Corvintető a biztonságos szórakoztatásért

forrás Prim Online, 2012. január 18. 16:22

Elsőként a Corvintető alkalmaz intelligens látogatószámláló és ellenőrző rendszert, mellyel jelentős lépést tett a kulturált és biztonságos szórakoztatás feltételeinek megteremtésében.

2011 Júliusban elindult beruházás keretében elsőként került telepítésre optikai elven működő látogatószámláló rendszer. A valósidejű befogadóképesség ellenőrző alkalmazás minden, a vendégek által használt, ki- és bejáratot monitoroz, ezáltal nagypontossággal kontrolálható a helyszínen tartózkodó szórakozni vágyó fiatalok száma. Az automatizált rendszer főképp a biztonsági személyzet munkáját könnyíti meg. A távolról is elérhető betekintő kliens segítségével azonnali tájékoztatást kap a személyzet a pillanatnyi állapotról, ezen felül lehetőség van az adatok utólagos lekérdezésére illetve a napi vagy időszakos forgalom ellenőrzésére. A rendszer lehetővé teszi, hogy elkerüljék a balesetveszélyesnek számító kritikus létszámot és így a tömegbaleseteket. A rendszer e mellett segített kiváltani a költséges karszalagos számlálást is, egy lépésben történik a számlálás és az adminisztráció is.

A hazai szórakozóhelyek többsége nem rendelkezik az új jogi szabályozáshoz elvárt infrastruktúrával, ennek következménye a hiányzó és akadozó engedélyeztetési eljárás, melynek időtartama alatt ideiglenesen bezárásra is kerülhetnek az adott vendéglátó egységek. A befogadóképesség ellenőrzés problémáját továbbra is kritikus pontnak tekintik a hatóságok. Lényegében erre kínál alternatív lehetőséget a Corvintető-nél is alkalmazott látogatószámláló rendszer. A rendszer kiépítését a Dolphio Consulting Kft. végezte.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50