70 millió forintos támogatás közösségi rádiók és televíziók számára

forrás Prim Online, 2012. január 18. 16:18

Szerdán a közösségi rádiók és televíziók 2012. évi fenntartási és üzemeltetési költségeit támogató pályázatokról döntött a Médiatanács. A tanács közel 70 millió forinttal támogatta a médiaszolgáltatók tevékenységét.

Az egész évben folyamatosan meghirdetett úgynevezett rezsi-pályázatok első fordulójában a Médiatanács 10 médiaszolgáltatót részesített összesen 67 millió forint összegű támogatásban. A kiírással a Médiatanács célja az, hogy hozzájáruljon a médiaszolgáltatók fenntartási és üzemeltetési költségeihez, ami elengedhetetlen a televíziók és rádiók biztonságos működéséhez, és a színvonalas műsorok előállításához.

Idén a rezsipályázatokon összesen 350 millió forint áll rendelkezésre, amelyből 200 milliót a közösségi televíziók, 150 milliót pedig a közösségi rádiók támogatására fordít majd a Médiatanács. Az első fordulóban a közösségi rádiók 37,5 a közösségi televíziók pedig 29,5 milliós támogatást kaptak.

A Médiatanács döntésének megfelelően idei évtől a támogatási pályázatoknál a jelentkezők a benyújtott anyagaik másolati példányait csak elektronikus formában adhatták be. Ez – az e-ügyintézés bevezetése felé tett első lépés - már az első fordulóban 30.000 A4-es oldal kinyomtatását tette szükségtelenné. A kevesebb felhasznált papír kevesebb környezetterhelést - a pályázók és a hivatal számára pedig - kisebb költségráfordítást jelent.

A fennmaradó pályázati forrásokra a további fordulókban folyamatosan lehet pályázni. A rezsiköltségek támogatására meghirdetett pályázati eljárások részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének honlapján olvashatnak az érdeklődők.

Kulcsszavak: televízió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55