PinkCaller: Magyar fejlesztés hozza el a randizás új korszakát

forrás Prim Online, 2012. március 6. 10:53

A csetelés és a személyes randizás közötti szakadék áthidalására jelent megoldást az online-telefonos beszélgetés lehetősége annak a több mint kétszázmillió szinglinek, akik nap mint nap az interneten keresik partnerüket idehaza és világszerte. Barcelonában -  ahol a világ vezető online-társkereső szolgáltatói találkoztak - került bemutatásra a magyar fejlesztésű PinkCaller, ami lehetőséget nyújt a profiloldalról indított telefonos beszélgetésre.

Az online randizás az elmúlt öt évben folyamatosan bővülő iparággá nőtte ki magát, ami csak az Egyesült Államokban éves 1,9 milliárd dolláros összbevételt generál az ilyen weboldalt üzemeltető cégeknek.
„Ellentmondásnak tűnhet, de nemzetközi társkereső oldalak tapasztalatai azt mutatják, hogy az online ismerkedők több mint nyolcvan százaléka ma is inkább telefonon ismerkedne egymással, mint email-ben vagy cseten, de ennek gátat szab az a - jogos - igény, hogy nem szívesen adják ki privát számukat ismeretleneknek” – állítja Faragó Péter, a Skawa Innovation társtulajdonosa, a PinkCaller online értékesítési szakembere.

Mutass minél többet, de maradj láthatatlan!

A társkereső oldalak látogatóinak 95%-a százaléka nem szeretné publikussá tenni közvetlen elérhetőségeit, email címét, de legfőképpen privát telefonszámát. Akkor és annak adná meg ezeket az információkat, akivel már túl van az első ismerkedési szakaszon, azonban ennek a folyamatnak természetes eleme a beszélgetés, ehhez pedig klasszikus esetben minimum egy telefonszám cserére lenne szükség.
„A technológia lehetővé teszi, hogy a reménybeli partnerek egyetlen kattintással, közvetlenül a saját profiloldalukról elérhetők legyenek telefonjaikon, akkor is, ha éppen nincsenek netközelben és anélkül, hogy az érdeklődők tudomást szereznének a telefonszámukról. Azt is megválaszthatják, hogy mikor szeretnének ismerkedő jelegű hívásokat fogadni. Amennyiben szüneteltetni szeretnék a szolgáltatást, egyetlen kattintással teljesen letilthatják az érdeklődők hívásait. " – meséli a fejlesztés lényegét Faragó.

"A társkereső oldalak egyik legfontosabb értékmérője a felhasználói aktivitás" – fogalmazott előadásában Marcus Trend, a legnagyobb kanadai társkereső oldal, a PlentyOfFish.com alapítója.
Az online-telefonos párkeresés azért lehet vonzó lehetőség a randi-portálok számára, mert az oldalon keresztül a tagok telefonszámuk titokban tartása mellett tudnak telefonon ismerkedni, így több időt töltenek az adott weblapon, ez pedig jelentősen növeli a felhasználói aktivitását.

A tíz legnagyobb magyar randi-oldal közül több is érdeklődik az új fejlesztés iránt, hiszen a nemzetközi trendeknek megfelelően, hazánkban is gyorsan fejlődő iparág az internetes társkeresés, aki lemarad, az kimarad. Nem csoda, hogy az üzemeltetők nyitottak az újdonságokra, hiszen az a több mint egymillió magyar felhasználó, aki rendszeresen jelen van az online társkereső oldalakon jó eséllyel oda fog vándorolni ahol kipróbálhatja az azonnali online-telefonos beszélgetést.
 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átadták az Év Informatikai Vezetője díjat

A hagyományokhoz híven idén is a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) éves konferenciáján, az INFOhajón adták át az Év Informatikai Vezetője díjat, valamint a 35 év alatti informatikai vezetők számára 2016-ban alapított Braun Péter-díjat.

2019. augusztus 30. 17:43

A Fujitsu felveszi a harcot a digitális csalás és kalózkodás ellen

A Fujitsu könnyen kezelhető DocumentFlow csalásellenes webalkalmazása blokklánc-technológiával ellenőrzi bármely digitális fájl vagy tartalom – dokumentum, video- vagy hangfájl, kép vagy szinte bármely alkalmazásból származó állomány – érvényességét. A DocumentFlow a Fujitsu szolgáltatásként nyújtott „Flow” blokklánc portfoliójának új tagja – a számlacsalás elleni védekezést segítő InvoiceFlow alkalmazással együtt.

2019. augusztus 26. 13:59

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2019. második negyedévre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit.

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

Sikeresen lezárult a Vodafone Csoport és a Liberty Global közötti tranzakció, melynek köszönhetően a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100%-os tulajdonosa. A két szolgáltató mostantól egy cégcsoportként közösen bővíti gigabit képes szolgáltatásait, hozzájárulva ezáltal Magyarország digitális fejlődéséhez. A Vodafone és a UPC egyelőre különálló vállalatként működnek tovább,  az ügyfeleket pedig változatlanul, az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon szolgálja ki.

2019. augusztus 1. 12:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás