Észrevétlen biztonság

forrás Prim Online, 2012. február 16. 14:17

Újabb kitüntető címmel gyarapította nagyszámú szakmai elismeréseinek számát az ESET, miközben a cég HR fronton is erősített: egy nemzetközileg elismert szaktekintély, a holland vírusszakértő Righard J. Zwienenberg csatlakozott az ESET kutatócsapatához.

Az IT biztonság és az antivírus kutatás témakörében piacvezető független nemzetközi intézmény, az AV-TEST Institute az ESET Smart Security 5 termékének ítélte a “2011 Best Usability” kitüntetést. 

 

A hamis riasztások rendkívül ritka előfordulása és az alacsony erőforrásigény (vagyis a számítógép teljesítményére gyakorolt csekély befolyás) volt az a két fő szempont, ami alapján a hasonló IT-biztonsági szoftverek közül az ESET Smart Security 5 bizonyult a legjobban használhatónak. Ez a szoftver az, amely gyakorlatilag észrevétlenül nyújt maximális védelmet.

 

Az általunk tesztelt szoftverek közül egyetlen más – otthoni felhasználóknak szánt – termék sem közelítette meg az ESET Smart Security 5 rendkívül magas használhatósági indexét – kommentálta az értékelést Andreas Marx, az AV-TEST igazgatója.

 

A felhasználók minél kisebb mértékű zavarását, s a rendszer teljesítményére gyakorolt rendkívül csekély hatást elismerő díjat érdemes párhuzamba állítani a Virus Bulletin “VB100”-as kitüntetéseivel, amely címből az ESET nemrégiben immár a 71-ediket kapta meg. Mindkét elismerés azt igazolja, hogy a termék valamennyi vírust felismeri, vagyis amellett, hogy vetélytársainál kényelmesebben használható, egyben a legnagyobb biztonságot is nyújtja. A világcsúcsnak számító VB100-as díjsorozat mellett rengeteg egyéb elismerés értékeli még kimagaslónak a sebességet és az antivírus szoftver egyéb fontos jellemzőit, így például a “2011 Top Rated Product”, a “Best Overall Speed 2011”, és szám szerint hat “Advanced+” minősítés az Antivírus összehasonlító tesztekben. Ezt a komplex sikersorozatot értékelte Richard Marko, az ESET vezérigazgatója az AV-TEST díjának átvételekor, amikor ezt mondta: - Az ESET missziójának tekinti, hogy olyan szupererős védelmet nyújtó terméket fejlesszen, amely egyúttal – csekély terhelése révén - szinte észrevehetetlen a felhasználó számára. Ez a mostani kitüntetés csak tovább erősíti ezt az elkötelezettségünket.

 

Az ESET jövőbeli sikereinek további garanciája, hogy a cég újabb szakmai nagyágyúval erősödött: Righard J. Zwienenberg, az ismert holland antivírus-szakértő "Senior Research Fellow"-ként csatlakozott az ESET csapatához. Zwienenberg - aki 1988 óta foglalkozik a vírusokkal és ellenszereikkel, s kutatásai az utóbbi években már általánosabb biztonsági kérdésekre és a kriptológiára is kiterjednek - más vezető kutatókkal együtt vesz részt a további fejlesztésekben részben otthonában, Hollandiában, részben pedig az ESET központjában, Pozsonyban.

 

Bővebb információ az ESET termékeiről és az elismerésekről: http://www.ESET.com címen, valamint a magyarországi forgalmazó honlapján: http://www.sicontact.hu

 

Kulcsszavak: biztonság Eset díj

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

Immár ötödik alkalommal írta ki az Év Digitális Tanári Kara című pályázatát a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ). A pályázaton minden olyan magyarországi, érvényes működési engedéllyel rendelkező középfokú oktatási intézmény indulhatott, ahol a képzés főállásban oktató tanárok közreműködésével valósul meg.

2020. december 11. 16:40

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2020-ban is meghirdeti a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai partnerségével, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával. A megmérettetés keretében immár 29. alkalommal fogják elismerni a legkiválóbb hazai innovációs teljesítményeket. Nevezni 2021. február 10-ig lehet. 

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

Varga Róbert, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója Magyarországon először nagyfelbontású röntgenfelvételt továbbított 5G hálózaton keresztül, melyhez az Innomed Medical, a Vodafone Magyarország és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyújtott szakmai és technológiai segítséget. Ez az egészségügyi innováció új távlatokat nyit a különböző távdiagnosztikai eljárásokat illetően. 

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

Negyedik alkalommal, de a pandémia miatt először kizárólag online rendezte meg a kelet-közép-európai régió legkiemelkedőbb startup networking eseményét, a neves előadókat felvonultató és rengeteg érdeklődőt vonzó Regional Startup and Innovation Day-t az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus. Az aktuális járványhelyzet ismert körülményeit tekintve kimondottan optimista hangvételű esemény egy időben több mint 500, összesen közel 2000 megtekintést generált. A hagyományos kategóriák mellett ezúttal a Covid krízisre legkiválóbban reagált startupot is díjazták, valamint megtartották a már megszokott boxringben szervezett Get In The Ring pitch párbajt is.

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

A járvány elleni védekezést segítő friss korlátozások miatt az év végi vásárlási szezonban ismét robbanásszerűen bővülhet itthon az e-kereskedelmi forgalom. A friss felmérések szerint a magyarok 37%-a idén legalább ugyanannyit tervez online vásárolni az Black Friday-hez kapcsolódó akciódömpingben, mint tavaly, 32%-uk pedig még többet fog költeni. Az igazi különbség a fogyasztók hozzáállásában mutatkozik: többségük előre csekkolja a webshopokat, összehasonlítja az árakat és a megbízhatóság mellett a különleges vásárlói élményeket keresi. Itt az utolsó pillanat, ha informatikai katasztrófa helyett elégedett vevőkkel zárnád a szezont – mutatjuk a teendőket!

2020. november 12. 15:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás