A Google követni szeretné a felhasználók szokásait, és márciustól ezt letiltani sem lehet

forrás Prim Online, 2012. január 25. 10:15

A Google március elsejétől változtatni kíván különféle termékei (YouTube, Gmail, Google Search és 57 további szolgáltatás) felhasználási feltételein, ami a felhasználók szokások olyan mértékű követését jelenti, hogy az ennek nyomán kialakított felhasználói profilok átkerülhetnek a Google egyik szolgáltatásából a másikba, és ott ehhez a profilhoz igazított hirdetések vagy keresési eredmények jelenhetnek meg. 

A Google természetesen most is gyűjt információt, ám a jelenlegi adatvédelmi vállalalásai nem teszik lehetővé ezeknek átvitelét a különféle platformokra, és egy mindent átölelő felhasználói profil kiépítését. A változtatást a Google a szolgáltatások minőségének javításával indokolja, szerintük így elérhető, hogy ha valaki beírja a Google (vagy a YouTube) keresőablakába mondjuk a jaguár szót, akkor a rendszer eldöntheti, hogy ez a felhasználó inkább az autókat, vagy inkább az állatokat preferálja, és minden fronton (amelyek közül nyilvánvalóan üzletileg első helyen a hirdetések állnak) az érdeklődési körhöz igazodó személyesebb szolgáltatást lesznek képesek nyújtani.

Elemzők szerint a Google ellenfelei (mindenek előtt az Apple, Facebook) az elmúlt időszakban előnyöket kovácsoltak abból, hogy a Google adatvédelmi elvei kisebb mértékben engedélyezték a vállalat számára az adatok beépítését szogáltatásaikba, mint a versenytársaké. A Google változtatásának az a fele azonban, hogy még úgynevezett "opt out" sincs, vagyis senki nem tithatja le adatainak felhasználását, kiverheti a biztosítékot a szabályzó hatóságoknál és a felhasználóknál is. A Washington Post rögtönzött szavazása szerint minden esetre a szavazók (ez jelen cikk megírásakor több, mint tízezer olvasó) kétharmada úgy véli, hogy ha a Google ezt a változtatást véghezviszi, akkor ők lemondanak a Google szolgáltatásairól, ezt a sajátos és végleges "opt out" megoldást választják.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Java legújabb verziója!

Az Oracle bejelentette a Java 19 elérhetőségét, a világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verzióját. A Java 19 (Oracle JDK 19) több ezer teljesítmény-, stabilitási és biztonsági fejlesztést kínál, beleértve olyan újdonságokat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában és az üzleti élet minden területét előremozdító innovációban. Az Oracle a Java 19 legújabb képességeit október 17-20. között a Las Vegas-i JavaOne 2022 rendezvényen, valamint a dev.java/ oldalon szeptember 20-án, kedden 18:00 órakor (CET) sugárzott keynote közvetítésen keresztül mutatja be.

2022. szeptember 21. 09:44

30 éves hazánk neves informatikai könyvkiadója

A Bártfai Barnabás által alapított vállalkozás 1992 óta foglalkozik könyvkiadással, amely 30 év alatt több mint száz könyvet jelentetett meg, s a kötetek darabszáma jelenleg már meghaladja a 600 ezer példányt. 

2022. szeptember 14. 21:20

Elindult Az Év Honlapja 2022 Pályázat!

Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázatára 2022. október 15-ig lehet jelentkezni. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 21. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat és a legjobb digitális megoldásokat várja. 

2022. szeptember 1. 16:16

Ipar 4.0: Két éven belül a sarki pékségeknek is át kellene állniuk

A mai gyorsan változó világban a digitális átalakulás új kihívásokat hozott a munkakörnyezetbe, amivel lassan mindenkinek meg kell küzdenie. Jelenleg az Ipar 4.0 időszakát éljük, de már nyakunkon az ötödik ipari forradalom is, ami a digitális technológiák eddiginél jóval szélesebb körű használatáról fog szólni. Ugyanakkor komoly problémát jelent, hogy Magyarországon, sokan még az Ipar 4.0-val sem tudják tartani a lépést, pedig az átállás utolsó utáni pillanatába érkeztünk.

2022. augusztus 30. 12:49

Nemzetközi agilis konferencia Budapesten

A UST amerikai nagyvállalat és a budapesti székhelyű Sprint Consulting 2022. szeptember 22–23-án egy új, hibrid, nemzetközi együttműködésen alapuló, angol nyelvű agilis konferenciát indítanak Agile Get-Together címmel, melynek Budapest ad otthont. A rendezvény platina fokozatú támogatója a Morgan Stanley.

2022. augusztus 18. 11:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38