Tárt karokkal várják a mérnököket és informatikusokat a cégek

forrás Prim Online, 2012. február 6. 14:09

Ugrásszerűen nőtt januárban az álláskeresők száma, jelenleg mérnöknek és informatikusnak jó most lenni, mivel az ilyen végzettséggel rendelkezőkre hamar lecsapnak a vállalatok. Nehezebb helyzetben vannak azok, akik távmunkát keresnek, és a beszerzés, logisztika, vagy a turizmus területén szeretnének elhelyezkedni.

A Jobinfo.hu állásszemléző oldal legfrissebb elemzése szerint mérnöknek, informatikusnak jó most lenni, mivel az ilyen végzettséggel és tapasztalattal rendelkezőkre hamar lecsap a munkaadói oldal, legalábbis erről tanúskodik, hogy a kínálati és a keresleti oldalt egybevetve ebben a két kategóriában mutatkozik leginkább hiány - írja a privatbankar.hu.

Kristók Balázs, a Jobinfo.hu állásszemléző oldal vezetője az adatokkal kapcsolatban elmondta, hogy a jelenség évek óta az egyik fontos jellegzetessége az álláspiacnak, és összecseng a 2012-re meghirdetett felsőoktatási keretszámokkal is, hiszen a legtöbb hallgatót a műszaki és informatikai karokra várják, ami hosszú távon megoldást jelenthet a problémára.

A kereslet és kínálat arányát vizsgálva a távmunkát keresők vannak a legrosszabb helyzetben, hiszen itt a kisszámú lehetőség iránt rendkívül nagy az érdeklődés. Hasonló cipőben járnak még a beszerzés, logisztika és adminisztráció területén elhelyezkedni vágyók, de komoly tülekedésre számíthatnak azok is, akik a turizmus és idegenforgalom szakmában keresnek munkahelyet.

A fő álláskategóriák alapján egyébként a legtöbb nyitott pozíció az értékesítés és kereskedelem, valamint a szak- és fizikai munka területén található a Jobinfo.hu adatai szerint. Ezeken a területeken a kereslet és a kínálat aránya is kiegyensúlyozottnak mondható.

A Jobinfo.hu fennállása óta abszolút rekordot hozott 2012 januárja, amikor az előző év azonos időszakához képest képest 40 százalékos növekedést regisztráltak az álláskeresők körében. Kristók Balázs felhívta rá a figyelmet, hogy ha a konkrét állásokra történő kattintásokat veszik figyelembe, még ennél is jelentősebb, 200 százalék feletti a növekedés, ami arra utal, hogy januárban nagyon megindult a keresleti piac.

forrás: http://privatbankar.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39