Egységes, visszafejthetetlen biztonság a NetLock minden ügyfelénél

forrás Prim Online, 2012. január 17. 19:40

A NetLock Kft. már 2009 óta ajánlja ügyfeleinek a korábbi megoldásoknál jóval hatékonyabb SHA-256 típusú kriptográfiai lenyomatképző algoritmusra épülő tanúsítványok használatát. Bár még a megoldás előző generációja, az SHA-1 visszafejtésére sem volt példa, a NetLock minden érintett ügyfelénél lecserélte a régi technológiát használó tanúsítványokat.

A mostantól egységesen használt SHA-256 algoritmus esetén a képzett lenyomat hossza 256 bit (79 karakter), amelyet csak 1,16*1077 számú próbálkozással lehet visszafejteni. Talán az mutatja legjobban az algoritmus visszafejtésének lehetetlenségét, hogy ez közel akkora számot takar, mint amennyi atom található a látható világegyetemben. Az SHA-256
típusú kriptográfiai lenyomatképző algoritmust használó tanúsítványkiadók a legfrissebb kriptográfiai ajánlásoknak és szabványoknak (ETSI TS 102 176-1 v 2.1.1) is megfelelnek.
 
„A változás azokat az SHA-1 algoritmussal, például időbélyegzővel korábban hitelesített elektronikus dokumentumokat is érinti, amelyek megőrzését és hitelességének fenntartását törvény írja elő. Emiatt az eArchiválás szolgáltatásunk keretében nálunk tárolt iratokat is
felülhitelesítettük új tanúsítvánnyal rendelkező időbélyeggel” – mondta el Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezetője. „Fontos azonban megjegyezni, hogy a felülbélyegzésről azoknak is gondoskodnia kell, akik maguk tárolják a hiteles dokumentumokat. Ezeket az iratokat felülhitelesíthetik saját maguk is, de igénybe vehetik minősített archiválás-szolgáltatónk segítségét is.”
 
A NetLock Kft. a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság határozatának kézhezvételét követően, azonnal értesítette minden érintett ügyfelét a technológiai váltás tényéről, valamint honlapján pontos tájékoztatót és útmutatót helyezett el. Végül a határidőt betartva, 2011. december 31-i hatállyal, minden érintett partnerének díjmentesen lecserélte a korábbi minősített aláíró tanúsítványokat SHA-256 típusú algoritmusokat használókra.
 
A törvényi kötelezettségnek eleget téve ma a NetLock teljes ügyfélbázisa egységesen naprakész, erős és megbízható biztonsági háttérrel felvértezett tanúsítványokat használ. 
Kulcsszavak: NetLock

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felpörgeti a víztechnológiai fejlesztéseket a Xylem

Új, innovatív finanszírozási mechanizmus támogatásáról döntött a globális víztechnológiai piac meghatározó szereplője, a Xylem. Az Isle Utilities vízügyi tanácsadó céggel közösen elindított „Trial Reservoir” nevű kezdeményezés egy új megközelítés a forradalmi vízügyi technológiák anyagi támogatására és elterjesztésére. A két cég együttműködésével megvalósuló program hozzáférést biztosít a víztechnológiai innovátorok számára a kísérleti projektekhez szükséges tőkéhez, kezdetben főként a vízkezelő rendszerek széndioxid-kibocsátását csökkentő technológiákra összpontosítva. 

2022. január 23. 16:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58