Adatközpont-iparági fogalomtárat készített az IVSZ

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 29. 08:32

Iparági fogalomtárat készített az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) adatközpont munkacsoportja.

    A gyűjtemény az adatközpont fogalmától a felhő alapú szolgáltatások magyarázatáig foglalja össze és teszi egyértelművé az iparágban használt terminológiát, az adatközponti szolgáltatásokkal foglalkozó cégek árbevétele Magyarországon évi 10-12 milliárd forintra tehető. Az IVSZ közleménye szerint a fogalomtárra azért is szükség van, mert az adatközponti szolgáltatások az infokommunikációs technológiai szektorban önálló, jól elkülöníthető tevékenységi kört alkotnak. A szegmens jelentősége folyamatosan nő, egyebek mellett annak köszönhetően, hogy az információk elérésére egyre inkább a mobil eszközöket használják, s így az adatközpontok válnak az információk tárolásának bázisává.
    Az IVSZ adatközpont munkacsoportjának húsz tagja van.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

UR kobotok problémamentes távvezérlése a COVID-19 idején

A COVID-19 járványhelyzet változtatásokat hozott a gyártók életébe: szükségessé vált az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos irányelvek lefektetése, a társadalmi elhatárolódás követelményeinek való megfelelés, a munkaerőhiány és a távollét pedig létező munkaügyi problémává nőtte ki magát. Számos gyártó vezette be a kobotok használatát termelésének átalakítása vagy az üzletmenet folytonosságának fenntartása érdekében. De mi történik abban az esetben, ha probléma lép fel a kobot működése során és nincs a helyszínen személyzet? Mi van, ha új gyártásra kell átprogramozni a kobotot, de nincs senki a helyszínen, aki hozzá tudna férni a munkacellához? Mi van, ha a kobot működésével kapcsolatos adatokra lenne szüksége, de az üzem le van zárva? Lehet-e programozni a kobotot anélkül, hogy utána fertőtleníteni kellene a munkacellát?

2021. január 21. 13:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás