Lengyel szélsőbalolos amtifasiszták nácinak vélt személyek adatait tették ki a webre

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 12. 08:44

Több száz személy nevét és címét közölte honlapján a magát radikális antifasiszta csoportnak nevező lengyel Antifa szervezet, és konkrét lépésekre szólított fel ellenük - adta hírül szerdán a Rzeczpospolita című konzervatív napilap.

    A mozgalom a nemzetközi Anonymous csoport hackerei által "neonáci, fasiszta és nacionalista portálokról" kilopott személyes adatok közül a lengyel hangzású neveket közölte, állítása szerint azért, "hogy mindenki megtudhassa, ki a szomszédja, a gyereke, a munkatársa". A Blitzkrieg hadműveletnek nevezett akció 450 személy ellen irányul, és a szervezet tagjai szerint egy név sem véletlenül került fel a listára.
    Jacek Babka, az egyik törvényelemző alapítvány elnöke szerint nem csak a közigazgatási jogszabályok megszegéséről, de fizikai erőszakra való felbujtásról is szó lehet. Hangsúlyozta, hogy az ügyészségnek büntető eljárást kellene kezdeményeznie a lista nyilvánosságra hozása miatt.
    A lap értesülései szerint a varsói körzeti ügyészség hivatalból kezdeményez eljárást, és a személyes adatok publikálását hivatalból az állampolgári jogok szóvivője is megvizsgálja.
    Wojciech Wiewiórowski, a személyes adatok védelmének főfelügyelője az adatok eltávolítását kezdeményezi. Véleménye szerint a lista a szélsőjobboldali RedWatch honlap publikációjára emlékeztet, amely a baloldali szervezetekkel szimpatizáló személyek adatait adta közzé. Lengyelországi vélemény szerint az Antifa nemzetközi informális szélsőbaloldali, anarchista mozgalom. Lengyelországban 2011-ben nyilvános fellépéseivel többek között a nemzeti jobboldali szervezetek megemlékezéseit és a november 11-i lengyel nemzeti ünnep fővárosi történelmi felvonulását is megzavarta.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Pénz, de honnan? 2023 – Kkv-mentő támogatások

Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Hitel Max+ programot!
Az agrárium már ősszel hozzájuthat az EU-pályázati forrásokhoz!
Májustól több mint tízezer kisvállalkozásnak csökken felére a rezsije!
Regionális roadshow Budapest és Pest Vármegye kkv-döntéshozóinak

2023. május 28. 17:12

A TP Vision és az FC Barcelona több évre szóló megállapodást kötött

A Philips TV, Philips Sound és AOC Audio termékeket tervező, gyártó és értékesítő TP Vision bejelentette, hogy új partneri megállapodást köt az FC Barcelonával, melynek értelmében a vállalat lesz a legendás futballcsapat televíziókért, kijelzőkért és audio eszközökért felelős kiemelt partnere. Az FC Barcelona vállalja a világvezető TP Vision TV- és audiotermék-kínálatának népszerűsítését, kiemelt figyelmet fordítva a vállalat saját fejlesztésű Ambilight TV technológiájára, mely a hagyományos tévénézést semmi máshoz nem fogható élménnyé varázsolja. Az Ambilight TV-vel minden más lesz!

2023. május 28. 15:17

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01