IBM szoftvereken tanulhatnak a jövő gazdaságinformatikusai

Közös szándéknyilatkozatot írt alá a Károly Róbert Főiskola és az IBM Magyarország

forrás Prim Online, 2012. február 8. 16:36

Közös szándéknyilatkozattal erősítette meg együttműködését a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola és az IBM Magyarország. A megállapodást ma délelőtt írta alá Dr. Magda Sándor, a főiskola rektora és Veres Zsolt a vállalat vezérigazgatója. Az IBM az intézmény 2 éve elindított gazdaságinformatikus képzését támogatja a jövőben, elsősorban ingyenes szoftverek rendelkezésre bocsátásával. Az IBM alkalmazásai a hivatalos tanrendbe is beépülnek.

Az informatika alapozó tárgyként illetve üzleti és agrárinformatika kurzus formájában korábban is fontos eleme volt a főiskolai tantervnek, de önálló szakként eddig csak a felsőfokú szakképzések kínálatában szerepelt. Az elmúlt években érezhetően nőtt az érdeklődés az informatikai képzés iránt a régióban, a térségben működő multinacionális cégek, kis- és középvállalkozások egyre inkább gyakorlati ismeretekkel felvértezett, az üzlethez is értő informatikusokat keresnek. Ez az igény hívta életre a gazdaságinformatikus képzést Észak-Magyarország egyik meghatározó oktatási intézményében.

Tavaly közel nyolcvanan kezdték meg tanulmányaikat a gazdaságinformatikus szak államilag finanszírozott helyein, idén szeptembertől várhatóan százhetvenen csatlakozhatnak be a képzésbe. Ez biztos hátteret ad az oktatás technikai feltételeinek fejlesztéséhez, melyet a maga eszközeivel az IBM is örömmel támogat.

A szerdán aláírt megállapodás értelmében az IBM COGNOS, RATIONAL, Blueworks, BPM, Websphere és Tivoli programjainak oktatása a hivatalos tanrend részét képezi. Az alkalmazások olyan készségek és kurzusok elsajátításában kaphatnak szerepet, mint az infrastruktúra menedzsment, folyamatmenedzsment, üzleti intelligencia és az informatikai rendszerek fejlesztése.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38