A Google követni szeretné a felhasználók szokásait, és márciustól ezt letiltani sem lehet

forrás Prim Online, 2012. január 25. 10:15

A Google március elsejétől változtatni kíván különféle termékei (YouTube, Gmail, Google Search és 57 további szolgáltatás) felhasználási feltételein, ami a felhasználók szokások olyan mértékű követését jelenti, hogy az ennek nyomán kialakított felhasználói profilok átkerülhetnek a Google egyik szolgáltatásából a másikba, és ott ehhez a profilhoz igazított hirdetések vagy keresési eredmények jelenhetnek meg. 

A Google természetesen most is gyűjt információt, ám a jelenlegi adatvédelmi vállalalásai nem teszik lehetővé ezeknek átvitelét a különféle platformokra, és egy mindent átölelő felhasználói profil kiépítését. A változtatást a Google a szolgáltatások minőségének javításával indokolja, szerintük így elérhető, hogy ha valaki beírja a Google (vagy a YouTube) keresőablakába mondjuk a jaguár szót, akkor a rendszer eldöntheti, hogy ez a felhasználó inkább az autókat, vagy inkább az állatokat preferálja, és minden fronton (amelyek közül nyilvánvalóan üzletileg első helyen a hirdetések állnak) az érdeklődési körhöz igazodó személyesebb szolgáltatást lesznek képesek nyújtani.

Elemzők szerint a Google ellenfelei (mindenek előtt az Apple, Facebook) az elmúlt időszakban előnyöket kovácsoltak abból, hogy a Google adatvédelmi elvei kisebb mértékben engedélyezték a vállalat számára az adatok beépítését szogáltatásaikba, mint a versenytársaké. A Google változtatásának az a fele azonban, hogy még úgynevezett "opt out" sincs, vagyis senki nem tithatja le adatainak felhasználását, kiverheti a biztosítékot a szabályzó hatóságoknál és a felhasználóknál is. A Washington Post rögtönzött szavazása szerint minden esetre a szavazók (ez jelen cikk megírásakor több, mint tízezer olvasó) kétharmada úgy véli, hogy ha a Google ezt a változtatást véghezviszi, akkor ők lemondanak a Google szolgáltatásairól, ezt a sajátos és végleges "opt out" megoldást választják.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázat Innovációs díjasai

A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága, az NKFIH elnökének vezetésével, 46 jelentkező társaság közül választotta ki a 2019. évi innovációs nagydíjas társaságot, valamint további hét innovációs díjat itélt oda. Az értékelés szempontjai között döntő volt az innovációból elért 2019. évi gazdasági eredmény. Az innovációs nagydíjas társaság kiválasztása titkos szavazással történt. 

2020. március 28. 14:31

UNICEF útmutató gyerekeknek és szülőknek

Az új típusú koronavírus-járvány megjelenése váratlan kihívással állítja szembe a családokat világszerte, köztük Magyarországon is. Az UNICEF azt kívánja, hogy ebben a rendkívüli helyzetben Ön is és családja is egészséges maradjon és meg tudja óvni magát!

2020. március 24. 12:07

Így teljesít a tantermen kívüli oktatás

Hétfő óta zárva vannak az iskolák. A tanároknak, a diákoknak és a szülőknek rekordidő alatt kellett alkalmazkodni a kialakult helyzethez. Az első 4 nap tapasztalatait foglalja össze Koren Balázs tanár, a Telenor HiperSuli programjának szakmai vezetője.

2020. március 20. 13:42

Forradalmi koncepcióabroncs a jövő elektromos járműveihez

A Goodyear luxemburgi Innovációs Központja által kifejlesztett reCharge koncepcióabroncs egy forradalmian új, kapszulás technológiai megoldásra épül, amely így könnyen képes alkalmazkodni és változni az egyes járművek igényei szerint. 

2020. március 11. 18:42

Szegeden nyitja meg új irodáját a Lufthansa Systems

Elsősorban Java és Javascript fejlesztőket, tesztelőket és adatmérnököket vár újonnan nyíló szegedi irodájába a légiközlekedési informatika egyik piacvezető vállalata, az idén 25 éves Lufthansa Systems Hungária. A társaság az utánpótlást sem bízza a véletlenre: még 2019 nyarán írt alá megállapodást alkalmazott és ipari kutatási együttműködésről a Szegedi Tudományegyetemmel.

2020. március 4. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás