Megalakult az Európai Néppárt Kiberbiztonsági Tanácsadó Testülete

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 28. 09:36

Megalakult Brüsszelben hétfőn az Európai Néppárt Kiberbiztonsági Tanácsadó Testülete, amelynek három EP-képviselő tagja között van Hankiss Ágnes (Fidesz).

   A találkozót követően a magyar képviselő - mint közleményében kiemelte - egy átfogó európai kiberbiztonsági stratégia fontosságára hívta fel figyelmet. Rámutatott, hogy a tagállamok eltérő védelmi képességeiből adódóan szükség lehet testreszabott fejlesztési és felkészítési programokra.
    A bizottságban helyet kapott többek között az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség, az Europol, az EU külügyi szolgálata, az Európai Bizottság és az Európai Tanács, a német belügyminisztérium, valamint a magánszektor fontos szereplői. A tanácsadó testület fő célkitűzése a döntéshozók és a szakértők közötti folyamatos eszmecsere biztosítása, s az átfogó európai kiberbiztonsági stratégia kidolgozása. A közös politika homlokterében áll az információcsere, a kritikus infrastruktúrák védelme, a nemzeti hálózatbiztonsági központok megerősítése és az együttműködés előmozdítása a katonai és a belbiztonsági szereplők, valamint az állami és a magánszektor között.
    Hankiss Ágnes hangsúlyozta, hogy az egyes tagállamok igen eltérő képességekkel rendelkeznek a védekezésben. Ezért át kell gondolni, hogyan lehet segíteni a felkészülésben azokat, akik még nem rendelkeznek a védekezés leghatékonyabb és legkorszerűbb eszközeivel.
    A "gyöngébb láncszemek" a közös védelmi erőfeszítéseket is veszélyeztethetik - mutatott rá.

Kulcsszavak: security politika

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48