Pályázatok a biztonságos internet használatról

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 29. 10:05

Videó- és javaslat pályázat hívja fel a figyelmet a Biztonságosabb Internet Nap céljaira, a többi között a világhálón leselkedő veszélyekre.

    Videopályázat indul "Netezzünk együtt... biztonságosabban!" címmel: a 10 és 19 év közötti érdeklődők pályamunkáit január 31-ig várja a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma és a Microsoft Magyarország. A videopályázat célja a beérkezett filmek közzétételével népszerűsíteni a Biztonságosabb Internet Napot és annak idei témáját: a generációk találkozását, összekapcsolását, egymás segítését az online világban.
    A felhasználói szempontból legjobb és legrosszabb hazai weboldalt keresi az "Adj tippet a legjobb és a legrosszabb hazai weboldalakra!" című pályázatával a SIP magyarországi konzorciuma. A közönség január 31. éjfélig küldheti el javaslatait a http://u18.hu/szavazas/ oldalon. A felhasználók szavazással választhatják ki a 10 legjobbnak és 10 legrosszabbnak tartott hazai honlapot, ebből a díjazottakat szakmai zsűri választja ki mindkét kategóriában. Az eredményeket február 7-én, a Safer Internet Day (SID) - Biztonságosabb Internet Nap rendezvényén hirdetik ki.
    Ezen a napon a Microsoft székházában az általános- és középiskolás tanulók számos érdekes előadáson vehetnek részt, amelyekre a Webvelem program weboldalán jelentkezhetnek. A többi között kerekasztal-beszélgetésekkel, az ország különböző pontjain tartott biztonságosabb internet-foglalkozásokkal várja a látogatókat a SIP magyarországi konzorciuma február 7-én - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a SIP magyarországi konzorciumának vezetője az MTI-vel.
    A Biztonságosabb Internet Napot a világ több mint 60 országában, köztük Magyarországon is minden évben február elején, ugyanazon a napon rendezik meg. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a világháló jelentőségére, az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális vagy káros jelenségekre, tartalmakra.

Kulcsszavak: pályázat security

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Energiaügyi aggályok, amelyek kihatnak az üzleti versenyképességre, a munkaerőre és a dekarbonizációra

A felmérés azt mutatja, hogy a vállalkozásokat világszerte továbbra is aggasztják az energiabiztonság és az energiaárak hatásai, amelynek számos, további környezeti, társadalmi és gazdasági következménye lehet. Az ABB Electrification Energy Insights felmérése* szerint, amelyben különböző ágazatokban működő kis- és nagyvállalatok 2300 vezetője vett részt, a válaszadók 92 százaléka úgy érzi, hogy az energiaellátás folytatódó instabilitása veszélyezteti jövedelmezőségüket és versenyképességüket. 

2023. március 20. 09:58

Siemens technológiával automatizálja abroncsgyárait a Continental

Most aláírt stratégiai megállapodásuk értelmében a Siemens preferált partnerként automatizációs és hajtástechnológiát szállít a Continental gumiabroncs gyáraiba világszerte.

2023. március 19. 15:27

Bemutatkozott a Microsoft 365 Copilot

A Microsoft a mesterséges intelligencia felhasználását új szintre emelte azzal, hogy március 16-án bejelentette a Microsoft 365 Copilotot, ami az Office-alkalmazásokba építve töredékére csökkenti le a napi, klasszikus értelemben vett irodai munkát. 

2023. március 19. 13:54

Figyelemre méltó újítások a Huawei térképes szolgáltatásában

Több izgalmas újítással jelentkezett a Huawei saját térkép- és navigációs szolgáltatása, a Petal Térkép. Az alkalmazás teljes képernyős, sáv pontosságú navigációval, valós idejű forgalomfigyeléssel, változatos térképrétegekkel és okosórára szinkronizált navigációval teszi könnyebbé a tájékozódást. Emellett a vállalat bemutatta 3D-s térképmegoldásait, valamint nyílt, fejlesztői eszközkészleteket nyújtó platformját is.

2023. március 19. 12:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20