Új vezérigazgató az Invitel élén

forrás Prim Online, 2012. január 12. 16:41

Az Invitel, Magyarország egyik vezető tele- és infokommunikációs szolgáltatója bejelentette, hogy 2012. január 9-étől David McGowan váltja vezérigazgatói székében Martin Lea-t, aki a cég igazgatótanácsi tagságáról is lemond.

Martin Lea 2004 óta töltötte be a vezérigazgatói pozíciót a magyarországi székhelyű Invitelnél, ahol feladata volt a telekommunikációs szektorban történt jelentős piaci konszolidáció irányítása és a vállalat ennek megfelelő átalakítása. A zökkenőmentes és hatékony átmenet biztosítása érdekében Martin Lea 2012 első negyedévében Magyarországon marad, tanácsadóként segítve a vállalat munkáját.

David McGowan kinevezésével az Invitel a hazai lakossági tele- és infokommunikációs piacon betöltött pozícióját kívánja tovább erősíteni. David McGowan az Invitel élére történő mostani kinevezése előtt hosszú és igen sikeres karriert futott be az európai média- és távközlési szektorban. 1999 óta felsővezetői pozíciókat töltött be olyan vezető kábelszolgáltatóknál, mint a svájci Cablecom vagy a németországi Unity Media. A szolgáltató cégeknél szerzett tapasztalatain túl David McGowan komoly ismeretekkel rendelkezik a televízió- és tartalom-szolgáltatások terén is – mielőtt 1999-ben Európába érkezett, felsővezetőként dolgozott ezekben az iparágakban.

Szintén az Invitel lakossági piacon betöltött pozíciójának erősítése céljából nevezték ki az elmúlt év végén a lakossági üzletág operatív vezérigazgató-helyettesének Stephen Wright-ot, aki komoly tapasztalattal rendelkezik a kábeles és vezetékes távközlés terén. Stephen Wright az Invitelhez történt csatlakozása előtt a máltai Melita Csoport (egy 4-play kábel-társaság) vezérigazgatója volt. Ezt megelőzően pedig 6 évig dolgozott Svájcban a UPC Cablecom elnök-helyetteseként, illetve korábban a Sunrise operatív igazgatójaként.

Kulcsszavak: CIO Invitel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08