Bemutatkozik a Sony első okostelefonja – az Xperia S

forrás Prim Online, 2012. január 10. 09:02

Az Xperia NXT sorozat első modelljét, az új generációs Sony készülékek egyikét sajtótájékoztató keretén belül mutatták be a 2012-es Las Veg Consumer Electronic Show közönségének. Az új, Android rendszerrel működő okostelefon a nagy felbontású képernyőnek, a Sony HD élménynek és a 12 megapixeles kamerának (amely készenléti módban képes mindössze 1.5 másodperc alatt felvételeket készíteni) köszönhetően lenyűgöző vizuális élményt biztosít. Az Xperia S rendszerét egy erős 1.5 Ghz-es kétmagos processzor is kiegészíti, amely növeli a sebességet és a készülék teljesítményét.

Az Xperia S a Sony portfólióban
Az Xperia S lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén csatlakoztassák okostelefonjukat a Sony bármely platformjának képernyőjéhez, és élvezzék vagy megosszák a tartalmakat azon keresztül, amely nekik leginkább megfelelő, legyen ez televízió, okostelefon, laptop vagy táblagép. Az okostelefont a fogyasztók HDMI kábellel a televízióhoz csatlakoztatva a már élvezhetik is a Sony Entertainment Network adatbázisából elérhető kedvenc tartalmaikat, vagy egyetlen gombnyomással akár fotóikat is megoszthatják a vezetéknélküli hálózaton keresztül.  Az Xperia S NFC (near field communication) támogatással is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tartalmakat osszanak meg egymással, valamint felfedezzék az egyre növekvő számú NFC alkalmazásokat és szolgáltatásokat.

(Videó itt

Még tökéletesebb szórakoztató élmény a Sony-tól

Az Xperia S-en keresztül a felhasználók elérhetik a Sony Ericsson Entertainment Network adatbázisának szórakoztató tartalmait. A Music Unlimited a 12 millió dalból álló globális zenei gyűjtemény nyújtotta élményt, a Video Unlimited pedig a legnagyobb stúdiók hollywoodi sikerfilmjeit és televíziós show műsorait kínálja.
Az Xperia S Playstation Certified minősítéssel rendelkezik, így kiváló minőségű játékélményt biztosít, valamint hozzáférést a Playstation Store tartalmaihoz.

 



Azonnal felismerhető dizájn
Az Xperia S egy teljesen új formatervezési megközelítés stílusjegyeit hordozza magán, amely az “Iconic Identity” nevet kapta. Az azonnal felismerhető, egyszerű és jellegzetes új dizájn az Xperia NXT sorozat modelljein mutatkozik be először. A készülék alján található átlátszó, főbb érintési pontok alatt található megvilágított panelnek - amely kihangsúlyozza az okostelefon képernyőjét – köszönhetően egy azonnal felismerhető, egyedi, ikonikus megjelenést biztosít.
A felhasználói felületet szintén átalakították, hogy megfeleljen a hardver minimalista dizájnjának. A kezdőképernyő új, színes emblematikus füst háttérrel rendelkezik, melynek megjelenítésével a tervezők tökéletesen kihasználták a HD Reality Display és a kétmagos processzor által nyújtott lehetőségeket.

Elérhetőség
Az Xperia S 2012 első negyedévétől lesz elérhető világszerte. A készülék kezdő, 2.3-as Android (Gingerbread) rendszere 2012 második negyedévétől frissül az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) szoftverével.

Az Xperia S legfontosabb funkciói

·    4.3 hüvelyk átmérőjű Reality Display kijelző Mobile BRAVIA® Engine-nel és HD felbontású (1280 x 720) képernyővel, 720 pixeles előlapi és 1080 pixeles hátlapi kamerával HD minőségű felvételek készítéséhez
·    1.5 Ghz-es kétmagos processzor a gyors böngészéshez és tartalmak letöltéséhez, amelynek a belső 32 GB-os tárhely biztosít helyet
·    12 megapixeles, Sony Exmor R™-ral valamint Fastest Capture-rel felszerelt hátsó kamera, amellyel készenléti módban mindössze 1.5 másodperc alatt készíthetők fényképek
·    NFC (near field communication) kompatibilis, így az egyre növekvő számú NFC alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz, valamint az Xperia Smart Tagekhez való hozzáférést teszi lehetővé
·    a készülék DLNA vagy HDMI kábellel a televízióhoz csatlakoztatható, és a BRAVIA Sync funkció segítségével akár a televízió távvezérlőjével irányítható. A készülék így HD megosztást és a tökéletes HD élményt kínál a televízión keresztül is.

Intelligens extrák Androidra

A készülék bejelentése mellett további három új Smart Extra kiegészítőt is bemutattak, amelyek magasabb szintre emelik a felhasználói élményt és a tartalmakat újszerű megközelítésben tárják az okostelefon-felhasználók elé.

 



Xperia Smart Tag-ek – frissítsd a készüléked beállításait egyetlen érintéssel

Az Xperia Smart Tag-ek valamennyi NFC-képes készüléken, így az Xperia S-en is működnek. Egy NFC-kompatibilis telefont a Smart Tag-hez – egy érmealakú eszközhöz – való érintésével aktivizálja a készüléken felhasználó által előzetesen megadott és személyre szabott telefon beállításokat, így például a Smart Tag ébresztőórát az ágy mellett vagy a Smart Tag GPS-t az autóban. Ezek a profilok a felhasználók ízlésének megfelelően egyszerűen testre szabhatók. Ezekkel a megoldásokkal a felhasználók időt megtakarítva optimalizálhatják mindennapjaikat.

Smart Wireless Headset pro – a Bluetooth fülhallgató, amely mindenre képes

Ez az Androidra tervezett Bluetooth™ sztereó fülhallgató a tökéletes hangzás mellett többféle funkcióval is rendelkezik. A Smart Wireless Headset pro kijelzőjén a felhasználók többek között elolvashatják üzeneteiket, láthatják a bejövő hívásokat és elérhetik a naptárfunkciókat. A telefonról lecsatlakoztatva önálló MP3 lejátszóként és rádióként is működik.


SmartWatch – könnyedén hozzáférhető alkalmazások és egyéb okostelefon funkciók az Android mikro kijelzőjén
A SmartWatch nevű kiegészítő egy mikro kijelző, amely Bluetooth-on keresztül bármilyen Android rendszerű készülékkel képes kommunikálni. A felhasználók számára például diszkrét hozzáférést biztosít üzeneteikhez, közösségi média értesítéseikhez, de az eszközön keresztül kezelhetik telefonhívásaikat vagy akár zenét is hallgathatnak. A kijelző egy szíjjal felszerelve óraként viselhető. A SmartWatch személyre szabásához szükséges alkalmazások hamarosan elérhetők lesznek az Android Marketen.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Változás a Magyar Telekom felsővezetésében

Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere 2024. január 1-től a T-Systems International-nél folytatja karrierjét Chief HR Officerként. Új feladatkörében a világ 20 országában jelen lévő 28.000 fős T-Systems International felsővezetésének tagjaként a HR vezetői feladatokat fogja ellátni. Ezért Friedl Zsuzsanna 2024. január 1-jével távozik a Magyar Telekomnál betöltött pozíciójából.

2023. szeptember 20. 14:05

Történelmet írtak a magyar informatikusok a szakmák Európa-bajnokságán

Egészen elképesztő sikert értek el webfejlesztő és informatikai rendszerüzemeltető versenyzőink Gdanskban, a vasárnap véget ért EuroSkills 2023 versenyen. A szakmák Európa-bajnokságaként számontartott versenyen Hidvégi János webfejlesztő, valamint a Bandúr Tamás – Koncsik Zsolt összeállítású rendszerüzemeltető csapat is aranyérmet szerzett. Utóbbi két fiatal a legeredményesebb versenyzőnek járó „Jos de Goey Best of Europe” díjat is kiérdemelte.

2023. szeptember 13. 12:55

Ők lettek az év informatikai vezetői

Idén is az Infogolfon adták át a Vezető Informatikusok Szövetség (VISZ) hagyományos szakmai díjait. Egy a szervezet elnöksége által felkért független zsűri javaslata alapján a VISZ minden év-ben az Év Informatikai Vezetője díjjal ismeri el annak a szakembernek a munkáját, aki szakmai-ságával, innovatív gondolkodásával például szolgálhat kollégái számára. 

2023. augusztus 31. 20:00

Két ezüstérmet is szerzett a magyar csapat a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián

A németországi Magdeburgban rendezett informatikai versenyen a közép-európai régió és a vendégországok mintegy ötven diákja mérte össze tudását, a négytagú magyar diákdelegáció tagjai közül ketten ezüstéremmel tértek haza. A CEOI-n induló magyar középiskolások néhány nap múlva az idén Szegeden megrendezett világversenyen, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI) is megmérettetik magukat.

2023. augusztus 21. 11:31

Rejtett kincsek, a magyar utazók számára! IPW 2023

Amerika minden évben megrendezi a maga utazási kiállítását, amiről be lehet számolni úgy is, mint egy konferenciáról, kiállításról, és úgy is, hogy maga a rendezvény tárgya, az utazás legyen a cikk témája. Amerikai tudósítónk az utóbbit választotta, az IPW 2023 csak ürügy nála arra, hogy megossza gondolatait az utazásról, s egyben kedvet is ébresszen a következő kirándulásunkhoz.

2023. augusztus 12. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59