T-Mobile 4G Dimenzió Kocka - Magyarország legnagyobb interaktív LED kockája az Erzsébet téren

forrás Prim Online, 2012. február 29. 16:33

Online játékokkal és a Compact Disco „Eurovision – Thank You Party”-ján készült koncertfelvétel premierjével várja március 2-án és 3-án az érdeklődőket a T-Mobile az Erzsébet téren, ahol felállításra kerül Magyarország legnagyobb, interaktív LED kockája. A helyszínen kipróbálható a T-Mobile év elején elindított 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatása is.

E hét pénteken és szombaton várja az érdeklődőket a T-Mobile hatalmas, interaktív LED kockája az Erzsébet téri Akváriumnál. A helyszínen kipróbálható a 4G/LTE technológia, amely az internetezés egészen új élményét nyújtja a sebességnek és a rövid válaszidőnek köszönhetően. A szervezők különböző játékokkal, feladatokkal várják az arra járókat, illetve távolról online is be lehet kapcsolódni a játékokba. Az online játékokat az óriás méretű, közel 100  nm felületű LED képernyőkből álló kockán lehet majd nyomon követni. Emellett az Euróvíziós Dalfesztiválon való részvétel lehetőségét nemrég kivívó Compact Disco formáció „Eurovision - Thank You Party”-ján készült koncertfelvétel is most lesz először láthatók az óriáskivetítőn. Az eseményre meghívást kaptak a 4G technológia tesztelése céljából tavaly októberben megrendezésre került kalandjáték résztvevői, köztük több híresség is.
A program részletei megtalálhatók a T-Mobile Facebook oldalán.



A T-Mobile 4G Dimenzió Kocka számokban:
§    közel 8 tonna össztömegű installáció
§    közel 100 nm ledfalból épül
§    összesen 921.600 látható pixel
§    összesen 600.000 NIT fényerő

A T-Mobile - Magyarországon elsőként - január 1-jén indította el 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatását, amely a Net&Roll 4G elnevezésű díjcsomaggal, egy USB-s mobilinternet stick segítségével vehető igénybe laptopon vagy asztali PC-n. A szolgáltatás indítását egy 3 hónapos tesztelési időszak előzte meg, amelyben több száz lakossági, kkv és nagyvállalati ügyfél vett részt. A visszajelzések alapján a 4G/LTE a korábbi mobiltechnológiákhoz képest lényegesen gyorsabb átlagos reakcióidőt biztosít internetes alkalmazások használatakor, a webböngészés és az online játék a szélessávú vezetékes internet használatához hasonló élményt ad. A tesztelők sok esetben emelték ki pozitívumként a tesztelők a feltöltési sebesség jelentős emelkedését. A 4G/LTE hálózat jelenleg Budapest II., III., IV., V., VI. VII., XI., XII., XIII. és XIV. kerületének nagy részét lefedi már, így Budapest lakosságának 40%-a számára elérhető az új mobiltechnológia, akár beltéri használatra is. A tervek szerint az év során a főváros egész területére kiterjeszti majd a lefedettséget a T-Mobile.

Kulcsszavak: mobilszolg Magyar Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05