Canon PowerShot G1 X: kompaktba bújt DSLR

forrás Prim Online, 2012. január 9. 18:29

A Canon bemutatta az új PowerShot G1 X modellt. A kompakt fényképezőgép nagy CMOS érzékelőjének köszönhetően egy rendkívül könnyen hordozható fémvázban biztosít DSLR-szintű képminőséget és vezérlést.

Az EOS érzékelők technológiáját a DIGIC 5 processzor teljesítményével, új precíziós Canon objektívvel és átfogó kézi vezérléssel ötvöző PowerShot G1 X modell önmagában is kiváló minőséget nyújt a felhasználók számára, de akár egy professzionális DSLR kiegészítőjeként is használható. A fényképezőgép a fémvázba visszahúzódó zoom objektívnek köszönhetően diszkréten használható, valamint magas minőségű képeket és rendkívüli kezelhetőséget biztosít.

Professzionális szintű képminőség
Az EOS 600D modellel azonos pixelméretnek és szerkezetnek, valamint a közkedvelt PowerShot G12 érzékelőjénél körülbelül 6,3-szer nagyobb felületnek köszönhetően a fényképezőgép elsőként biztosítja a felhasználók számára a korábban csak DSLR gépekkel elérhető képminőséget. A modell a Canon első olyan kompakt fényképezőgépe, amely nagy, 18,7 mm x 14 mm-es, 4:3 képarányú, 14,3 megapixeles CMOS érzékelőt tartalmaz, melynek magassága az EOS DSLR modellekben használt APS-C érzékelőkéhez hasonló.
A nagyobb méretű érzékelő segítségével a fényképészek könnyebben szabályozhatják a mélységélességet, valamint több lehetőség nyílik számukra a témák háttértől való kreatív és művészi elkülönítésére. A továbbfejlesztett dinamikatartománynak köszönhetően ugyanazon a képen pontosan rögzíthetik az árnyékokat és a világos részeket. A 14,3 megapixeles felbontásnak köszönhetően pedig nagyméretű nyomatokat, vagy a képek körülvágásával hatásosabb kompozíciókat készíthetnek.
A PowerShot G1 X a Canon EOS termékcsaládjához kifejlesztett CMOS érzékelő-technológiának köszönhetően számos előnyt kínál a felhasználók számára. A lapkára épített zajcsökkentő technológia nagy ISO érzékenység esetén is biztosítja a képek tisztaságát, a 4 csatornás kiolvasási technológia pedig minden körülmény között gyors működést tesz lehetővé.
A fényképezőgép HS System rendszere – a nagy érzékelőnek és a DIGIC 5 processzor nyújtotta előnyöknek köszönhetően – a kompakt fényképezőgépekben elsőként biztosítja a 100–12 800, teljes felbontású ISO tartományt. Ennek köszönhetően a fényképészek a legsötétebb körülmények között is a környezeti fény felhasználásával fényképezhetnek, valamint nagy részletességgel és alacsony zajszinttel készíthetnek természetes felvételeket.

 Precíziós objektívtechnológia
A PowerShot G1 X az EF objektív-technológiával azonos tervezési, gyártási és minőségbiztosítási eljárásokkal készült objektíve professzionális szintű képminőséget biztosít a felhasználók számára. Az ultramagas törési mutatójú aszferikus (UA) elemeknek, és precíziós üvegöntési technológiának köszönhetően a kompakt objektívvel készített felvételek még a legigényesebb fényképészek elvárásainak is megfelelnek. A 4-szeres optikai zoomtartományt kínáló, 28–112 mm-es objektív teljesen visszahúzódik a fényképezőgép házába, így a fényképészek kreatívan használhatják a zoomot, módosíthatják a felvételük kompozícióját és perspektíváját. A 6 lamellás rekesz a nagyméretű érzékelővel kombinálva gyönyörű elmosódó hátterek készítésére alkalmas.
A képek és Full HD minőségű videók optimális tisztasága érdekében az objektív 4 fokozatú optikai képstabilizátorral (IS) rendelkezik, így a fényképészek sötétebb körülmények között és akár négy fokozattal hosszabb zársebességgel fényképezhetnek, mint képstabilizátor nélkül. Az optikai képstabilizátort kiegészítő Intelligens képstabilizáló rendszer elemzi a fókusztávolságot, a fókuszhosszt, valamint a fényképezőgép elmozdulásának típusát, és a képstabilizátor legmegfelelőbb üzemmódját alkalmazza. Ha például a gép oldalirányú elmozdulást érzékel, bekapcsol a Mozgásos képstabilizátor, és csak egy irányban stabilizál, így művészibb módon rögzíthető a képen látható mozgás. A Hybrid képstabilizátor technológiával a közeli témák a gép bemozdulása miatti elmosódás nélkül fényképezhetők.
Az objektívbe beépített 3 fokozatú természetes színsűrűséget biztosító (ND) szűrővel a felhasználók a kisebb mélységélesség érdekében, erős fényben nagyobb rekesznyílást használhatnak, vagy hosszabb zársebesség használatával szándékosan elmosódottá tehetik a mozgó témákat.

 Átfogó vezérlés

A PowerShot G1 X a felvételi üzemmódot és az expozíció-kompenzációt szabályozó tárcsákkal teljes kézi vezérlést kínál a felhasználók számára. Segítségükkel számos beállítás gyorsan és intuitív módon érhető el. A végleges kép maximális mértékű szabályozhatósága érdekében a PowerShot G1 X tökéletesen illeszkedik az EOS fényképészek munkafolyamatába. Támogatja a 14 bites RAW rögzítést az egyenletes színátmenetek és természetes színek ábrázolása érdekében, amelyek ezután a mellékelt Digital Photo Professional (DPP) szoftverrel finomíthatók.
A kiváló minőségű, Nagysebességű sorozatfelvétel módnak köszönhetően a fényképészek könnyedén rögzíthetik a másodperc törtrésze alatt lezajló eseményeket is. Az üzemmódban hat képből álló, másodpercenként 4,5 kép/mp sebességű, teljes felbontású sorozatfelvétellel rögzíthetők a gyorsan mozgó témák. A felhasználók emellett folyamatosan – a memóriakártya kapacitásának megfelelően – 1,9 kép/mp sebességgel JPEG formátumú felvételeket készíthetnek, így hosszabb eseménysorokat is megörökíthetnek.

Kiváló minőségű, Full HD filmek

A PowerShot G1 X egy külön, a videók rögzítésére szolgáló gombbal segíti a Full HD (1080p) minőségű videók azonnali, 24 kép/mp sebességű felvételét. A fényképezőgép nagy CMOS érzékelőjének köszönhetően a felhasználók – a nagyobb érzékelővel járó kis mélységélességgel – még gyenge fényviszonyok között is kiváló minőségű videókat készíthetnek. A 4-szeres optikai zoom filmkészítés közben is használható, mialatt sztereó hangot is rögzíthetünk.

Professzionális kezelés

A rozsdamentes acélból készült váznak és a kompakt kialakításnak köszönhetően a PowerShot G1 X professzionálisan kezelhető. A nagyméretű, változtatható szögű, 7,5 cm (3,0”) képátlójú PureColor II VA LCD kijelzővel a fényképészek szinte bármilyen szögből vagy helyzetből megörökíthetik a kívánt témát. A nagy fényerejű és felbontású, 920 000 képpontos LCD éles és részletes felületet biztosít a képek megalkotásához és megtekintéséhez. A dioptriabeállítóval rendelkező optikai kereső (OVF) használatával pedig a felhasználók az egyéni stílusuknak megfelelő képeket készíthetnek. Az újonnan beépített kézi felugró vaku biztosítja a jelenetek további megvilágítását, a vakupapucsnak köszönhetően pedig külső Canon Speedlite vaku is használható.

Speciális felvételi módok

A kihívást jelentő jelenetek és helyzetek megörökítésében számos speciális felvételi mód segíti a fényképészeket. A sötétedés utáni, állvány nélküli fényképezést támogató Kézi éjszakai üzemmód nagy sebességű felvételsorozatot készít, majd a képadatok egyesítésével egyetlen, jól exponált, kevéssé elmosódott képet állít elő. A Magas dinamikatartomány (HDR) üzemmód kiválóan alkalmas a különösen világos és sötét színárnyalatokat felvonultató jelenetek rögzítéséhez: több expozíciót készít, majd azok egyesítésével biztosítja az árnyékos és világos területek részletességét.

Kiegészítők gazdag tárháza
Az EOS DSLR felhasználók számára ideális választást jelentő PowerShot G1 X modell az EOS rendszer számos kiegészítőjével kompatibilis. A Canon EX Speedlite vakui kreatív megvilágításra használhatóak, a WP-DC44 vízálló tok pedig akár 40 méteres mélységig védelmet és hozzáférést biztosít az összes vezérlőhöz, így ideális erős esőben vagy a víz alatti fényképezéshez.
A külön megvásárolható FA-DC58C objektívszűrő-adapterrel a fényképészek számos szűrőt használhatnak, például körkörös polarizálóval javíthatják fel az ég kékjét vagy távolíthatják el a tükröződéseket. A nagyon közeli témák egyenletesebb megvilágításának érdekében a Macro Ring Lite adapter (MLA-DC1) lehetővé teszi a Canon Macro Ring Lite vagy az EOS rendszerű Twin Lite vakuk használatát.


A PowerShot G1 X legfontosabb jellemzői

·    Nagyméretű, 14,3 MP-es CMOS érzékelő, DIGIC 5 processzor, HS System rendszer
·    Kompakt 4-szeres zoom, Intelligens képstabilizáló rendszer
·    7,5 cm (3,0”) képátlójú, kihajtható és elforgatható LCD kijelző, OVF
·    Teljesen manuális üzemmód, RAW, DPP
·    Full HD, HDMI
·    Nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvétel
·    Integrált Smart Auto technológia
·    Kiegészítők széles választéka
·    HDR üzemmód és ND szűrő
·    Külön megvásárolható, 40 m mélységig vízálló tok

Kulcsszavak: Canon kamera

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

A Huawei Technologies ismertette európai mesterséges intelligencia (MI) programját a Huawei Eco-Connect Europe 2019 konferencián, és bejelentette, hogy százmillió eurót fektet be az MI-iparágba Európában a következő öt évben. A program új fejezetet nyithat az európai mesterséges intelligencia iparág történetében.

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

A PPF Csoport és az Antenna Hungária bejelentette, hogy a PPF eladta a magyarországi Telenor cégek (a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate) 25%-át az Antenna Hungáriának. 

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

Ötödik alkalommal hirdette meg fiatal vezetőknek szóló pályázatát a Coaching Team Kft.; a felhívást október 17-én tették közzé a HR Festen. Az Év Fiatal Vezetője díjjal azokat kívánják elismerni, akik 40 éves korukig kimagasló eredményeket értek el vezetőként. A pályázat az úgynevezett leader szerep tudatos megélését, a vezetői képességek folyamatos fejlődésének igényét helyezi fókuszba. Újdonság, hogy idén a nevezések előtt ajánlásokat is fogadnak. 

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

Újabb fontos mérföldkövet jelenthet a hazai digitális oktatás megvalósításában, hogy idén ősztől az Európa 2000 Középiskola több mint 100, speciálisan tanuláshoz fejlesztett laptopot von be az oktatásba. A beruházásnak köszönhetően az intézményben olyan, nyugat-európai színvonalú, kooperatív tanulás valósulhat meg, amely kulcsfontosságú a technológiával szimbiózisban élő fiatal generációk számára.

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

 

1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk. A Wi-Fi 20. születésnapja alkalmából a Cisco összegyűjtötte a legfontosabb mérföldköveket az elmúlt két évtizedből a Wi-Fi technológia fejlődéséről és a felhasználókra gyakorolt hatásairól.

2019. szeptember 30. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás