Megjelent az első beszámoló a Malév végnapjairól: friss és izgalmas e-könyv született az égi történet földi valóságáról

Három variáns egy könyvre: Malév sztori e-book

forrás Prim Online, 2012. február 23. 10:03

Jámbor Gyula közlekedési szakújságíró, a légitársaság utóbbi éveinek figyelmes szemlélője, rövid összefoglalót írt a csődbejelentés utolsó napjának történéséről. Az események sorrendje, a hivatalos közlemények fordulatai, és a társlégitársaságok reagálásai önmagukban is adnak egyfajta értékelési lehetőséget a könyv olvasói számára. A szerző azonban külön fejezetet szentel a bukás lehetséges okainak elemzésére. Vezetőkre vonatkozó intimitásokat, cégstílusokat is megismerhetünk a könyv lapjait forgatva.

A szerző így ír a könyv előszavában: „Újságíróként szorgos krónikása, magánemberként riadt szemlélője voltam a Malév agóniájának. Bár foglalkozásomból adódóan be-bekukucskálhattam a színfalak mögé, akadtak titkos informátoraim, részese voltam kisebb-nagyobb összeesküvéseknek, magam sem hittem, hogy eljön a pillanat, ami február harmadikán reggel 6 órakor megérkezett. Nagyfiam, aki egyik kétségbeesett sporttársától értesült nemzeti légitársaságunk csődjéről, azt mondta: ha ez megtörtént, ebben az országban minden megtörténhet. És én nem találtam nyugtató szavakat.
 
Az itt következő oldalakon a Malév csődbe omlásának nem hivatalos, de annál személyesebb történetét követheti végig az olvasó. Úgy, ahogy csak azok látták, akik jelen voltak a fontos pillanatokban. Egy mesét sokféleképp el lehet mesélni. Azt remélem, hogy az én mesémet a csak kevesek által ismert dokumentumok és a személyes élmények hitelesítik.”
 
A Publio, a mű kiadója meghatározása szerint a könyv doku-novella. Műfajilag ez azt jelentheti: adatok, tények, szemtanúi hitelesség az alap, de az újságíró kilép a napilap szűkre szabott terjedelmi korlátaiból, és az események hiteles közreadása mellett személyes véleményét, érzelmi hullámzásait is rögzíti.
 
A doku-novella három változatban vásárolható meg: e-verzióban, ez a legkedvezőbb áru, színes borítóval, de fekete-fehér fotós nyomtatott kiadásban, illetve végig színes illusztrációkkal, képekkel közreadott könyv-variánsban.  Globális portálokon is elérhető az írás, a Barnes & Noble is terjeszti, és az Apple iBookStore-ban (iTunes) is napokon belül letölthető.
 
További információk: www.konyvkonnektor.hu
 
A könyv elérhető: www.konyvaruhaz.info
 
  •  
„Mi történt? Hogy történt? Lehetséges ez?” – kérdezték egymástól az emberek otthon, metrón, a munkahelyükön azon a hideg reggelen, amikor a hírcsatornák zúgtak fel és nem a Malév turbinái. A televízió, az Internet, a rádiók egymással versengve igyekeztek információkat szolgáltatni valami olyanról, ami még sohasem történt itthon, és senki sem gondolta, hogy valaha megtörténhet. A Malév repülői nem indulnak el. A gépmadarak ott állnak a betonon, a tranzit buszok nem kanyarodnak a beszálláshoz. A tájékoztató táblák azt jelentik: törölve.
 
Azóta két hét telt el, a közvélemény továbbra is csak véleményeket, elemzéseket kap, és nagyon kevés tényt, adatot.
 
Jámbor Gyula beszámolója dokumentál és orientál, ez új a hírek és álhírek folyamában.
 
A könyv zárófejezete szenvedélyes kiállás egy újra élő, viruló, utasokat megbízhatóan szállító magyar égi fuvarozó mellett.
Kulcsszavak: Malév e-book

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39