Szemet szemért: visszavág a szaúdi hitelkártya-adatlopónak egy izraeli hacker

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 12. 08:22

Több mint kétszáz szaúd-arábiai hitelkártya adatait hozta nyilvánosságra egy izraeli hacker válaszul az 0xOmar nevű szaúdi internetes kalóz hasonló, izraelieket sújtó akciójára - adta hírül a The Jerusalem Post című izraeli napilap internetes oldala szerdán.

    A többségében szaúd-arábiai állampolgárokhoz tartozó hitelkártyaszámok, e-mail címek és telefonszámok kedd éjjel kerültek fel a Pastebin oldalára. A 217 kártyából legalább 160 még érvényes.
    A magát Omer Cohennek (vagy 0xOmernek) nevező kiszivárogtató állítólag az izraeli hadsereg katonai hírszerzésének dolgozott.
    A férfi kijelentette: nem hozza nyilvánosságra a hitelkártyákhoz tartozó biztonsági kódokat, mivel célja egyelőre csak a figyelmeztetés, és a szaúdi hackerek eltántorítása a további akcióktól.
    Az utóbbi napokban egy izraeli csoport azt állította, hogy több ezer szaúd-arábiai hitelkártya adataihoz jutott hozzá, és azzal fenyegetett, közzéteszi őket, ha még egyszer internetes támadást intéznek a zsidó állam ellen.
    Múlt csütörtökön egy szaúdi internetes kalóz feltette a világhálóra az általa megszerzett több ezer izraeli hitelkártya adatait. A magát 0xOmarnak nevező hacker ezenkívül a múlt hét elején 11 ezer izraeli bankszámlaszámot, neveket és egyéb személyes adatokat tett közzé weboldalán. 0xOmar közölte, hogy a Névtelen Szaúdi Hackerek csoportjához tartozik, s ennek a vahhábita hackercsoportnak a nevében cselekedett. Izrael a terrorizmushoz hasonló cselekménynek nevezte a történteket, és Dani Ajalon izraeli külügyminiszter-helyettes szombaton válaszlépést helyezett kilátásba.

Kulcsszavak: hacker security

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okosplázák és jövőtudatos épületek

Közép-Kelet-Európában 2019 és 2020 között 4.4 millió négyzetméternyi új pláza átadása várható, amelyek okos megoldásokkal, modern designnal és növekvő méretű közösségi terek kialakításával válaszolnak a 21. századi kereskedelem kihívásaira. A CEE régió kiemelt plázáinak példáin nyomon követhetjük az elmúlt 2-3 év legfontosabb változásait: a tallini T1, a budapesti Etele Plaza és a belgrádi Big Fashion bevásárlóközpontok építészeti megoldásai és egyedi szolgáltatásai új fejezetet nyitnak a régió plázáinak történetében.

2019. október 16. 15:51

Ismét bírságolt a Médiatanács

Egy amerikai akciósorozat előzetesének túl enyhe korhatár-besorolása, valamint egy ifjúsági műsorban közzétett, szabálytalan játékbolt-szponzoráció miatt szabott ki bírságot az RTL Klub szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A testület eredménytelennek nyilvánította a Körmend 99,8 MHz-es rádiós frekvencia pályázatát, míg egy miskolci és egy encsi frekvencia eljárásaiban az alaki vizsgálatok után nyilvántartásba vette az egyedüliként jelentkező Magyar Katolikus Rádió Alapítványt. 

2019. október 16. 14:25

A Samsung az űr határára repíti a felhasználókat

A Samsung bejelentette legújabb, földön kívüli projektjét, az Űrszelfi küldetést, melyben egy Galaxy S10 5G okostelefont küld a sztratoszférába, amellyel a felhasználók a saját képüket is eljuttathatják az űrbe. 

2019. október 16. 12:59

Elstartolt a Green Fox Academy részidős programozóképzése

Tegnap este elindult a Green Fox Academy első részidős programozóképzése. Az új kurzus munka mellett is elvégezhető, a moduláris felépítésnek köszönhetően azoknak is lehetőséget ad az alapok elsajátítására, akik meglévő állásukhoz szereznének programozó ismereteket. A Burning Glass Technologies és az Oracle Academy elemzése szerint egyre több az olyan hibrid pozíció, ahol tech tudásra is szükség van.  

2019. október 16. 11:44

Lila szőnyeges Lángoló világ premier

Sztárokat felvonultató, exkluzív premiert tartott az Epic Drama csatorna nemzetközileg is elismert II. világháborús sorozatának, a Lángoló világnak (World on Fire). A szereplők, többek között a brit JULIA BROWN és JONAH HAUER-KING, a lengyel ZOFIA WICHLACZ, TOMASZ KOT és BORYS SZYC, valamint a vezető producerek az ikonikus kulturális központban, a Koneserben jelentették be érkező sorozatuk premierjének dátumát: 2019. november 10-ét.

2019. október 16. 10:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás