A Fujitsu csökkenti a saját felhő költségeit és kockázatát

forrás Prim Online, 2012. január 26. 12:10

 A Fujitsu teljes körűen előkonfigurált adatközponti környezete lehetőséget biztosít a vállalatoknak a saját (privát) felhő gyorsított bevezetéséhez. A Fujitsu Dinamikus Infrastruktúrák portfóliójára, valamint a Microsoft Windows Server Hyper-V-re és System Centerre épülő megoldással olcsóbban és kisebb kockázattal alakítható ki a sajátfelhő-környezet.

A Fujitsu és a Microsoft által a Hyper-V Cloud Fast Track programhoz nemrég kidolgozott referencia‑architektúra részeként a Fujitsu üzemkész, automatizált és előtesztelt saját felhőkörnyezetet bocsát a vállalatok rendelkezésére. A Fujitsu egyetlen, tanúsított forrásból biztosítja a teljes saját felhőt, integrálva az összes hardver‑ és szoftvereszközt, azon belül a Fujitsu PRIMERGY szervereket, a Fujitsu ETERNUS tárolókat, a Fujitsu hálózati technológiát, a Fujitsu ServerView Resource Orchestrator és a Microsoft System Center szoftvereket.

A saját felhő jelenleg a legmegbízhatóbb módja a vállalatok üzleti rugalmasságának fokozására. Az IT-erőforrások (pl. hardverek és szoftverek) teljes szervezeten belüli megosztása csökkenti a működési költséget és enyhíti a kockázatot.

A Fujitsu referencia-architektúrája felgyorsítja a sajátfelhő-megoldások bevezetését. Azok a cégek, amelyek a Fujitsura bízzák saját felhőjük megtervezését és megvalósítását, dinamikus felhőszolgáltatások és a felhő-infrastruktúrák formájában is élvezhetik a globális szervezet szakértelmének előnyeit.

A kiépített szolgáltatási hálózatnak köszönhetően a Fujitsu teljes körű támogatást nyújt ügyfeleinek a saját felhő átalakítási folyamatának minden lépéséhez – a tervezéstől kezdve az éles indulásig. Azok a Fujitsu Private Cloud ügyfelek, akik attól tartanak, hogy kimerítik meglévő kapacitásukat, bármikor biztonságosan hozzáférhetnek a Fujitsu felhő-erőforrásaihoz.
 

Kulcsszavak: felhő alapú IT Fujitsu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rendszerváltozások: az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is megöli

A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben. 

2022. szeptember 30. 15:15

Hazánkba is megérkezett a felújított okostelefonokat értékesítő startup

A világ négy vezető telefonmárkájának (Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei) mintegy 300 különböző modellje érhető el nagyon kedvező áron a Rejoy.hu-n, a felújított telefonok újonnan indult piacterén. Ezek nem egyszerűen használt telefonok, a szigorú tesztelési- és alapos tisztítási folyamatot követően a cég 12 hónapos garanciát vállal mindegyikre. A Rejoy sikeres üzleti modellje már két országban bizonyította működőképességét, a cég pedig 8 millió eurós befektetést kapott az eMAG Ventures-től.

2022. szeptember 29. 20:23

Energiahatékonysági tőkeprogramot indít a Hiventures

Újabb program indul a magyar vállalkozások energiaköltségeinek csökkentésére. Az elhúzódó háborúval és szankciókkal terhelt piaci környezet felértékeli az energiával és különösen annak megújuló válfajaival összefüggő megoldásokat. Ezért a Hiventures kis-, közép- és nagyvállalatokat célzó energiahatékonysági tőkeprogramot indít októbertől. A hazai energetikai és energiahatékonysági projektekben jelenleg is aktív befektetőnek számító tőkealap-kezelő ösztönző szerepet kíván betölteni az elsősorban ipari, gyártó, termelő vállalkozások energetikai hatékonyságnövelésre, költségcsökkentésre és stabil energiaellátás biztosítására irányuló beruházásainak megvalósításában. A tőkeprogram mellett energetikai startup program is indul.

2022. szeptember 29. 18:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38