Ingyenesen elérhető a Norton Identity Safe béta verziója

forrás Prim Online, 2012. február 6. 14:04

A Symantec bejelentette a Norton Identity Safe termékének nyilvános béta verzióját, egy ingyenes felhőalapú szolgáltalást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen és biztonságosan tudják tárolni és szinkronizálni a felhasználói fiókjaikat, a jelszavakat, hitelkártyákat és egyéb webes felületeket különböző böngészők és eszközök esetében. A Norton Identity Safe béta verzóját, amely most ingyenesen letölthető arra tervezték, hogy segítse a fogyasztókat online személyazonosságuk védelmében, különböző mobil eszközökön és internetes felületeken.

Manapság a felhasználóknak egyre több azonosítóra és jelszóra kell emlékezniük, ha hozzá szeretnének férni a kedvenc weboldalaikhoz anélkül, hogy veszélyeztetnék a személyes adataikat. A Norton legújabb kutatása szerint a megkérdezettek 38 százaléka még mindig papírra veti a jelszavakat. Negyven százalék ugyanazt a jelszót használja több oldalon is, így azok még nagyobb kockázatnak vannak kitéve, hiszen ha a hackerek feltörik a jelszót az egyik oldalon, hozzáférhetnek több fiókhoz is. Hogy segítse a fogyasztókat ezeknek a problémáknak a megoldásában, a Norton Identity Safe béta verziója egyszerű, biztonságos módot kínál a jelszavak kezelésére Windows-alapú számítógépekre, iOS eszközökre (iPhone,iPad), valamint androidos telefonokra.

A Norton Identity Safe béta verziójának jellemzői a következők:

·    Egyszerűsített jelszókezelés
– Megszünteti a különböző jelszavak kezelésének  problémáját, hiszen a felhasználóknak csupán egyetlen központi (master) jelszót kell megjegyezniük, amely biztonságos hozzáférést biztosít bármelyik online felületen.
·    Egyszerűsített felhasználói élmény – Bejelentkezés után a kezelőfelület bélyegképekkel illusztrálja a felhasználói bejelentkezést, amely lehetővé teszi számukra, hogy gyors hozzáférést kapjanak ezekhez az oldalakhoz a képre kattintással, vagy mobil és táblagép-felhasználók esetében a képernyő megérintésével.
·    Megosztás – Lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy biztonságosan osszanak meg online tartalmat URL-ek küldésével emailen vagy közösségi modulokon keresztül közvetlenül a Norton Identity Safe bétából.
·    Automatikus bejelentkezés-szinkronizálás több eszközön keresztül – A felhasználóknak lehetőségük van jelszavak tárolására az egyik készüléken, miközben könnyen bejelentkezhetnek egy másik készülékről is, bárhol is járnak.
·    Biztonságos böngészés – A felhasználók biztonságosan böngészhetnek és megtekinthetik a weboldalak értékelését közvetlenül a keresési eredményeknél, így előre láthatják, ha egy weboldal nem biztonságos.

A Norton Identity Safe béta verziójában megtalálható a Norton Safe Web is, amelynek segítségével a felhasználók hitelesítő adatokat kaphatnak, mielőtt veszélybe kerülnének egy nem biztonságos weboldal miatt. A Norton Safe Web alapos helyszíni elemzést nyújt a felhasználó biztonsági kockázatairól a Norton Community Watch több millió végpontja által azonosított veszélyek alapján, amelyek automatikusan elküldik a gyanús URL-eket valós idejű elemzésre.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50