Elérhető a Microsoft System Center 2012 kiadás előtti verziója

forrás Prim Online, 2012. január 18. 14:30

A Microsoft redmondi központjában Satya Nadella, a vállalat szerver üzletágért felelős elnöke élőben mutatta be a System Center 2012 kiadás előtti változatát, amely immár globálisan, így Magyarországon is elérhetővé válik. Satya Nadella előadásában kiemelte, a Microsoft privát felhő megoldásával hogyan gyorsulhat fel a vállalatok belső működése, miként takaríthatnak meg költséget és válhatnak versenyképesebbé.  A Microsoft System Center megoldása már hazai vállalatoknál, szervezeteknél is bizonyított. 

Egyszerűbb, rugalmasabb licencelési feltételek, gyorsabb telepítés, korlátlan számú virtuális gép: január 17-étől a System Center 2012-vel elérhető a Microsoft legújabb privát felhő megoldása. A privát felhő előnye, hogy teljes mértékben a már meglévő és kiépített technológiai beruházásokra, a meglévő hardverekre, illetve szaktudásra épít. Lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a publikus felhő automatizációs és felügyeleti képességeinek jelentős részét saját irányításuk alatt használhassák fel.

 

A System Center 2012 kiadás előtti változata nyolc különálló terméket integrál egy egységes megoldásba, így csökkentve a beüzemeléséhez szükséges időt: ami korábban napokba telt, az pár óra alatt kivitelezhető. A termékskála is egyszerűsödött, a felhasználók virtualizációs igényeiknek megfelelően innentől kezdve választhatnak, hogy a Standard vagy a Datacenter kiadás között. Mivel a System Center 2012 Datacenter Edition licenc korlátlan mennyiségű virtuális gépet foglal magában, az ügyfelek tetszőleges mértékben bővíthetik privát felhő kapacitásaikat további licencek és beruházási költségek nélkül.

 

A System Center 2012 mindemellett lehetővé teszi a felhőben működő alkalmazások mélységi monitorizálását, részletes információt tud adni a rendszergazdáknak az alkalmazások működésének állapotáról, az azokban bekövetkező változásokról, és ezeknek az okát is közli a rendszer fenntartójával. A System Center 2012 minden korábbinál hatékonyabban támogatja a heterogén rendszereket: teljeskörűen felügyelhetőek vele Linux és WMWare alapú rendszerek is.

 

“A rendszermenedzsment minden területén óriási előrelépést jelent a 2012-es System Center. Egységes környezetet biztosít a teljes IT rendszer felügyeletére, beleértve a hálózati eszközöket, a Linuxokat, akár Android és iPhone mobil eszközöket, Hyper-V, VMware és Xen virtualizációs megoldásokat, a szerverek hardvereit, a tárolóegységeket, és akár .NET, Java és különféle SQL alapú alkalmazásokat is. Azáltal, hogy a System Center mindent átlát és átfog, mélységi monitorozásra is képes, és ezáltal hamarabb fedezhetők fel és háríthatók el a hibák” – mondta Budai Péter, a Microsoft Magyarország termékmenedzsere.

 

A Microsoft System Center megoldásai már több hazai nagyvállalatnál, szervezetnél bizonyítottak. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Microsoft Hyper-V R2 és System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) alapú szervervirtualizáció eredményeként a következő években hozzávetőleg mintegy 22 millió forintot fog megtakarítani az üzemeltetés és a beszerzés költségein. Az Antenna Hungáriánál (AH) pedig a közlemúltban teljeskörű SAP migrációt hajtottak végre Unixról Windows Serverre és Hyper-V-re, s az informatikai szakemberek a szerverek virtualizációjának és a Microsoft System Center szolgáltatásainak köszönhetően lényegesen hatékonyabban, néhány kattintással a távolból is menedzselhetik az AH komplett informatikai rendszerét. A Magyar Televízió a Microsoft Hyper-V és System Center megoldásával hibatűrő rendelkezésre állást és költséghatékony üzemeltetést valósított meg konszolidált szerverkörnyezetében.

 

"Informatikus szakembereink korábban három műszakban dolgoztak, de idejük nagyobb részét tűzoltással, problémák kezelésével töltötték, kevés erőforrás jutott a konstruktív munkára. A szervervirtualizációnak köszönhetően ez már a múlté. A felügyelettel kapcsolatos feladatokat 2-3 üzemeltető rendszermérnök ellátja, miközben a szerverek száma a fizikai és a virtuális kiszolgálókkal együtt 30-ról mintegy 90-re nőtt. Három fővel háromszor annyi szervert felügyelünk, mint azelőtt, harmadannyi idő alatt, ráadásul egy műszakban. Ez annak köszönhető, hogy a Microsoft Hyper-V és a System Center segítségével majdnem minden üzemeltetői feladatot automatizáltunk” - hangsúlyozta Pető Gábor, az MTVA IT-üzemeltetési vezetője.

 

A System Center 2012 RC kiadásáról bővebb információ található

·         a Microsoft News Centerében,

·         a Microsoft hivatalos blogján,

·         és a Microsoft szervertermékekkel foglalkozó blogján is.

 

A hazai vállalati tapasztalatokat összefoglaló esettanulmányok a Microsoft Magyarország honlapján olvashatók.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

A Deutsche Telekom a Mobile World Congress (MWC) idei eseményén az emberközpontú technológiát helyezi a középpontba. A "Giving Technology a Heartbeat" mottó alatt a vállalat 2023. február 27-től Barcelonában mutatja be a hálózatok és a digitális világ izgalmas innovációit.

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

A Hack3 hackathon rendezvény egy izgalmas esemény a technológiai szakértők és a kreatív gondolkodású emberek számára. A rendezvényt február 24. és 26. között tartják, amely során a résztvevők közösen dolgoznak új technológiai megoldások kialakításán. A versenyzőknek lehetőségük van bemutatni kész megoldásaikat a zsűri előtt, és a legjobbak értékes nyereményeket nyerhetnek. A megbízó cégek pedig rövid idő alatt tudnak az általuk lefejleszteni kívánt termékhez közel kerülni. 

2023. február 19. 13:20

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

A cég hivatalos blogoldalán közzétett nyilatkozat szerint a Google Bard egyelőre felhasználók válogatott csoportjának lesz elérhető, de heteken belül a széles nyilvánosság számára is megnyílik majd.

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

21. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, Az Év Honlapja pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre 227 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 68 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a Virágbéke lett.

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

Az LG Electronics (LG) a Life’s Good díjjal olyan globális innovátorokat támogat, amelyek vállalják, hogy segítenek jobb életkörülményeket teremteni mindenki számára. A verseny fődíját a dél-koreai Dot Inc. kapta.

2023. január 26. 14:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08