Horvátország felé terjeszkedik a GTS

forrás Prim Online, 2012. február 14. 09:16

A GTS Central Europe (GTS), a régió vezető infrastruktúra alapú távközlési és adatközponti szolgáltatója Horvátország felé bővítette optikai hálózatát. A cég ezzel a lépéssel jelentősen növelte jelenlétét a balkáni térségben és megalapozta a szerb és szlovén irányú további bővítés lehetőségét is.

„Az új horvátországi hálózati terjeszkedés a kapcsolatok fejlesztését és új szolgáltatások bevezetését jelenti jelenlegi és leendő ügyfeleink részére az adriai régióban – mondta Ignatio Irurita, a GTS Central Europe műszaki igazgatója. – Terveink között szerepel gerinchálózatunk további földrajzi bővítése, különös tekintettel a nagyvárosi térségekre. Jelenleg is dolgozunk hálózatunk keleti részének infrastrukturális fejlesztésén annak érdekében, hogy ultragyors kommunikációs csatornát hozzunk létre Közép-Kelet-Európában.”

A rendszer kapacitása csatornánként eléri a 40 Gb/s-ot, de az új generációs Huawei-DWDM rendszernek köszönhetően ez akár 100 Gb/s-ra is bővíthető. Az új technológia révén az ügyfelek igényei mind port, mind sávszélesség tekintetében rugalmasan kezelhetőek. A hálózat tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a GTS teljes szolgáltatás-portfólióját kínálja ügyfeleinek az újonnan kiépített szakaszokon is, és kezelje a megnövekedett internetforgalom miatti kapacitásigényeket.

A Budapestet Zalaegerszegen át Nagykanizsával összekötő hálózat Letenyénél lépi át a határt, és Varazsdig tart. Az új hálózati szakasz hossza eléri a 180 kilométert, ezzel a GTS magyarországi gerinchálózata meghaladja a 2300 kilométert.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38