express 3.0 és az AMD Eyefinity többképernyős technológia beépítése is hozzájárul.

GPU-innováció 28 nanométeres gyártástechnológiával
Az AMD több mint egy éve várt, legfrissebb grafikus processzora vadonatúj, 28 nanométeres gyártási eljárást használ. Ennek eredményeképpen a grafikus lapka a korábbi generációknál hatékonyabban, hűvösebben és nagyobb teljesítménnyel működnek. Az ASUS HD 7970 grafikus kártya 3 GB GDDR5 videomemóriával érkezik, így a játék- és vizuális élmény még nagyobb felbontásokkal, még részletesebb textúrákkal és még gyorsabb képkockaváltással lesz teljesebb. A memóriacsatoló adatbuszát 384 bitesre bővítették a magas felbontású textúrákkal megáldott játékok megjelenésének felgyorsításához.

Túlhajtás és hangolás az intuitív GPU Tweak segédprogrammal
Az új GPU-technológia összes előnyének kihasználásához az ASUS az összes kártyához mellékeli az exkluzív és kibővített GPU Tweak segédprogramot is. A programcsomaggal a felhasználó akár négy kártyán is szabályozhatja az órajelsebességeket, feszültségszinteket és ventilátor fordulatszámokat – nagyszerű megoldás a CrossFireX környezetekhez. Mivel a felhasználók igényei nem egyformák, a segédprogram normál és speciális módban is használható. Az ASUS GPU Tweakkel könnyen elvégezhetők a módosítások, a túlhajtás a GPU-órajelének és a feszültségek szinkronizálásával, a 2D/3D váltás és módzárolás pedig segít a jobb 3D-s teljesítményszintek elérésében, ami a gyakorlatban pontosabb rendszertesztelést, a túlhajtási versenyeken pedig magasabb pontszámokat jelent.. A segédprogram automatikus frissítéseket kínál az illesztőprogram- és BIOS verziókhoz, hogy a kártya mindig optimális módon működjön, valamint egy ügyes monitorozó alkalmazást a Windows asztalára, amely igény szerint részletes információkat nyújt a paraméterekről. Az ASUS a Techpoweruppal szorosan együttműködve a cég nagyhírű GPU-Z programját is beépítette a GPU Tweak-be a még megbízhatóbb grafikuskártya-adatok és nyomkövetés érdekében.

Gyorsabb PCI Express 3.0 és továbbfejlesztett AMD Eyefinity

Az ASUS HD 7970 grafikus kártya szabványos csatolója a szenvedélyes játékosok és PC- rajongók körében nagy izgalommal várt PCI Express 3.0, amely megduplázza a PCI Express 2.0 adatátviteli sebességét. Ez a fejlesztés radikális teljesítménynövekedés alapja lehet, mivel a grafikus kártyák sokkal gyorsabban kommunikálhatnak a teljes rendszerrel, mint előzőleg. Az ASUS HD 7970 teljesítménye hatékonyabbá teszi az AMD Eyefinity többképernyős technológiáját is, amivel egyszerre akár hat monitoron is nézhető a hatalmasra felnagyított képernyőkép. A játékosoktól a professzionális grafikus tervezőkig sokféle felhasználó fogja értékelni az ASUS HD 7970 grafikus kártya által kínált simább és konzisztensebb AMD Eyefinity teljesítményt.

Kulcsszavak: ASUS Asus AMD grafikus kártya

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Java legújabb verziója!

Az Oracle bejelentette a Java 20 elérhetőségét. A világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója több ezer teljesítménybeli, stabilitási és biztonsági előrelépést kínál, köztük a platformra vonatkozókat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában, valamint az innováció és a növekedés támogatásában. 

2023. március 22. 12:45

Neumann János hiánypótló életrajzi kötetét adja ki a Neumann Társaság

Neumann János a globális kihívások és az éghajlat változásával kapcsolatban évtizedekkel ezelőtt leírt gondolatai 2023-ban aktuálisabbak, mint valaha: ezért a Neumann Társaság a számítógépek működési elveit kidolgozó tudós életútját új megközelítésből feldolgozó életrajzi kötetet jelentet meg a Neumann 120 emlékév tiszteletére.

2023. március 14. 15:50

Órákon belül választ ad a bőrbetegek problémájára egy magyar fejlesztés

Átfogó tesztidőszak után élesben is elindult a bőrgyógyászat Shazamjaként is emlegetett mesterséges intelligencia alapú technológia, amellyel a saját otthonunkból diagnosztizálhatóvá válnak a bőrbetegségek. Az AIP Derm világújdonságnak számít, és digitális forradalmat indíthat el a hazai egészségügyben. A fejlesztés látványosan emeli a szolgáltatás színvonalát és egyszerűsíti a páciensek életét, egy orvos pedig akár 40 esetet is el tud látni egy óra alatt, ezzel nagyságrendeket emelve a hatékonyságon. Az Európai Unió első nyilvános digitális kórházaként aposztrofált technológia előnyeiből a magyarok profitálhatnak először, de még idén nemzetközileg is elérhetővé válik.

2023. március 4. 15:13

1 éves születésnapját ünnepli a Yettel

2022. március 1-jén három országban – Magyarországon, Bulgáriában és Szerbiában – egyszerre indult a Yettel márka, amely hazánkban a márkaismertséget tekintve már 2022 szeptemberére elérte elődjének szintjét*. A mobilhálózat az első egy év alatt több mint 370 millió gigabájt adatforgalmat szolgált ki, az ügyfelek pedig közel hatmilliárd perc hanghívást indítottak és több mint egymilliárd SMS-t küldtek. A szolgáltató – összhangban a változó ügyféligényekkel – március 2-tól új számlás tarifákat vezet be.

2023. március 1. 12:39

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48