Bemutatkozik a Sony első okostelefonja – az Xperia S

forrás Prim Online, 2012. január 10. 09:02

Az Xperia NXT sorozat első modelljét, az új generációs Sony készülékek egyikét sajtótájékoztató keretén belül mutatták be a 2012-es Las Veg Consumer Electronic Show közönségének. Az új, Android rendszerrel működő okostelefon a nagy felbontású képernyőnek, a Sony HD élménynek és a 12 megapixeles kamerának (amely készenléti módban képes mindössze 1.5 másodperc alatt felvételeket készíteni) köszönhetően lenyűgöző vizuális élményt biztosít. Az Xperia S rendszerét egy erős 1.5 Ghz-es kétmagos processzor is kiegészíti, amely növeli a sebességet és a készülék teljesítményét.

Az Xperia S a Sony portfólióban
Az Xperia S lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén csatlakoztassák okostelefonjukat a Sony bármely platformjának képernyőjéhez, és élvezzék vagy megosszák a tartalmakat azon keresztül, amely nekik leginkább megfelelő, legyen ez televízió, okostelefon, laptop vagy táblagép. Az okostelefont a fogyasztók HDMI kábellel a televízióhoz csatlakoztatva a már élvezhetik is a Sony Entertainment Network adatbázisából elérhető kedvenc tartalmaikat, vagy egyetlen gombnyomással akár fotóikat is megoszthatják a vezetéknélküli hálózaton keresztül.  Az Xperia S NFC (near field communication) támogatással is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tartalmakat osszanak meg egymással, valamint felfedezzék az egyre növekvő számú NFC alkalmazásokat és szolgáltatásokat.

(Videó itt

Még tökéletesebb szórakoztató élmény a Sony-tól

Az Xperia S-en keresztül a felhasználók elérhetik a Sony Ericsson Entertainment Network adatbázisának szórakoztató tartalmait. A Music Unlimited a 12 millió dalból álló globális zenei gyűjtemény nyújtotta élményt, a Video Unlimited pedig a legnagyobb stúdiók hollywoodi sikerfilmjeit és televíziós show műsorait kínálja.
Az Xperia S Playstation Certified minősítéssel rendelkezik, így kiváló minőségű játékélményt biztosít, valamint hozzáférést a Playstation Store tartalmaihoz.

 Azonnal felismerhető dizájn
Az Xperia S egy teljesen új formatervezési megközelítés stílusjegyeit hordozza magán, amely az “Iconic Identity” nevet kapta. Az azonnal felismerhető, egyszerű és jellegzetes új dizájn az Xperia NXT sorozat modelljein mutatkozik be először. A készülék alján található átlátszó, főbb érintési pontok alatt található megvilágított panelnek - amely kihangsúlyozza az okostelefon képernyőjét – köszönhetően egy azonnal felismerhető, egyedi, ikonikus megjelenést biztosít.
A felhasználói felületet szintén átalakították, hogy megfeleljen a hardver minimalista dizájnjának. A kezdőképernyő új, színes emblematikus füst háttérrel rendelkezik, melynek megjelenítésével a tervezők tökéletesen kihasználták a HD Reality Display és a kétmagos processzor által nyújtott lehetőségeket.

Elérhetőség
Az Xperia S 2012 első negyedévétől lesz elérhető világszerte. A készülék kezdő, 2.3-as Android (Gingerbread) rendszere 2012 második negyedévétől frissül az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) szoftverével.

Az Xperia S legfontosabb funkciói

·    4.3 hüvelyk átmérőjű Reality Display kijelző Mobile BRAVIA® Engine-nel és HD felbontású (1280 x 720) képernyővel, 720 pixeles előlapi és 1080 pixeles hátlapi kamerával HD minőségű felvételek készítéséhez
·    1.5 Ghz-es kétmagos processzor a gyors böngészéshez és tartalmak letöltéséhez, amelynek a belső 32 GB-os tárhely biztosít helyet
·    12 megapixeles, Sony Exmor R™-ral valamint Fastest Capture-rel felszerelt hátsó kamera, amellyel készenléti módban mindössze 1.5 másodperc alatt készíthetők fényképek
·    NFC (near field communication) kompatibilis, így az egyre növekvő számú NFC alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz, valamint az Xperia Smart Tagekhez való hozzáférést teszi lehetővé
·    a készülék DLNA vagy HDMI kábellel a televízióhoz csatlakoztatható, és a BRAVIA Sync funkció segítségével akár a televízió távvezérlőjével irányítható. A készülék így HD megosztást és a tökéletes HD élményt kínál a televízión keresztül is.

Intelligens extrák Androidra

A készülék bejelentése mellett további három új Smart Extra kiegészítőt is bemutattak, amelyek magasabb szintre emelik a felhasználói élményt és a tartalmakat újszerű megközelítésben tárják az okostelefon-felhasználók elé.

 Xperia Smart Tag-ek – frissítsd a készüléked beállításait egyetlen érintéssel

Az Xperia Smart Tag-ek valamennyi NFC-képes készüléken, így az Xperia S-en is működnek. Egy NFC-kompatibilis telefont a Smart Tag-hez – egy érmealakú eszközhöz – való érintésével aktivizálja a készüléken felhasználó által előzetesen megadott és személyre szabott telefon beállításokat, így például a Smart Tag ébresztőórát az ágy mellett vagy a Smart Tag GPS-t az autóban. Ezek a profilok a felhasználók ízlésének megfelelően egyszerűen testre szabhatók. Ezekkel a megoldásokkal a felhasználók időt megtakarítva optimalizálhatják mindennapjaikat.

Smart Wireless Headset pro – a Bluetooth fülhallgató, amely mindenre képes

Ez az Androidra tervezett Bluetooth™ sztereó fülhallgató a tökéletes hangzás mellett többféle funkcióval is rendelkezik. A Smart Wireless Headset pro kijelzőjén a felhasználók többek között elolvashatják üzeneteiket, láthatják a bejövő hívásokat és elérhetik a naptárfunkciókat. A telefonról lecsatlakoztatva önálló MP3 lejátszóként és rádióként is működik.


SmartWatch – könnyedén hozzáférhető alkalmazások és egyéb okostelefon funkciók az Android mikro kijelzőjén
A SmartWatch nevű kiegészítő egy mikro kijelző, amely Bluetooth-on keresztül bármilyen Android rendszerű készülékkel képes kommunikálni. A felhasználók számára például diszkrét hozzáférést biztosít üzeneteikhez, közösségi média értesítéseikhez, de az eszközön keresztül kezelhetik telefonhívásaikat vagy akár zenét is hallgathatnak. A kijelző egy szíjjal felszerelve óraként viselhető. A SmartWatch személyre szabásához szükséges alkalmazások hamarosan elérhetők lesznek az Android Marketen.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is nyolc tanár kapta meg a Rátz Tanár Úr Életműdíjat

Idén 19. alkalommal adták át a híres pedagógus, több világhírű magyar tudós tudományos karrierjét is elindító Rátz László tanár úrról elnevezett életműdíjakat. Az Ericsson Magyarország, a Graphisoft és a Richter Gedeon Nyrt. által alapított elismerés célja, hogy elismerje a természettudományos oktatás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok munkáját, és egyben felhívja a figyelmet a természettudományos oktatás fontosságára.

2019. december 5. 09:32

Kiosztotta éves díjait a Neumann Társaság

2019-ben az év informatikai újságírójának Schopp Attilát, az IT Business szaklap rovatvezetőjét választotta meg a bíráló bizottság, míg Kürti János, az adatmentéssel foglalkozó Kürt cég társalapítójának tevékenységét életműdíjjal ismerték el. A Neumann-díjat 2019-ben Talyigás Judit kapta. Idén összesen tizenegy szakember munkáját ismerte el a Neumann Társaság.

2019. november 28. 11:25

Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon

Új, digitális telekommunikációs hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT Kompetencia Központ létrehozását jelentette be a Nokia Budapesten. Az egység fontos szerepet játszik majd a Nokia új globális üzleti céljainak megvalósításában. A bővítés keretében a vállalat legalább 120 új pozíciót alakít ki Magyarországon magasan képzett informatikai szakemberek számára. A központ a Nokiában világszerte használt IT megoldások, technológiák és szolgáltatások fejlesztését fogja támogatni.

2019. november 15. 09:06

A Magyar Telekom 2019. harmadik negyedéves eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2019. harmadik negyedévre és első kilenc hónapjára vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit.

2019. november 7. 13:59

A Dyntell lett a régió leggyorsabban fejlődő magyar technológiai cége

A 18 ország 50 vállalkozását tartalmazó Deloitte Technology Fast 50 versenyen az előkelő hatodik helyet szerezte meg a debreceni székhelyű Dyntell, amely üzleti szoftver fejlesztőjeként egy év alatt 2537 százalékos növekedést ért el. 

2019. október 22. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás