ASUS HD 7800 TOP grafikus kártya: gyári túlhajtás és továbbfejlesztett hűtés

forrás Prim Online, 2012. március 5. 09:18

Az AMD 28 nanométeres „Pitcairn” GPU-technológiájára épülő ASUS HD 7870 TOP és HD 7850 TOP grafikus kártyák a teljesítmény, hatékonyság, és az exkluzív funkciók arany középútját kínálják. Az újdonságokon a referenciakártyánál lényegesen gyorsabban működő, gyárilag túlhajtott magok működnek, a HD 7870 TOP 100 megahertzzel, a HD 7850 pedig 115 megahertzzel gyorsabb, mint a normal modellek. Mindkét kártya az ASUS hűvös és csendes DirectCU II hűtési architektúrájával támogatja a bőséges túlhajtást. Az exkluzív GPU Tweak segédprogrammal egyszerűen érhető el a kártyák lényeges teljesítménytöbblete. A plusz teljesítményt az AMD Eyefinity többképernyős megjelenítés, a PCI Express 3.0 csatoló és DirectX 11-optimalizálás egészíti ki, így a kártyák várhatóan igen népszerűek lesznek a szenvedélyes játékosok és multimédia-felhasználók körében.

28 nanométeres grafika a legszélesebb közönség számára
Az ASUS HD 7800 TOP grafikus kártyák az AMD 28 nanométeres GPU-technológiáját hozzák el a „legjobb kompromisszumnak” számító piaci szegmensbe. Az új modellek ideális választást kínálnak azon játékosok és multimédia-fogyasztók számára, akik komoly teljesítményre vágynak jó áron, teljeskörű funkcionalitással. Mind a HD 7870 TOP, mind a HD 7850 TOP gyárilag túlhajtva érkezik. A HD 7870 TOP (a referenciakártya GPU-jának órajele 1000 MHz) gyárilag 1100 MHz-es, a HD 7850 TOP (referencia érték: 860 MHz) pedig 975 MHz-es üzemfrekvenciával érkezik. Ezek az értékek jobb kiindulópontot jelentenek az esetleges további túlhajtáshoz és a grafikaigényes alkalmazásokhoz, utóbbi esetében pedig a mindkét kártyán megtalálható 2 GB-nyi GDDR5 videomemória is lényeges szempont. A HD 7870 TOP megkapta a GHz Edition nevet, amely jól tükrözi a nagyobb sebességet és a tuningbarát architektúrát.

 



A DirectCU II új mérföldköveket rakott le a hűvös és csendes grafika terén

A túlhajtott TOP minőség eléréséhez a két HD 7800 kártya az ASUS exkluzív DirectCU II hűtési technológiáját alkalmazza. Ennek lelke a gyorsabb hőleadás érdekében a GPU-val közvetlenül érintkező réz hőcsövek használata. Az egyedi hűtőrendszer két, precíziós 100 mm-es ventilátort használ a zaj csökkentéséhez: a kártyák 20 százalékkal hűvösebben és 10 decibellel csendesebben is működnek, mint a referenciakártya. Az alacsonyabb hőmérséklet tartósabb, és a túlhajtásra alkalmasabb termékeket eredményez, az alacsonyabb zaj pedig segít az élhetőbb számítógépes környezetek kialakításában.

Egyszerű, könnyen elérhető hangolás a GPU Tweakkel
Szintén az ASUS exkluzív kiegészítője a GPU Tweak segédprogram, amely egyszerre részletes, mégis felhasználóbarát felület az órajelek, feszültségek és ventilátorsebességek egyszerű szabályozásához. A legfrissebb verzió kényelmes órajel- és feszültségszinkronizálást kínál a biztonságosabb és stabilabb túlhajtáshoz, 2D/3D módváltást a pontosabb teljesítményméréshez, valamint azonnali BIOS- és illesztőprogram-frissítéseket, hogy a kártyák mindig a legjobb teljesítményüket nyújthassák.

 



Többképernyős megjelenítés, PCI Express 3.0 és DirectX® 11
Az ASUS többi HD 7000 sorozatú kártyájához hasonlóan a HD 7800 TOP modellek is támogatják az AMD Eyefinity™ többképernyős megjelenítési technológiáját a képernyőterület megnöveléséhez. A HD 7870 TOP és HD 7850 TOP egyaránt képes a többképernyős Eyefinity™ használatára, hiszen egy HDMI, egy DVI és két mini DisplayPort kimenettel vannak felszerelve. PCI Express 3.0 szabványon csatlakoznak a számítógéphez, ami a korábbi PCI Express 2.0-nél kétszer nagyobb sávszélességet biztosít. Mivel a korábbi, 40 nanométeres GPU-khoz képest a „Pitcairn” lapkák még több optimalizáláson estek át a Microsoft DirectX® 11 API támogatása érdekében, a grafikus teljesítmény is megnőtt, vagyis még lenyűgözőbb, még részletesebb kepi megjelenítésnek lehetünk szemtanúi. A HD 7870 TOP és HD 7850 TOP akár négyszeres tesszellációs teljesítményre is képes, továbbá lényegesen erősebbbé vált a DirectCompute számítási kapacitás a jobb párhuzamos feldolgozási kimenet érdekében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05