NMHH: hárman fellebbezték meg a 900-as tender eredményét

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 21. 08:10

 A 900-as frekvencia árveréssel és döntéssel kapcsolatban három, már a piacon lévő mobilszolgáltató a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone fellebbezett - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A közlemény szerint a fellebbezések alapvetően az új, piacra lépő szereplőnek - Magyar Posta Zrt.-Magyar Villamosművek Zrt.-MFB Invest Zrt. konzorciuma - az árverési eljárásban történő részvételi lehetőségét, valamint az új belépő számára biztosítandó belföldi roamingszolgáltatás előírását vitatják.

    A beérkezett fellebbezések alapján másodfokú eljárás indul. A döntést az NMHH elnöke a hírközlési elnökhelyettes hatáskörébe delegálta. A másodfokú döntés meghozatalára 45 nap áll rendelkezése. Amennyiben a hatóság a korábbi döntést helyben hagyja, akkor az új, negyedik mobilszolgáltató leghamarabb áprilisban kezdheti el működését.
    Az NMHH közölte, hogy a január 31-i eredményhirdetést követően 15 nap állt rendelkezésre a fellebbezések benyújtására.
    Az NMHH nemzetközi árverés keretében értékesítette a 900-as tartományban nyújtható, 10,8 megahertznyi (Mhz) frekvenciahasználati jogosultságokat. A frekvenciasávon a nyertesek a technológia semlegesség figyelembe vételével, GSM, UMTS, LTE, valamint WiMAX technológián alapuló mobil internet szolgáltatást biztosíthatnak ügyfeleik számára.
    Az árverés eredményeként az eddig háromszereplős mobil piacra új szolgáltató léphet. A Magyar Posta Zrt.-Magyar Fejlesztési Bank Invest Zrt.-Magyar Villamos Művek Zrt. konzorciuma az 5 MHz-es „A” blokkon túl opciót szerzett további frekvenciablokkok megvásárlására is az 1.800 megaherzes, valamint a 2100 megaherzes frekvenciasávokban. Az EGSM sáv további 5,8 megaherznyi frekvenciáját, azaz a „B” és a „C” blokkok tartományait a Vodafone Magyarország Zrt., a Magyar Telekom Nyrt. és a Telenor Magyarország Zrt. nyerte meg.
    A nyertesek összesen 43 milliárd 875 millió 590 ezer forint plusz áfa összeget ajánlottak a blokkokért.

Kulcsszavak: NHH mobilhálózat tender jog

Hírközlés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prepaid TV szolgáltatást vezet be a UPC

MyTime néven új, előre fizetéses TV szolgáltatást vezet be a UPC. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy mostantól a csomagok között rugalmasan, akár egyik hónapról a másikra váltsanak. A szeptembertől elérhető MyTime szolgáltatás az aktuális igényekhez igazodó, rugalmas televíziózási élményt nyújt. 

2019. szeptember 17. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás