Telenor a gyermekeket érő internetes erőszak ellen

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 2. 08:45

Korlátozta a gyermekeket és a fiatalokat veszélyeztető, szexuális bűncselekményeket tartalmazó honlapokat január 1-től a Telenor Magyarország Zrt. internetes hálózata az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és az Interpol tiltólistája alapján - közölte a cég szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében.

    A mobilszolgáltató, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az ORFK tavaly december 1-jén írta alá azt a szándéknyilatkozatot, amelyben vállalják, hogy közösen lépnek fel a tiltott tartalmak internetes terjedése ellen; a mobilszolgáltató a káros és jogellenes tartalmakat szűri, így akadályozza meg azok elérését és terjesztését - olvasható a közleményben.
    A tájékoztatás szerint a szolgáltató fontosnak tartja, hogy saját eszközeivel megteremtse a biztonságos internetezés lehetőségét. Hangsúlyozták, hogy a Telenor által alkalmazott megoldás nyitott: a szolgáltató a jövőben örömmel megosztja a rendszer működtetésének tapasztalatait a káros tartalmak blokkolásában szerepet vállaló új érdeklődőkkel.
    A kommünikében Parti Katalinra, az Országos Kriminológiai Intézet Bűnözéskutatási Osztályának tudományos munkatársára hivatkozva azt írják, a fiatalok sérelmére történő internetes bűncselekmények visszaszorítása érdekében európai szintű jogi összefogás és a szolgáltatók szintjén egységes fellépés szükséges a teljes siker érdekében.

Kulcsszavak: gyerek security Telenor-hu

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezhet a Google MultiSearch magyar nyelven is?

A napoban zajlott a Google Search On konferenciája, ahol a legnagyobb Google keresést érintő újdonságokat szokta bejelenteni a cégóriás. 

2022. október 1. 16:07

Kiberbűnözési toplista és útmutató rosszindulatú hackerek ellen

Az elmúlt napok hacker támadásai is bizonyították, hogy a kiberbűnözők a számítógépet fegyverként használják, amivel komoly károkat képesek okozni. A kiberbiztonsági szolgáltatásokat nyújtó, iparágvezető BlueVoyant szerint az internetes bűnözés öt legelterjedtebb típusa 2022-ben az adathalászat, a weboldal-hamisítás, a zsarolóvírusos támadás, a rosszindulatú szoftverek bevetése és az IoT hacking, vagyis a dolgok internetének feltörése. A vállalat nevében Csendes Balázs, a BlueVoyant kelet-közép-európai, valamint a közel-keleti térségekért felelős értékesítési igazgatója ad tanácsokat a hatékony védekezéshez.

2022. október 1. 14:35

A TikTok és a LinkedIn meghódította az üzleti szektort

Virágkorukat élik a közösségi platformok, korosztálytól, funkciótól függően szinte mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A Facebook van legrégebb óta velünk, tréfásan azt is szokták mondani, hogy aki „nincs fent rajta”, az nem is létezik. Az Instagram valamivel később jelent meg; főként képes tartalmak megosztását szolgálja. Van még azonban két lényeges fórum, a TikTok és a LinkedIn, amelyeket többnyire a két végletnek tekintik az emberek. 

2022. október 1. 11:56

Tajvani eszközökkel innoválják a magyar energiaipart

A világ egyik vezető ipari informatikai berendezéseket gyártó és fejlesztő vállalata, a tajvani székhelyű Moxa szeptemberben legnagyobb magyarországi partnereihez látogatott, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket, amelyeket elsősorban a transzformátor-alállomásokon keletkezett igények és a megújuló energiaforrások egyre szélesebb körű elterjedése inspirált.

2022. október 1. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38