Repülőszimulátor-rajongók visszahozzák a Malév gépeit Budapestre

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 24. 09:37

 Virtuálisan visszahozzák a Malév korábbi, 22 gépből álló flottáját repülőszimulátor-rajongók vasárnap Írországból, Izraelből és Svédországból.

    A European Express virtuális légitársaság által meghirdetett online repülés keretében Shannonból, Torp-Sandefjordból, Dublinból és Tel-Avivból repülnek a pilóták Budapestre, amihez a hátteret az International Virtual Airline Organization (IVAO) szerverei adják.
    A 2004-ben alapított European Express ezzel a közös virtuális repüléssel tiltakozik "a gazdaságpolitika ellen, amely a Malév csődjét okozta, és emiatt magasan képzett szakemberek egzisztenciáját lehetetlenítették el".
    Az online repülés során a virtuális pilóták az IVAO világszintű hálózatát használják majd, amely lehetőséget nyújt a valósághű légiforgalmi irányításra, rádióforgalmazásra is.
    A Malév február 3-i leállását követően a légitársaság Boeing típusú gépeit Shannonba, az International Lease Finance Corporation (ILFC) európai központjába, a Bombardier Q400-as típusú gépeket pedig a norvégiai Torpba szállították. Az utolsó Malév-gép csütörtökön szállt fel a Liszt Ferenc-repülőtérről.

Kulcsszavak: repülés Malév játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38