Több mint ezerötszáz állásajánlat a 4. Virtuális Állásbörzén

forrás Prim Online, 2012. március 20. 12:40

Több mint harminc piacvezető cég, ezerötszázat meghaladó állásajánlatával március 20-22. között elérhető a Profession.hu Virtuális Állásbörzéje (www.virtualisallasborze.hu). Idén először az ajánlatok között regisztráció nélkül is lehet böngészni.

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a virtuális állásbörze kiállítóinak és látogatóinak száma. A ma megnyíló börzén 33 kiállító több mint 1500 állásajánlata várja a pályakezdő informatikusokat, mérnököket, értékesítőket, pénzügyi végzettségű fiatalokat és tapasztalt szakembereket. Közép- vagy alapfokú végzettséggel rendelkezők egyaránt találhatnak képzettségüknek megfelelő munkát az ajánlatok között.

A kiállítók többsége nem meglepő módon az IT-szektorból érkezik, hiszen a mérnöki mellett az informatika változatlanul hiányszakma. Kiemelt támogatóként a Telenor számos előnyét látja annak, hogy ismét az online térben valósulhat meg egy esemény, mely révén a résztvevők időt és energiát takarítanak meg, mégis az állásbörze szinte teljes élményével és eredményeivel gazdagodhatnak. A résztvevők a Telenor mellett meglátogathatják a Nokia, a Graphisoft, az NNG és számtalan piacvezető vállalat standját a www.virtualisallasborze.hu oldalon.

A Nokia rendhagyó módon vesz részt a börzén: az eddigi “Business-to-Customer” irány helyett “Business-to-Business” irányban kommunikálnak majd a Virtuális Állásbörzén. Gyakorlati szempontból ez azt jelenti, hogy elsősorban nem álláskeresőkkel szeretnének a börzén kapcsolatba kerülni, hanem olyan cégek jelentkezését várják, akik jelenleg aktív toborzási tevékenységet folytatnak és a Nokia tervezett leépítésében érintett 2300 munkavállalója választ jelenthet igényeikre.

Kényelem, kötetlenség
Az érdeklődőket valósághű virtuális felület várja, ahol „barangolhatnak” a Virtuális Állásbörze standjai között, majd kattintással megjeleníthetik az adott céghez tartozó ajánlatokat, chaten keresztül élőben beszélhetnek a munkaadó képviselőjével s természetesen beadhatják az önéletrajzukat is.
Az oldal szolgáltatásai közé tartozik a 24 órás elérhetőség, így a napközben dolgozók számára is lehetőséget biztosít, hogy reggel vagy akár éjszaka szétnézzenek a meglevőnél kedvezőbb ajánlatok után kutatva. Emellett lehetőség nyílik karrier-tanácsadáson való részvételre, ahol minden érdeklődő személyre szabott válaszokat kap az állásportál szakértőitől.
A tavalyi adatok alapján várható, hogy idén is jelentős számú érdeklődő lesz a különféle, hiányszakmának számító mérnöki és informatikai területekről. Az előző évben a százezret is meghaladó látogatószámból 12 000 fő érkezett ezekről a szakterületekről, közülük 4 800-an regisztrálták is magukat az adatbázisba. Az idei évben a Profession.hu látogatottsági mutatói alapján további növekedés valószínűsíthető, hiszen februárban rekordot döntve hetvenezer fölé emelkedett a napi oldalletöltések száma.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50