ASUS HD 7970 grafikus kártya: túlhajtásra tervezve

forrás Prim Online, 2012. január 9. 12:22

Egy hatékony és nagyteljesítményű, 28 nanométeres GPU három gigabájtnyi GDDR5 memóriával párosítva – egy ilyen grafikus kártya kínálja a legtöbbet ma a játékosok és a multimédia rajongói számára. Az ASUS HD 7970 az exkluzív GPU Tweak segédprogramja valós idejű, intuitív hangolásra és túlhajtásra ad lehetőséget. Ez kínálja a legjobb platformot a kifinomult, DirectX 11-es játékokhoz és az eredeti, következő generációs PC-s grafikus látványvilághoz, amelyekhez még az új PCI Express 3.0 és az AMD Eyefinity többképernyős technológia beépítése is hozzájárul.

GPU-innováció 28 nanométeres gyártástechnológiával
Az AMD több mint egy éve várt, legfrissebb grafikus processzora vadonatúj, 28 nanométeres gyártási eljárást használ. Ennek eredményeképpen a grafikus lapka a korábbi generációknál hatékonyabban, hűvösebben és nagyobb teljesítménnyel működnek. Az ASUS HD 7970 grafikus kártya 3 GB GDDR5 videomemóriával érkezik, így a játék- és vizuális élmény még nagyobb felbontásokkal, még részletesebb textúrákkal és még gyorsabb képkockaváltással lesz teljesebb. A memóriacsatoló adatbuszát 384 bitesre bővítették a magas felbontású textúrákkal megáldott játékok megjelenésének felgyorsításához.

Túlhajtás és hangolás az intuitív GPU Tweak segédprogrammal
Az új GPU-technológia összes előnyének kihasználásához az ASUS az összes kártyához mellékeli az exkluzív és kibővített GPU Tweak segédprogramot is. A programcsomaggal a felhasználó akár négy kártyán is szabályozhatja az órajelsebességeket, feszültségszinteket és ventilátor fordulatszámokat – nagyszerű megoldás a CrossFireX környezetekhez. Mivel a felhasználók igényei nem egyformák, a segédprogram normál és speciális módban is használható. Az ASUS GPU Tweakkel könnyen elvégezhetők a módosítások, a túlhajtás a GPU-órajelének és a feszültségek szinkronizálásával, a 2D/3D váltás és módzárolás pedig segít a jobb 3D-s teljesítményszintek elérésében, ami a gyakorlatban pontosabb rendszertesztelést, a túlhajtási versenyeken pedig magasabb pontszámokat jelent.. A segédprogram automatikus frissítéseket kínál az illesztőprogram- és BIOS verziókhoz, hogy a kártya mindig optimális módon működjön, valamint egy ügyes monitorozó alkalmazást a Windows asztalára, amely igény szerint részletes információkat nyújt a paraméterekről. Az ASUS a Techpoweruppal szorosan együttműködve a cég nagyhírű GPU-Z programját is beépítette a GPU Tweak-be a még megbízhatóbb grafikuskártya-adatok és nyomkövetés érdekében.

Gyorsabb PCI Express 3.0 és továbbfejlesztett AMD Eyefinity

Az ASUS HD 7970 grafikus kártya szabványos csatolója a szenvedélyes játékosok és PC- rajongók körében nagy izgalommal várt PCI Express 3.0, amely megduplázza a PCI Express 2.0 adatátviteli sebességét. Ez a fejlesztés radikális teljesítménynövekedés alapja lehet, mivel a grafikus kártyák sokkal gyorsabban kommunikálhatnak a teljes rendszerrel, mint előzőleg. Az ASUS HD 7970 teljesítménye hatékonyabbá teszi az AMD Eyefinity többképernyős technológiáját is, amivel egyszerre akár hat monitoron is nézhető a hatalmasra felnagyított képernyőkép. A játékosoktól a professzionális grafikus tervezőkig sokféle felhasználó fogja értékelni az ASUS HD 7970 grafikus kártya által kínált simább és konzisztensebb AMD Eyefinity teljesítményt.

Kulcsszavak: ASUS Asus AMD grafikus kártya

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szerepköréhez jobban illő névre vált az IVSZ

Nevének megújításáról döntött az IVSZ június 7-én megtartott éves közgyűlésén a szervezet tagsága: a korábbi Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) helyett IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége néven folytatja működését a szakmai szervezet. A névváltást az indokolja, hogy napjainkban a digitalizáció a gazdaság minden szegletét áthatja, nem csak az informatikai, távközlési és elektronikai vállalatoknál fontos tényező. A közgyűlésen a 13 fős elnökség 7 pozíciójáról is szavaztak: az IVSZ elnöke újabb három évre dr. Vinnai Balázs lett.

2023. június 9. 12:45

Fenntartható ötlet nyert a Samsung és az EdisonKids versenyén

Alternatív környezettudatos ötlettel, a chipses zacskók kreatív és praktikus újrafelhasználásásával vihették haza a fődíjat a nyírségi diákok a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A harmadik alkalommal megrendezett versenyen 12-18 éves tanulók mérték össze projektjeiket a közösség, a fenntarthatóság és a jövő oktatása kategóriákban. A nyolc döntős csapat közül a NUT (Napkor’s Upcycler Team) csapat elképzelése, a chipses zacskók hőálló szatyorrá alakítása bizonyult a legjobbnak. Második helyezést ért el a modulárisan építhető oktatórobot, a dobogó harmadik fokára pedig a tücsökfarm tervezői léphettek. Az első három helyezett 6 millió forint összértékben választhat Samsung eszközöket, saját maguk, felkészítőtanáruk és iskolájuk számára.

2023. június 6. 14:05

CES 2023,2024 és a többi: innováció egész évben

Messziről indítja gondolatait amerikai tudósítónk, Laszlo Horvath, aki még nem írta ki magából az év elejei CES-élményeket, amiket a folyamatosan érkező hírlevelek is folyamatosan frissítenek. A sivatagi eső vagy a nyárson körbekínált hús mind elvezetnek a technológiához, ami a egyrészt a CES-nek központi témája, másrészt (s egyben) a környezete is. Az írás hosszú, javasoljuk olvasóinknak döljenek hátra, és élvezzék! 

2023. május 22. 22:25

A Delta az Apple termékek hivatalos rendszerintegrátora lett

A Delta Technologies Nyrt. 100%-os leányvállalata az elsők között szerzett rendszerintegrátorként AAR (Apple Authorised Reseller) minősítést. Az Apple termékek hatékonyabb hazai támogatásának érdekében a Delta Systems Kft. stratégiai megállapodást kötött az Apple termékek magyarországi hivatalos disztribútorával, az Apcom Hungary Kft-vel.  

2023. május 15. 17:03

Megjelent a Magyar Telekom 2022. évről szóló fenntarthatósági jelentése

Klímavédelmi, digitalizációs és sokszínűségi célok mentén meghatározott (2021-2030), ötödik fenntarthatósági stratégia második évét zárta a Magyar Telekom. A 2022. évi eredményekről a friss Fenntarthatósági jelentésében számol be a vállalatcsoport.

2023. május 9. 15:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39