Hatalmas képátlójú, 3D Ultra Definition LG kijelző

forrás Prim Online, 2012. január 10. 19:13

Az LG Electronics az idei Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) mutatja be a világ legnagyobb, 3D Ultra Definition (3D UD) tévéjét. Az LG a CINEMA 3D technológiát, Smart TV funkciókat és az UD képernyő-technológiát egy 84 hüvelyk (213 cm) képátlójú tévében ötvözte.

A keskeny és elegáns LG 3D UD TV 8 millió pixeles, kimagasló képminőséget biztosít (3840x2160), amely a jelenlegi Full HD tévék felbontásának négyszerese. Az LG 3D UD TV a mozitermek utáni következő lépcső a 3D képélmény terén. A felhasználók ráadásul testre szabhatják a 3D effekteket, beállíthatják a 3D kép mélységét (Depth Control), a 3D Sound Zooming segítségével pedig olyan hangélményben lehet részük, amelyre csak házimozi-rendszerek képesek.

A felsőkategóriás kijelzőpanel segítségével a felhasználók hozzáférhetnek az LG Smart TV funkciókhoz is (jelenleg több mint 1200 alkalmazás érhető el). Egyre több prémium kategóriás tartalomhoz is hozzá lehet férni, olyanokhoz, mint például a 3D Zone, amelyben a nézők rengeteg 3D film közül válogathatnak. A beépített 2D-ről 3D-re konvertáló technológiával korlátlan mennyiségű 3D tartalom állítható elő. A nézők könnyedén kereshetnek és navigálhatnak a Smart TV tartalmai között az LG új, ergonomikus kialakítású Magic Motion mozgásérzékelős távirányítójának segítségével, amely négyféleképpen továbbítja az utasításokat: hangfelismeréssel, görgetéssel, mozdulat-felismeréssel és rámutatással. Az új hangfelismerés mód segítségével a felhasználók hangutasításokkal is bevihetnek szöveget (pl. keresési kifejezéseket). A görgő lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén görgessenek lefelé vagy felfelé a menüpontok és alkalmazások között, így egyszerűbben kiválaszthatják, amit szeretnének. A mozdulat-felismerés azt jelenti, hogy akár kéz- vagy karmozdulatokkal is vezérelhetjük a készüléket. A rámutatás funkcióval pedig a felhasználók a kurzor segítségével gyorsan és könnyedén kiválaszthatják a kívánt ikont a képernyőn görgetés vagy az iránygombok ismételt megnyomása nélkül.

A fenti négy vezérlőfunkción kívül a Magic Motion távirányító újdonsága a 3D gomb, amit megnyomva a rendszer azonnal átalakítja a hagyományos 2D tartalmakat 3D-vé. A funkciókon felül a távirányító ívelt és ergonomikus kialakítása pedig annak kényelmes használatát segíti.

Kulcsszavak: CES 2012 TV LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05