Közös Nokia és Microsoft fejlesztői laboratórium nyílik

forrás Prim Online, 2012. január 19. 11:06

Január 25-én megnyílik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén a Microsoft és a Nokia közös fejlesztői laboratóriuma.  A megnyitó alkalmával az Egyetem szakmai konferenciára invitálja az érdeklődőket, amelyen a Windows Phone platformra történő hatékony szoftverfejlesztés kerül középpontba.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói szeptemberben választhatták elsőként kreditekért a Windows Phone platform fejlesztési ismereteit átadó tantárgyat. Az első szemeszter után, januártól a munka a Nokia és a Microsoft közös fejlesztői laboratóriumában folytatódik, amelyben a legkorszerűbb körülmények között bővíthetik tudásukat az egyetem diákjai. Az új Nokia-Microsoft fejlesztői labor átadását a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke szakmai konferenciával ünnepli, amelyen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az első hat hónapban az egyetemen 58 diák vette fel tantárgyai közé a Windows Phone platformra történő programozást. A január 25-dikei rendezvényen kiválasztják az általuk készített legjobb három alkalmazást, amelyek készítői egy-egy Nokia Lumia 800-as telefonnal lesznek gazdagabbak.

A fejlesztői labor mellett új, inkubátor projekt indul a 2007 óta működő Microsoft Innovation Centerben. A diákok az itt rendelkezésükre álló, legújabb technológiai eszközökön kísérletezhetnek, újszerű, eddig nem használt alkalmazásötleteket valósíthatnak meg. A diákoknak olyan feladatokat kell megoldaniuk, mint az érintés alapú kioszk alkalmazás készítése Microsoft Surface-re, Kinect Remote Kontroller programozása és a betörés figyelő alkalmazás fejlesztése Mini ITX-re, Windows Embedded Standard-ra. A diákok az így létrejött termékük piacra vitelében is segítséget kapnak.

A konferencián Vajta László, a BME VIK dékánja, Papp István a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója és Marcus Störkel, a Nokia Komárom Kft. országigazgatójának köszöntője után a résztvevők átfogó fejlesztői információt kapnak a METRO design nyelvről, a játékokról, s magáról a platformról.

A „Hatékony szoftverfejlesztés Windows Phone platformra. Tippek és tapasztalatok” című fejlesztői konferencia

·         Helyszíne: a BME Informatikai épületének Kozma László terme (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.)

·         Időpontja: 2012. január 25.(szerda) 9.00-17.00 óra

A programról további információt a Microsoft fejlesztői oldalán találnak az érdeklődők.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08