40 év innovációját ünnepli az SAP

forrás Prim Online, 2012. április 9. 12:47

40 évvel ezelőtt alapították az SAP-t, mára a világ egyik legnagyobb üzleti szoftvercégét. Az egykor Németországban létrejött, 5 alapító jegyezte vállalat rendszerei a világ üzleti folyamatainak 2/3-át érintik. 

Hasso Plattner, az alapítók egyike, és az SAP Felügyelő Bizottságának elnöke az évforduló kapcsán úgy fogalmazott, az 1972-es indulásnál az volt a víziójuk, hogy valós idejű rálátást biztosító szoftvereket fejlesszenek ki, szoros együttműködésben az első ügyfeleikkel. „Az innováció az SAP számára folyamatos. Szellemi megújulásunkat olyan úttörő technológiák jelzik, mint a HANA platform a következő generációs szoftverek számára”-mondta.
 
Az SAP fejlődése egy példa az innovációra, és a folyamatos növekedésre. Az 5 német mérnök célja, mely meghatározta az üzleti informatika fejlődését, az volt, hogy standard szoftverekkel tegyék jobbá, hatékonyabbá a vállalatok működését. Az IT-cég tavaly érte el 183 000–es ügyfélszámát, egyben fennállásának eddigi legeredményesebb évét.
A 2012 egészében végigvonuló ünneplés fontos állomását jelzi a székhelyhez közeli, mannheimi operában április végén megrendezendő ünnepi előadás, a világhírű tenor, Rolando Villazón, és az SAP szimfonikus zenekarának koprodukciója. A koncert bevételét jótékony célra ajánlották fel.
 
A vállalat 40 éves történetét bemutató webmagazin megtekinthető itt: http://en.sap-milestones.com/
Kulcsszavak: +céginfo SAP

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei

A nemzetközi képviselettel rendelkező IT-szolgáltató adesso Group megerősíti magyarországi pozícióját hazánkban működő leányvállalatainak összeolvasztásával. Az adesso orange Kft. és az adesso Hungary Software Kft. tevékenységeinek közös üzleti szervezetbe való egyesítésével a vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljeskörű támogatást nyújtson az informatikai létesítmények SAP S/4HANA-ra és a felhőalapú technológiákra történő átállásában.

2023. március 31. 17:28

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08