A világ első intelligens számítógépe nulla watt készenléti áramfogyasztással

forrás Prim Online, 2012. január 19. 08:20

Az energiatakarékos és környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartó készülékekkel foglalkozó koreai vállalat, a MotomoTechWon kifejlesztett egy új, környezetbarát számítógépet, a "SAVE PC"-t, ami a világon elsőként alkalmaz zöld technológiát. A "SAVE PC" olyan technológiára épül, ami 100%-ban megakadályozza a készenléti áramszivárgást, azaz nulla wattot fogyaszt.

A készenléti áram arra vonatkozik, amit egy elektromos berendezés kikapcsolt állapotban fogyaszt. A készenléti áram folyamatosan szivárog a számítógépekből, elektromos berendezésekből, TV-kből, gáztűzhelyekből, mosógépekből és hűtőszekrényekből, ha nem húzzuk ki a csatlakozójukat a fali aljzatból. Például egy családi számítógép 142 kWó készenléti áramot fogyaszt, 65 kg szén-dioxidot bocsát ki és 3-4000 Ft extra költséget eredményez évente. Az innovatív "Standby Power Cutoff Apparatus for Computer" (SPCAC) csippel a "SAVE PC" 100%-ban blokkolja a készenléti áramszivárgást, ezzel a villanyszámlát 10%-kal, a szén-dioxid kibocsátását 3 kg-mal csökkenti évente.

A SPCAC kialakítása szerint az áramkörei megszakadnak, ha eltávolítják a számítógép (asztali PC-k és multifunkciós nyomtatók) áramköri kártyájáról vagy szétszerelik pl. másolás céljából.Más cégek termékeitől eltérően, amelyek segéd akkumulátorral vannak felszerelve, a SPCAC csip kikapcsolással teljesen blokkolja a készenléti áramot, ami olyan, mintha kihúznánk a PC csatlakozóját a fali aljzatból.
A MotomoTechWon a "SAVE PC" piacra dobását 2012. márciusában tervezi.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Java legújabb verziója!

Az Oracle bejelentette a Java 20 elérhetőségét. A világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója több ezer teljesítménybeli, stabilitási és biztonsági előrelépést kínál, köztük a platformra vonatkozókat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában, valamint az innováció és a növekedés támogatásában. 

2023. március 22. 12:45

Neumann János hiánypótló életrajzi kötetét adja ki a Neumann Társaság

Neumann János a globális kihívások és az éghajlat változásával kapcsolatban évtizedekkel ezelőtt leírt gondolatai 2023-ban aktuálisabbak, mint valaha: ezért a Neumann Társaság a számítógépek működési elveit kidolgozó tudós életútját új megközelítésből feldolgozó életrajzi kötetet jelentet meg a Neumann 120 emlékév tiszteletére.

2023. március 14. 15:50

Órákon belül választ ad a bőrbetegek problémájára egy magyar fejlesztés

Átfogó tesztidőszak után élesben is elindult a bőrgyógyászat Shazamjaként is emlegetett mesterséges intelligencia alapú technológia, amellyel a saját otthonunkból diagnosztizálhatóvá válnak a bőrbetegségek. Az AIP Derm világújdonságnak számít, és digitális forradalmat indíthat el a hazai egészségügyben. A fejlesztés látványosan emeli a szolgáltatás színvonalát és egyszerűsíti a páciensek életét, egy orvos pedig akár 40 esetet is el tud látni egy óra alatt, ezzel nagyságrendeket emelve a hatékonyságon. Az Európai Unió első nyilvános digitális kórházaként aposztrofált technológia előnyeiből a magyarok profitálhatnak először, de még idén nemzetközileg is elérhetővé válik.

2023. március 4. 15:13

1 éves születésnapját ünnepli a Yettel

2022. március 1-jén három országban – Magyarországon, Bulgáriában és Szerbiában – egyszerre indult a Yettel márka, amely hazánkban a márkaismertséget tekintve már 2022 szeptemberére elérte elődjének szintjét*. A mobilhálózat az első egy év alatt több mint 370 millió gigabájt adatforgalmat szolgált ki, az ügyfelek pedig közel hatmilliárd perc hanghívást indítottak és több mint egymilliárd SMS-t küldtek. A szolgáltató – összhangban a változó ügyféligényekkel – március 2-tól új számlás tarifákat vezet be.

2023. március 1. 12:39

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08