Mobilfejlesztések a MultiSoftnál

forrás Prim Online, 2012. február 15. 16:20

A technológia fejlődésének köszönhetően az okostelefonok és táblagépek tudása és teljesítménye vetekszik a hordozható számítógépekével. Ennek következtében a felhasználói igény is egyre erősebb mind az üzleti, mind a hétköznapi alkalmazások iránt. A mobilalkalmazás fejlesztés egyre nagyobb szerephez jut, így egyetlen komoly szoftverfejlesztő cég sem zárhatja ki magát ebből a dinamikusan fejlődő piacból. Ennek fontosságát a 20. évfordulóját ünneplő MultiSoft Kft. is felismerte.

„Cégünk eddig is nyomon követte a mobilalkalmazás-fejlesztés technológiai lépcsőit, és 1 évvel ezelőtt kialakítottuk cégünk különálló üzletágát, mely már dedikáltan mobilalkalmazás fejlesztéssel foglalkozik.” – nyilatkozta Major Tibor üzletágvezető.

A MultiSoft mindig is fontosnak tartotta, hogy technológiai kompetenciája lefedje a legszélesebb spektrumot. Ennek megfelelően egyaránt fejleszt iOS, Android, Windows Phone, Windows Mobile és Blackberry platformokra, annak ellenére, hogy a piac leginkább az iOS és Android platformokat részesíti előnyben.

Az üzletágvezető véleménye szerint a MultiSoft ereje abban rejlik, hogy a 20 éves szoftverfejlesztésben szerzett tapasztalatának köszönhetően a cég technológiai kompetenciája egyre szélesebbé vált. Az utóbbi években a cég szakemberei számos területen bizonyíthatták szakmai tudásukat, ennek köszönhetően képessé váltak arra, hogy a legmegfelelőbb megoldást kínálják az ügyfeleik számára.

Major Tibor hozzátette - „A fejlesztések kivitelezésére évek óta sikerrel alkalmazzuk az agilis szoftverfejlesztési módszertant, így egyrészt képesek vagyunk megfelelni a gyorsan változó üzleti igényeknek, másrészt ügyfeleink is lépésről lépésre követhetik hogyan alakul, fejlődik termékük.”

A MultiSoft a hagyományos üzleti alkalmazások terén felhalmozott tapasztalatát és tudását kihasználva olyan megoldások piacra vitelével tud eredményt elérni, amely illeszkedik az üzleti alkalmazásokhoz. Erre az irányvonalra illeszkedik a MobileNAV megoldásuk, amely a MultiSoft által támogatott Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerhez kapcsolódva biztosít mobil hozzáférést a vállalat adataihoz. Az említett alkalmazást pár hónapja rendezett ügyfélnapjukon mutatták be először, ahol már komoly érdeklődés mutatkozott a termék iránt. Azóta pedig több külföldi és belföldi Microsoft partner kereste meg a céget a MobileNAV-val kapcsolatban.

Az üzleti alkalmazások mellett nem zárkóznak el az általános célú alkalmazások fejlesztésétől sem. Erre jó példa az Androidos Traffipaxjelző megoldásuk, mely a „nehéztalpú” sofőröknek igyekszik segíteni azzal, hogy a publikus rendőrségi traffipax adatbázis segítségével figyelmeztet a mérési helyszínek közelében. Az alkalmazást nagy sikerrel vezették be Budapesten és február elejétől már Baranya Megyében is elérhetővé vált. Több mint 10 000 aktív felhasználójuk van, és a visszajelzések is nagyon pozitívak. Jelenleg folyik az alkalmazás iPhone-os verziójának fejlesztése és dolgoznak az országos verzión is.

A jövőre nézve a következőket mondta Major Tibor - „Cégünk a jövőben is kitüntetett szerepet fog szánni a mobilalkalmazás-fejlesztésnek. Terveink szerint a jelenlegi megoldásainkat folyamatosan továbbfejlesztjük, mivel pontosan tudjuk, hogy nem elég a jó ötlet és a kezdeti siker, a felhasználók érdeklődését folyamatosan fent kell tartanunk. Szakembereink jelenleg is több alkalmazás-ötleten gondolkoznak, melyet a közeljövőben terveznek megvalósítani.”

Kulcsszavak: mobilszolg Multisoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01