A világ legnagyobb újítói között a Xerox

forrás Prim Online, 2012. február 3. 14:28

2011-ben a Xerox csoport összesen 1 618 amerikai szabadalmat jegyeztetett be. Ezzel a vállalat a nyolcadik helyezést érte el az IFI Patent Intelligence ranglistáján. A Xerox a tavalyiakkal együtt összesen közel 58 000 szabadalmat jegyzett be világszerte.

A Xerox és a Fuji Xerox összesen körülbelül 1,5 milliárd amerikai dollárt fektet évente kutatási és fejlesztési projektekbe, és a szabadalmi fejlesztések világszerte több kutatóközpontban zajlanak. Széleskörű innovációs munkát végez a Xerox teljes tulajdonú leányvállalata, az Affiliated Computer Services (ACS), a Palo Alto Kutatóközpont (PARC), és az XMPie®. Mellettük a Xerox japán vegyesvállalata, a Fuji Xerox 588 amerikai szabadalmat jegyzett be tavaly.

A vállalat kutatói az új technológiák fejlesztésekor mindvégig arra törekednek, hogy olyan újdonságokkal lépjenek piacra, amelyek termékek és szolgáltatások formájában konkrét megoldásokat kínálnak a felhasználóknak. Ennek megfelelően a cég 2011-ben két olyan innovációt is bejegyzett, amelyek hatékony módszert kínálnak az állami hivataloknak az elektronikus fizetések kezelésére. Ugyancsak tavalyi szabadalom az e-Gyermekgondozás is, amely egyedi, papírmentes, web-alapú időelszámoló és felügyeleti rendszerrel egyszerűsíti az Amerikai Egyesült Államokban a gyermekgondozási kifizetések feldolgozását.

„A Xerox találmányaival könnyebb adatokat kinyerni a vállalatok működéséhez szükséges temérdek információból, és segítségükkel egyszerűbb a fenntartható vállalkozás kiépítése is. Nálunk a hangsúly mindig az újításon van.” – mondta Sophie Vandebroek, a Xerox műszaki igazgatója és a Xerox Innovation Group elnöke.

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke által kiadható legmagasabb elismerés, a Nemzeti Technológiai Kitüntetés mellett a Xerox már eddig is számos innovációs díjat elnyert. A cég a Thomson Reuters 2011-es listáján bekerült a Világ 100 Leginnovatívabb Vállalata közé, a Wall Street Journal pedig a 2011-es Műszaki Innovációs Díját adta a Xerox Európai Kutatóközpontnak. A Xerox megkapta az Amerikai Kémiatudományi Intézettől a Vállalati Innovációs Díjat is, mert feltalálta, kifejlesztette és kereskedelmi forgalomba hozta az Emulsion Aggregation festékkazettát.

Kulcsszavak: +céginfo Xerox

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08