A mobiltelefonok biztonságáért: barcelonai ESET-premier

forrás Prim Online, 2012. február 27. 20:50

Barcelonában, a ma megnyílt Mobilworld Congress 2012 rendezvényen az ESET saját standján mutatta be a mobilkészülékek védelmére kifejlesztett termékeik zászlóshajóját, az ESET Mobile Security for Android-ot. A premier jelentőségét kiemeli, hogy egyre több hír olvasható a mobil készülékekben lévő adatok veszélyeztetettségéről, a statisztikák szerint a vírusok egyre nagyobb számban költöznek a mobilokra.

Az ESET Mobile Security for Android egyesíti a NOD32 Antivírus hatékonyságát egy spam szűrő védelmével, sőt, a szoftverben még egy lopásgátló funkció is található.  Maga az ESET Mobile Security megoldás már korábban elkészült Symbian és Windows Mobile operációs rendszerekre is, ezek a biztonsági megoldások (immár az Android operációs rendszerrel kiegészülve) alkalmazhatók tabletekre is, feltéve, hogy azok támogatják a hívás és üzenetküldési funkciókat.

Az ESET megbízásából, az InSites Consulting által 2011 október-novemberben lefolytatott, az egész világra kiterjedő kutatás szerint, az internet felhasználók 36%-a az okostelefonjával kapcsolódik a világhálóhoz, 19%-uk alapkészülékével éri el a netet és 10%-uk használ tabletet. Ezek a hordozható készülékek nemcsak a személyes adatokat, de az üzleti információkat is tárolják, hasonlóan az asztali számítógépekhez.  Az OSBT (OneSource Building Technologies) szerint a felhasználók 16%-a számolt be biztonsági támadás okozta adatvesztésről.

 „Az androidos telefonokra elkészült ESET Mobile Security” rendkívül fontos mérföldkő a vírusvédelemben” – tette hozzá a hírhez Csiszér Béla, az ESET-szoftvereket Magyarországon és Ausztriában forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezető-tulajdonosa. „A Gartner felmérése szerint 2011-ben a világ okostelefon eladása már elérte a 472 millió darabot és a végfelhasználók több, mint 50%-a Android OS típusú készüléket vásárolt, az új termékekkel immár ezt a rendkívül nagyszámú és folyamatosan növekvő felhasználói kör is képes lesz kivédeni a rosszindulatú támadásokat.”

Az ESET Android készülékekre kifejlesztett mobil biztonsági termékeinek jellemzői és előnyei:

• Proaktív védelem – Figyelmeztet a mobiltelefont megtámadó veszélyekre. Folyamatosan ellenőriz és figyel minden alkalmazást, file-t, mappát és az SD kártyát.

• SMS/MMS Antispam - Lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy személyre szabja telefonját, ne fogadjon nemkívánatos hívásokat, se kéretlen sms-eket. Kiszűrhetők az ismeretlen számról érkező, illetve névtelen hívások is.

• Hívásblokkolás – Lehetővé teszi mind a bejövő, mind a kimenő hívások blokkolását. Különösen ajánlott olyan szülőknek, akik rajta szeretnék tartani a kezüket a gyermek mobiltelefon fogyasztásán.

• Biztonsági audit, beépített Task manager – Folyamatosan informálja a felhasználót a telefon létfontosságú funkcióinak pillanatnyi helyzetéről, jelzi az akkumulátor élettartamát, a felhasználható szabad lemez kapacitást, a futó folyamatokat, továbbá a készülék láthatóságát.

• Új felhasználói felület – Az új grafika fokozza az Android felhasználói élményt.

• Lopás elleni védelem - Többszörös biztonsági megoldás, amely biztosítja, hogy a telefon elvesztése, illetve ellopása esetén se veszítsük el az abban tárolt adatokat.

• GPS lokalizáció – Megkeresi és megtalálja az elveszett, illetve ellopott készüléket.

• Távoli lezárás - Távolról megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést a telefonon tárolt adatainkhoz.

• Remote Wipe – Egy egyszerű sms segítségével töröl minden adatot a telefonról.

•  Telepítési védelem – Védelmet biztosít a jogosulatlan biztonsági telepítések ellen.

• A megbízható barát – A felhasználó SMS figyelmeztetést kap, amennyiben ismeretlen SIM kártyát helyeznek a telefonba. Az alkalmazás képes helyreállítani az elfelejtett jelszót is, ha ezt a felhasználó igényli.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új keresőt fejleszt a Google

A Google egy teljesen új, mesterséges intelligencia által működtetett keresőmotort fejleszt, amelyet Magi projektnek neveznek, hogy személyre szabottabb élményt nyújtson a felhasználóknak. A felhasználói igények előrejelzésével ez a technológia beszélgetésalapú keresési élményt hoz létre, relevánsabbá és vonzóbbá téve a keresési eredményeket. Ez a radikális változás megköveteli, hogy a vállalkozások az új keresőmotor AI-alapú megközelítéséhez igazítsák SEO-stratégiájukat.

2023. április 24. 20:01

10 ezer amerikai dollárt nyerhetnek a Huawei XMAGE Awards fődíjasai

Kiírták a Huawei nagyszabású nemzetközi mobilfotós pályázatát, a HUAWEI XMAGE Awards 2023-at (korábban NEXT IMAGE Awards), melyen az elmúlt években több ízben is magyar siker született. Az idei megmérettetésre a világ minden tájáról kilenc kategóriában várják a fotós és videós alkotásokat, a legjobb pályaműveket beküldők pedig akár fejenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalomban részesülhetnek. A pályaművek beküldési határideje 2023. augusztus 15., a nevezett alkotásokat neves nemzetközi zsűri bírálja el.

2023. április 13. 11:26

Ezekre a webcímekre figyeljen, ha nem akarja, hogy átverjék

Az utóbbi időben Magyarországon is egyre elterjedtebbek az adathalász oldalak, amelyek sok esetben nagyon megtévesztő webcímeket használnak. Mit tehetünk azonban, ha nem szeretnénk, hogy a személyes adataink illetéktelenek kezébe kerüljenek?

2023. április 4. 21:44

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39