Erősít az üzleti számítógép-piacon a Samsung

MTI Sajtóadatbank, 2012. március 22. 08:55

A Samsung Electronics Hungary az elmúlt évben mintegy 40 ezer hordozható személyi számítógép eladásával 13-14 százalékos részesedést szerzett a magyar lakossági piacon, az idei cél ennek megtartása, kisebb növelése, illetve az üzleti szegmensben is a jelenleginél jobb pozíció elérése.

Egervölgyi Tamás, a Samsung notebookokért felelős termékmenedzsere szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a lakossági piacon nem könnyű a megmaradás, mert az e szegmenshez tartozó magyar vevők 85 százaléka bruttó 150 ezer forint körüli-alatti árú terméket keres.
Elmondta, várakozásaik szerint bár az idén a piac nem bővül, a Samsung növelni tudja majd új termékei révén eladásait és részesedését. Hozzátette, a piaci szereplők minden évben azt várják, hogy nő a piac, de a válság kezdete óta ez egyszer sem következett be, mindig kisebb mértékű visszaesésnek, stagnálásnak lehettek tanúi.
Szabó Pál, a Samsung IT-üzletágvezetője kifejtette, a feljebb pozicionálás és az irányváltás célja az, hogy erősödjön a Samsung az informatikai üzleti területen. Hozzátette, az üzleti megoldásokban a társaságnak teljes a portfóliója, az alsótól a felső kategóriákig.
Kifejtette, az idén a lakosságinál magasabb árfekvésű, üzleti felhasználási célú-kategóriájú notebookból várhatóan 80-100 ezret adnak el a magyar piacon, amiből a Samsung mintegy 5 ezret szeretne értékesíteni. Az üzleti felhasználású gépek döntő többsége 20-30 százalékkal drágább, mint a lakossági kategóriák, de már itt is vannak akár félmilliós gépek is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20