IBM szoftvereken tanulhatnak a jövő gazdaságinformatikusai

Közös szándéknyilatkozatot írt alá a Károly Róbert Főiskola és az IBM Magyarország

forrás Prim Online, 2012. február 8. 16:36

Közös szándéknyilatkozattal erősítette meg együttműködését a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola és az IBM Magyarország. A megállapodást ma délelőtt írta alá Dr. Magda Sándor, a főiskola rektora és Veres Zsolt a vállalat vezérigazgatója. Az IBM az intézmény 2 éve elindított gazdaságinformatikus képzését támogatja a jövőben, elsősorban ingyenes szoftverek rendelkezésre bocsátásával. Az IBM alkalmazásai a hivatalos tanrendbe is beépülnek.

Az informatika alapozó tárgyként illetve üzleti és agrárinformatika kurzus formájában korábban is fontos eleme volt a főiskolai tantervnek, de önálló szakként eddig csak a felsőfokú szakképzések kínálatában szerepelt. Az elmúlt években érezhetően nőtt az érdeklődés az informatikai képzés iránt a régióban, a térségben működő multinacionális cégek, kis- és középvállalkozások egyre inkább gyakorlati ismeretekkel felvértezett, az üzlethez is értő informatikusokat keresnek. Ez az igény hívta életre a gazdaságinformatikus képzést Észak-Magyarország egyik meghatározó oktatási intézményében.

Tavaly közel nyolcvanan kezdték meg tanulmányaikat a gazdaságinformatikus szak államilag finanszírozott helyein, idén szeptembertől várhatóan százhetvenen csatlakozhatnak be a képzésbe. Ez biztos hátteret ad az oktatás technikai feltételeinek fejlesztéséhez, melyet a maga eszközeivel az IBM is örömmel támogat.

A szerdán aláírt megállapodás értelmében az IBM COGNOS, RATIONAL, Blueworks, BPM, Websphere és Tivoli programjainak oktatása a hivatalos tanrend részét képezi. Az alkalmazások olyan készségek és kurzusok elsajátításában kaphatnak szerepet, mint az infrastruktúra menedzsment, folyamatmenedzsment, üzleti intelligencia és az informatikai rendszerek fejlesztése.
 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50