Szemet szemért: visszavág a szaúdi hitelkártya-adatlopónak egy izraeli hacker

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 12. 08:22

Több mint kétszáz szaúd-arábiai hitelkártya adatait hozta nyilvánosságra egy izraeli hacker válaszul az 0xOmar nevű szaúdi internetes kalóz hasonló, izraelieket sújtó akciójára - adta hírül a The Jerusalem Post című izraeli napilap internetes oldala szerdán.

    A többségében szaúd-arábiai állampolgárokhoz tartozó hitelkártyaszámok, e-mail címek és telefonszámok kedd éjjel kerültek fel a Pastebin oldalára. A 217 kártyából legalább 160 még érvényes.
    A magát Omer Cohennek (vagy 0xOmernek) nevező kiszivárogtató állítólag az izraeli hadsereg katonai hírszerzésének dolgozott.
    A férfi kijelentette: nem hozza nyilvánosságra a hitelkártyákhoz tartozó biztonsági kódokat, mivel célja egyelőre csak a figyelmeztetés, és a szaúdi hackerek eltántorítása a további akcióktól.
    Az utóbbi napokban egy izraeli csoport azt állította, hogy több ezer szaúd-arábiai hitelkártya adataihoz jutott hozzá, és azzal fenyegetett, közzéteszi őket, ha még egyszer internetes támadást intéznek a zsidó állam ellen.
    Múlt csütörtökön egy szaúdi internetes kalóz feltette a világhálóra az általa megszerzett több ezer izraeli hitelkártya adatait. A magát 0xOmarnak nevező hacker ezenkívül a múlt hét elején 11 ezer izraeli bankszámlaszámot, neveket és egyéb személyes adatokat tett közzé weboldalán. 0xOmar közölte, hogy a Névtelen Szaúdi Hackerek csoportjához tartozik, s ennek a vahhábita hackercsoportnak a nevében cselekedett. Izrael a terrorizmushoz hasonló cselekménynek nevezte a történteket, és Dani Ajalon izraeli külügyminiszter-helyettes szombaton válaszlépést helyezett kilátásba.

Kulcsszavak: hacker security

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Pénz, de honnan? 2023 – Kkv-mentő támogatások

Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Hitel Max+ programot!
Az agrárium már ősszel hozzájuthat az EU-pályázati forrásokhoz!
Májustól több mint tízezer kisvállalkozásnak csökken felére a rezsije!
Regionális roadshow Budapest és Pest Vármegye kkv-döntéshozóinak

2023. május 28. 17:12

A TP Vision és az FC Barcelona több évre szóló megállapodást kötött

A Philips TV, Philips Sound és AOC Audio termékeket tervező, gyártó és értékesítő TP Vision bejelentette, hogy új partneri megállapodást köt az FC Barcelonával, melynek értelmében a vállalat lesz a legendás futballcsapat televíziókért, kijelzőkért és audio eszközökért felelős kiemelt partnere. Az FC Barcelona vállalja a világvezető TP Vision TV- és audiotermék-kínálatának népszerűsítését, kiemelt figyelmet fordítva a vállalat saját fejlesztésű Ambilight TV technológiájára, mely a hagyományos tévénézést semmi máshoz nem fogható élménnyé varázsolja. Az Ambilight TV-vel minden más lesz!

2023. május 28. 15:17

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01