Egyszerűbb, letisztultabb számítástechnikát ígér az IBM

A PureSystems bevezetése új irányokat nyit a jövő informatikájában

forrás Prim Online, 2012. április 13. 12:01

Az IBM tegnap bemutatta PureSystems névre keresztelt integrált rendszercsaládját. A vállalat szerint a technológia alapvetően átformálja az informatikáról alkotott elképzeléseinket, és új szakaszt nyithat az egyszerűséget, letisztultságot szem előtt tartó megoldások fejlesztésében. Ez az első termékcsalád, amely beépített szakértelmet tartalmaz, megteremtve a szakértelemmel integrált rendszerek új kategóriáját.

A PureSystems 2 milliárd dollár értékű K+F beruházás eredménye, melyben az elmúlt négy év felvásárlásaiból származó új technológiák is látványosan hasznosultak. A példa nélküli fejlesztés egyszerre integrál minden rendelkezésre álló IT elemet, fizikait és virtuálisat egyaránt. A rendszercsalád új alternatívát kínál napjaink vállalati számítástechnikai modelljével szemben, amely csak komoly erőforrásokkal képes ellátni a gyakran számos, jelentősen eltérő rendszer konfigurálását és karbantartását.
„Az új termékkategória kifejlesztését egyértelműen az alkalmazásközpontúság és az egyszerű használhatóság vezérelte” – mondta Szűcs József, a PureSystems rendszerek regionális kereskedelmi vezetője.

A vállalatok IT költségvetésük 70%-át, néha ennél is többet költenek egyszerű üzemeltetésre és karbantartásra, így az innovációra kevés szabad forrásuk marad. Az IBM közelmúltban készített tanulmánya szerint a vállalati IT-projektek kétharmada túllépi a költségvetési keretet és a kitűzött határidőket; öt informatikai osztály közül pedig csak egy engedheti meg magának, hogy büdzséje legnagyobb részét innovációra fordítsa.

 


 
A PureSystems termékcsalád három jelentős újítással ad választ a fenti problémákra. Segítségével a vállalatok a radikálisan csökkenthetik az információtechnológia kezeléséhez kapcsolódó költségeket és a számos erőforrást lekötő komplexitást.

·    „Scale-In” rendszertervezés: A PureSystems termékcsaláddal az IBM új koncepciót valósít meg a rendszertervezésben: a megoldás a kiszolgálókat, a tárolást és a hálózatokat egyetlen, nagymértékben automatizált, egyszerűen kezelhető gépben integrálja. A „Scale-In” rendszertervezés nagyobb „sűrűséget” biztosít: a PureSystems rendszerek kétszer annyi alkalmazás kezelésére képesek, mint a mai technológiák, tehát az adatközpontok adott területegységére kétszer akkora számítási kapacitás jut.

·    Szakértői minták: Egyedülállóan újszerű szoftverével az IBM most először integrálja a legmagasabb szintű műszaki és iparági szakértelmet; a rendszerek így automatikusan képesek elvégezni az olyan alapvető és időigényes feladatokat, mint a konfigurálás, a frissítés és az alkalmazáskövetelmények kezelése.

·    Integráció a számítási felhőbe: A PureSystems termékcsalád összes tagja gyárilag képes a felhőalapú számítástechnika kezelésére: a vállalatok azonnal
létrehozhatják privát, önkiszolgáló felhőjüket, amely automatikusan skálázható mindkét irányban.
 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Újabb Apple Premium Partner üzlettel erősít az iSTYLE a Westendben

Az iSTYLE, az Apple termékek vezető hazai viszonteladója, a mai napon megnyitotta második Apple Premium Partner üzletét a Westend City Centerben. A lépés fontos mérföldkő az iSTYLE életében, hiszen az új flagship store árukínálata, magasan képzett munkatársai és minőségi szolgáltatásai még közelebb hozzák az ikonikus Apple Store-ok vásárlási élményét a hazai közönséghez.

2024. március 8. 18:00

Google atombomba: kombinált Core, Spam és HCU algoritmus frissítés egyszerre

A Google a tegnapi napon bejelentette, hogy több intézkedést is bevezet, amelyek célja a keresési eredmények minőségének javítása.

2024. március 6. 14:39

Átadták a Marketing Diamond Awards győzteseinek járó díjakat

Február 7-én, a MARKETING TRENDFORUM keretén belül, az ETELE CINEMA-ban rendezett eseményen adták át a Marketing Diamond Awards 2023-as elismeréseit. Idén a Pentacom lett az „Az Év Ügynöksége”, míg a Billingo Technologies Zrt. érdemelte ki az „Az Év Vállalata” díjat. A 34 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján „Az Év Marketingnagykövete” címet a Kiszervezett Marketing kapta. 

2024. február 14. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05