IBM szoftvereken tanulhatnak a jövő gazdaságinformatikusai

Közös szándéknyilatkozatot írt alá a Károly Róbert Főiskola és az IBM Magyarország

forrás Prim Online, 2012. február 8. 16:36

Közös szándéknyilatkozattal erősítette meg együttműködését a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola és az IBM Magyarország. A megállapodást ma délelőtt írta alá Dr. Magda Sándor, a főiskola rektora és Veres Zsolt a vállalat vezérigazgatója. Az IBM az intézmény 2 éve elindított gazdaságinformatikus képzését támogatja a jövőben, elsősorban ingyenes szoftverek rendelkezésre bocsátásával. Az IBM alkalmazásai a hivatalos tanrendbe is beépülnek.

Az informatika alapozó tárgyként illetve üzleti és agrárinformatika kurzus formájában korábban is fontos eleme volt a főiskolai tantervnek, de önálló szakként eddig csak a felsőfokú szakképzések kínálatában szerepelt. Az elmúlt években érezhetően nőtt az érdeklődés az informatikai képzés iránt a régióban, a térségben működő multinacionális cégek, kis- és középvállalkozások egyre inkább gyakorlati ismeretekkel felvértezett, az üzlethez is értő informatikusokat keresnek. Ez az igény hívta életre a gazdaságinformatikus képzést Észak-Magyarország egyik meghatározó oktatási intézményében.

Tavaly közel nyolcvanan kezdték meg tanulmányaikat a gazdaságinformatikus szak államilag finanszírozott helyein, idén szeptembertől várhatóan százhetvenen csatlakozhatnak be a képzésbe. Ez biztos hátteret ad az oktatás technikai feltételeinek fejlesztéséhez, melyet a maga eszközeivel az IBM is örömmel támogat.

A szerdán aláírt megállapodás értelmében az IBM COGNOS, RATIONAL, Blueworks, BPM, Websphere és Tivoli programjainak oktatása a hivatalos tanrend részét képezi. Az alkalmazások olyan készségek és kurzusok elsajátításában kaphatnak szerepet, mint az infrastruktúra menedzsment, folyamatmenedzsment, üzleti intelligencia és az informatikai rendszerek fejlesztése.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39