Pandavilág élőben a neten, Kínából

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 2. 08:22

Jó minőségű, nagy felbontású, élő mozgóképeket továbbít Kína szerdától webkamerák segítségével óriás pandáiról, hogy ezzel is felhívja a figyelmet az állatok megmentéséért folyó munka fontosságára.

    A két bekamerázott helyszín a Szecsuan tartományi Ja'an (Ya'an) városhoz közeli rezervátum, pandaközpont, illetve kutatóbázis.
    "E csodálatos lényeket hazájukban megmutató kamerák arra a súlyos felelősségre emlékeztetik az embereket, amelyben minden Földön élő osztozik" - húzta alá az alkalomból kiadott közleményben Li Tö-seng (Li Desheng) a kutatóközpont igazgatója.
    Az egyik kamera például öt pandabocs - köztük egy ikerpár - mindennapjait követi, míg egy másik a felnőtt állatokat filmezi. A www.explore.org/pandas weboldal gondozói az élő felvételek mellett az érdekesebb "jeleneteket" megörökítő szerkesztett változatot is rendszeresen közszemlére teszik majd a világhálón.
    Szerdai nemzetközi debütálásán egy pandapáros a hátán himbálva magát zöld bambuszleveleket majszolt, a háttérben párás hegyi környezet volt látható. A háttérben harmadik társuk épp egy dombra kapaszkodott fel.
    Az óriáspandák még mindig a világ legnagyobb végveszélyben lévő állatai közé tartoznak. Mintegy 1600 példány él közülük szabadon Kína erdőségeiben, elsősorban Szecsuan és az északnyugati Senhszi (Shaanxi), valamint Kanszu (Gansu) tartományok területén.
    Világszerte további körülbelül 300 panda él fogságban, elsősorban Kínában.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20