A napokban alakul meg az új mobilszolgáltató

MTI Sajtóadatbank, 2012. március 21. 08:18

Az új, negyedik mobilszolgáltató várhatóan a napokban alakul meg azt követően, hogy a Gazdasági Versenyhivatal a frekvenciatender kapcsán létrejövő közös vállalat alapítását, mint engedélyköteles tranzakciót megvizsgálja.

Az MTI információi szerint ez a vizsgálat még egy-két napot vesz igénybe, majd ennek lezárultával az új cég megalapítását sajtótájékoztatón jelentik be.

Korábbi információk szerint kedden kellett volna megalakulnia a negyedik mobiltelefon-társaságnak, a nyertes a frekvenciapályázatot lezáró határozat szerint ugyanis a konzorciumi tagoknak - Magyar Posta Zrt., MFB Invest Zrt., MVM Zrt. - a jogerőre emelkedéstől számított tíz napon belül kell megalapítaniuk az új céget.

Az MTI információ szerint az MFB Invest csak mint pénzügyi befektető vesz részt az új cégben, megfelelő hozam reményében. A Napi Gazdaság keddi cikke szerint a jogerőre emelkedéstől számított 15 napon belül a pályázatok valamennyi nyertesének be kell fizetnie a frekvenciadíjat, a Vodafone-nak 15,6, a Telenornak 7,3, a T-Mobile-nak 10,9 milliárd forintot, az új cégnek pedig 10 milliárd forintot.

Az új társaságról részletek egyelőre nem ismertek, ezeket a Magyar Posta korábbi közlése alapján a megalakulás után hozzák nyilvánosságra. Szakemberek szerint az MVM hálózatának apportálásával az új társaság még nem tudja megkezdeni a szolgáltatást, ahhoz ugyanis elengedhetetlenek a bázisállomások. Piaci vélemények szerint az sem kizárt, hogy egy beszállítóval sikerül olyan megállapodást kötni, hogy az induláshoz szükséges beruházási összeget csak később kelljen kifizetnie az új társaságnak.

Az MTI által megkérdezett szakértők szerint egy új mobilszolgáltató nullszaldós napi üzemi szintű működtetéséhez legalább 200-300 ezer előfizető kell, nem számítva a befektetés és beruházás megtérülését. Ahhoz pedig, hogy saját hálózata legyen, legkevesebb 50 milliárd forintot kell befektetnie.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38