Canon PowerShot G1 X: kompaktba bújt DSLR

forrás Prim Online, 2012. január 9. 18:29

A Canon bemutatta az új PowerShot G1 X modellt. A kompakt fényképezőgép nagy CMOS érzékelőjének köszönhetően egy rendkívül könnyen hordozható fémvázban biztosít DSLR-szintű képminőséget és vezérlést.

Az EOS érzékelők technológiáját a DIGIC 5 processzor teljesítményével, új precíziós Canon objektívvel és átfogó kézi vezérléssel ötvöző PowerShot G1 X modell önmagában is kiváló minőséget nyújt a felhasználók számára, de akár egy professzionális DSLR kiegészítőjeként is használható. A fényképezőgép a fémvázba visszahúzódó zoom objektívnek köszönhetően diszkréten használható, valamint magas minőségű képeket és rendkívüli kezelhetőséget biztosít.

Professzionális szintű képminőség
Az EOS 600D modellel azonos pixelméretnek és szerkezetnek, valamint a közkedvelt PowerShot G12 érzékelőjénél körülbelül 6,3-szer nagyobb felületnek köszönhetően a fényképezőgép elsőként biztosítja a felhasználók számára a korábban csak DSLR gépekkel elérhető képminőséget. A modell a Canon első olyan kompakt fényképezőgépe, amely nagy, 18,7 mm x 14 mm-es, 4:3 képarányú, 14,3 megapixeles CMOS érzékelőt tartalmaz, melynek magassága az EOS DSLR modellekben használt APS-C érzékelőkéhez hasonló.
A nagyobb méretű érzékelő segítségével a fényképészek könnyebben szabályozhatják a mélységélességet, valamint több lehetőség nyílik számukra a témák háttértől való kreatív és művészi elkülönítésére. A továbbfejlesztett dinamikatartománynak köszönhetően ugyanazon a képen pontosan rögzíthetik az árnyékokat és a világos részeket. A 14,3 megapixeles felbontásnak köszönhetően pedig nagyméretű nyomatokat, vagy a képek körülvágásával hatásosabb kompozíciókat készíthetnek.
A PowerShot G1 X a Canon EOS termékcsaládjához kifejlesztett CMOS érzékelő-technológiának köszönhetően számos előnyt kínál a felhasználók számára. A lapkára épített zajcsökkentő technológia nagy ISO érzékenység esetén is biztosítja a képek tisztaságát, a 4 csatornás kiolvasási technológia pedig minden körülmény között gyors működést tesz lehetővé.
A fényképezőgép HS System rendszere – a nagy érzékelőnek és a DIGIC 5 processzor nyújtotta előnyöknek köszönhetően – a kompakt fényképezőgépekben elsőként biztosítja a 100–12 800, teljes felbontású ISO tartományt. Ennek köszönhetően a fényképészek a legsötétebb körülmények között is a környezeti fény felhasználásával fényképezhetnek, valamint nagy részletességgel és alacsony zajszinttel készíthetnek természetes felvételeket.

 Precíziós objektívtechnológia
A PowerShot G1 X az EF objektív-technológiával azonos tervezési, gyártási és minőségbiztosítási eljárásokkal készült objektíve professzionális szintű képminőséget biztosít a felhasználók számára. Az ultramagas törési mutatójú aszferikus (UA) elemeknek, és precíziós üvegöntési technológiának köszönhetően a kompakt objektívvel készített felvételek még a legigényesebb fényképészek elvárásainak is megfelelnek. A 4-szeres optikai zoomtartományt kínáló, 28–112 mm-es objektív teljesen visszahúzódik a fényképezőgép házába, így a fényképészek kreatívan használhatják a zoomot, módosíthatják a felvételük kompozícióját és perspektíváját. A 6 lamellás rekesz a nagyméretű érzékelővel kombinálva gyönyörű elmosódó hátterek készítésére alkalmas.
A képek és Full HD minőségű videók optimális tisztasága érdekében az objektív 4 fokozatú optikai képstabilizátorral (IS) rendelkezik, így a fényképészek sötétebb körülmények között és akár négy fokozattal hosszabb zársebességgel fényképezhetnek, mint képstabilizátor nélkül. Az optikai képstabilizátort kiegészítő Intelligens képstabilizáló rendszer elemzi a fókusztávolságot, a fókuszhosszt, valamint a fényképezőgép elmozdulásának típusát, és a képstabilizátor legmegfelelőbb üzemmódját alkalmazza. Ha például a gép oldalirányú elmozdulást érzékel, bekapcsol a Mozgásos képstabilizátor, és csak egy irányban stabilizál, így művészibb módon rögzíthető a képen látható mozgás. A Hybrid képstabilizátor technológiával a közeli témák a gép bemozdulása miatti elmosódás nélkül fényképezhetők.
Az objektívbe beépített 3 fokozatú természetes színsűrűséget biztosító (ND) szűrővel a felhasználók a kisebb mélységélesség érdekében, erős fényben nagyobb rekesznyílást használhatnak, vagy hosszabb zársebesség használatával szándékosan elmosódottá tehetik a mozgó témákat.

 Átfogó vezérlés

A PowerShot G1 X a felvételi üzemmódot és az expozíció-kompenzációt szabályozó tárcsákkal teljes kézi vezérlést kínál a felhasználók számára. Segítségükkel számos beállítás gyorsan és intuitív módon érhető el. A végleges kép maximális mértékű szabályozhatósága érdekében a PowerShot G1 X tökéletesen illeszkedik az EOS fényképészek munkafolyamatába. Támogatja a 14 bites RAW rögzítést az egyenletes színátmenetek és természetes színek ábrázolása érdekében, amelyek ezután a mellékelt Digital Photo Professional (DPP) szoftverrel finomíthatók.
A kiváló minőségű, Nagysebességű sorozatfelvétel módnak köszönhetően a fényképészek könnyedén rögzíthetik a másodperc törtrésze alatt lezajló eseményeket is. Az üzemmódban hat képből álló, másodpercenként 4,5 kép/mp sebességű, teljes felbontású sorozatfelvétellel rögzíthetők a gyorsan mozgó témák. A felhasználók emellett folyamatosan – a memóriakártya kapacitásának megfelelően – 1,9 kép/mp sebességgel JPEG formátumú felvételeket készíthetnek, így hosszabb eseménysorokat is megörökíthetnek.

Kiváló minőségű, Full HD filmek

A PowerShot G1 X egy külön, a videók rögzítésére szolgáló gombbal segíti a Full HD (1080p) minőségű videók azonnali, 24 kép/mp sebességű felvételét. A fényképezőgép nagy CMOS érzékelőjének köszönhetően a felhasználók – a nagyobb érzékelővel járó kis mélységélességgel – még gyenge fényviszonyok között is kiváló minőségű videókat készíthetnek. A 4-szeres optikai zoom filmkészítés közben is használható, mialatt sztereó hangot is rögzíthetünk.

Professzionális kezelés

A rozsdamentes acélból készült váznak és a kompakt kialakításnak köszönhetően a PowerShot G1 X professzionálisan kezelhető. A nagyméretű, változtatható szögű, 7,5 cm (3,0”) képátlójú PureColor II VA LCD kijelzővel a fényképészek szinte bármilyen szögből vagy helyzetből megörökíthetik a kívánt témát. A nagy fényerejű és felbontású, 920 000 képpontos LCD éles és részletes felületet biztosít a képek megalkotásához és megtekintéséhez. A dioptriabeállítóval rendelkező optikai kereső (OVF) használatával pedig a felhasználók az egyéni stílusuknak megfelelő képeket készíthetnek. Az újonnan beépített kézi felugró vaku biztosítja a jelenetek további megvilágítását, a vakupapucsnak köszönhetően pedig külső Canon Speedlite vaku is használható.

Speciális felvételi módok

A kihívást jelentő jelenetek és helyzetek megörökítésében számos speciális felvételi mód segíti a fényképészeket. A sötétedés utáni, állvány nélküli fényképezést támogató Kézi éjszakai üzemmód nagy sebességű felvételsorozatot készít, majd a képadatok egyesítésével egyetlen, jól exponált, kevéssé elmosódott képet állít elő. A Magas dinamikatartomány (HDR) üzemmód kiválóan alkalmas a különösen világos és sötét színárnyalatokat felvonultató jelenetek rögzítéséhez: több expozíciót készít, majd azok egyesítésével biztosítja az árnyékos és világos területek részletességét.

Kiegészítők gazdag tárháza
Az EOS DSLR felhasználók számára ideális választást jelentő PowerShot G1 X modell az EOS rendszer számos kiegészítőjével kompatibilis. A Canon EX Speedlite vakui kreatív megvilágításra használhatóak, a WP-DC44 vízálló tok pedig akár 40 méteres mélységig védelmet és hozzáférést biztosít az összes vezérlőhöz, így ideális erős esőben vagy a víz alatti fényképezéshez.
A külön megvásárolható FA-DC58C objektívszűrő-adapterrel a fényképészek számos szűrőt használhatnak, például körkörös polarizálóval javíthatják fel az ég kékjét vagy távolíthatják el a tükröződéseket. A nagyon közeli témák egyenletesebb megvilágításának érdekében a Macro Ring Lite adapter (MLA-DC1) lehetővé teszi a Canon Macro Ring Lite vagy az EOS rendszerű Twin Lite vakuk használatát.


A PowerShot G1 X legfontosabb jellemzői

·    Nagyméretű, 14,3 MP-es CMOS érzékelő, DIGIC 5 processzor, HS System rendszer
·    Kompakt 4-szeres zoom, Intelligens képstabilizáló rendszer
·    7,5 cm (3,0”) képátlójú, kihajtható és elforgatható LCD kijelző, OVF
·    Teljesen manuális üzemmód, RAW, DPP
·    Full HD, HDMI
·    Nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvétel
·    Integrált Smart Auto technológia
·    Kiegészítők széles választéka
·    HDR üzemmód és ND szűrő
·    Külön megvásárolható, 40 m mélységig vízálló tok

Kulcsszavak: Canon kamera

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új keresőt fejleszt a Google

A Google egy teljesen új, mesterséges intelligencia által működtetett keresőmotort fejleszt, amelyet Magi projektnek neveznek, hogy személyre szabottabb élményt nyújtson a felhasználóknak. A felhasználói igények előrejelzésével ez a technológia beszélgetésalapú keresési élményt hoz létre, relevánsabbá és vonzóbbá téve a keresési eredményeket. Ez a radikális változás megköveteli, hogy a vállalkozások az új keresőmotor AI-alapú megközelítéséhez igazítsák SEO-stratégiájukat.

2023. április 24. 20:01

10 ezer amerikai dollárt nyerhetnek a Huawei XMAGE Awards fődíjasai

Kiírták a Huawei nagyszabású nemzetközi mobilfotós pályázatát, a HUAWEI XMAGE Awards 2023-at (korábban NEXT IMAGE Awards), melyen az elmúlt években több ízben is magyar siker született. Az idei megmérettetésre a világ minden tájáról kilenc kategóriában várják a fotós és videós alkotásokat, a legjobb pályaműveket beküldők pedig akár fejenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalomban részesülhetnek. A pályaművek beküldési határideje 2023. augusztus 15., a nevezett alkotásokat neves nemzetközi zsűri bírálja el.

2023. április 13. 11:26

Ezekre a webcímekre figyeljen, ha nem akarja, hogy átverjék

Az utóbbi időben Magyarországon is egyre elterjedtebbek az adathalász oldalak, amelyek sok esetben nagyon megtévesztő webcímeket használnak. Mit tehetünk azonban, ha nem szeretnénk, hogy a személyes adataink illetéktelenek kezébe kerüljenek?

2023. április 4. 21:44

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39