Szemet szemért: visszavág a szaúdi hitelkártya-adatlopónak egy izraeli hacker

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 12. 08:22

Több mint kétszáz szaúd-arábiai hitelkártya adatait hozta nyilvánosságra egy izraeli hacker válaszul az 0xOmar nevű szaúdi internetes kalóz hasonló, izraelieket sújtó akciójára - adta hírül a The Jerusalem Post című izraeli napilap internetes oldala szerdán.

    A többségében szaúd-arábiai állampolgárokhoz tartozó hitelkártyaszámok, e-mail címek és telefonszámok kedd éjjel kerültek fel a Pastebin oldalára. A 217 kártyából legalább 160 még érvényes.
    A magát Omer Cohennek (vagy 0xOmernek) nevező kiszivárogtató állítólag az izraeli hadsereg katonai hírszerzésének dolgozott.
    A férfi kijelentette: nem hozza nyilvánosságra a hitelkártyákhoz tartozó biztonsági kódokat, mivel célja egyelőre csak a figyelmeztetés, és a szaúdi hackerek eltántorítása a további akcióktól.
    Az utóbbi napokban egy izraeli csoport azt állította, hogy több ezer szaúd-arábiai hitelkártya adataihoz jutott hozzá, és azzal fenyegetett, közzéteszi őket, ha még egyszer internetes támadást intéznek a zsidó állam ellen.
    Múlt csütörtökön egy szaúdi internetes kalóz feltette a világhálóra az általa megszerzett több ezer izraeli hitelkártya adatait. A magát 0xOmarnak nevező hacker ezenkívül a múlt hét elején 11 ezer izraeli bankszámlaszámot, neveket és egyéb személyes adatokat tett közzé weboldalán. 0xOmar közölte, hogy a Névtelen Szaúdi Hackerek csoportjához tartozik, s ennek a vahhábita hackercsoportnak a nevében cselekedett. Izrael a terrorizmushoz hasonló cselekménynek nevezte a történteket, és Dani Ajalon izraeli külügyminiszter-helyettes szombaton válaszlépést helyezett kilátásba.

Kulcsszavak: hacker security

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gamingben is újat hoz az LG 2020-as OLED CX tévéje

Egyedi funkciókat kínál gamereknek az LG elegáns, 2020-as CX OLED tévészériája, amely a vállalat eddigi legfejlettebb, harmadik generációs α (Alpha) 9 mesterségesintelligencia-processzorával már a hazai boltokban is elérhető. Az OLED technológia gyors válaszideje mellett az Nvidia G-SYNC támogatás garantálja, hogy a játék mindig tiszta és elmosódásmentes legyen a CX készülékeken. 

2020. május 30. 13:10

A digitális oktatásban segít az Ericsson új programja

A COVID-19 világjárvány a Föld sok országában az oktatási rendszerek működésében is fennakadásokat okozott. Ezt látva az Ericsson az UNESCO Globális Oktatási Koalíciójának keretében elindította Ericsson Educate elnevezésű digitális programját, amely középiskolások és egyetemi hallgatók számára kínál online oktatási anyagokat a digitális készségek és ismeretek javításához. 

2020. május 30. 10:15

Új funkciókkal és erős társadalmi üzenettel érkezik a LiveRobe 2.0

A divatfogyasztókat tudatosságra ösztönző LiveRobe béta verziójának tavalyi sikerei után most izgalmas újításokkal, új dizájnnal, valamint egyszerű fizetési móddal és személyre szabott szállítási opciókkal tér vissza az alkalmazás, ami júliusig folyamatosan egyéb újításokkal várja felhasználóit. A LiveRobe már ingyenesen letölthető iOS és Android eszközökre.

2020. május 29. 19:05

Kelet-Közép-Európa távközlési piacát kevésbé érintheti a válság

A koronavírus-járvány kezdete óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendszeresen készít összefoglalókat a hírközlési piac alakulásáról, amelyekhez többek között nemzetközi elemzőcégek előrejelzéseit és távközlési vállalatok elemzéseit veszi alapul. A májusi összefoglalók kiemelt témái közé tartozik a távközlési cégek jövője és a mobiltelefon-értékesítés piacának jelenlegi helyzete. 

2020. május 29. 17:33

Jobb kapcsolódás, rugalmas hálózati sebesség

A Zyxel Networks, ma bemutatta legújabb modelljét, az XS1930 sorozat 10/12-portos Multi-Gigabit Okos Menedzselt Switch eszközét, amelyet kifejezetten a kis- és középvállalkozások számára terveztek, a még nagyobb hálózati rugalmasság és a WiFi 6 technológia maximális kiaknázásának érdekében.

2020. május 29. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás