Egyszerűbb, letisztultabb számítástechnikát ígér az IBM

A PureSystems bevezetése új irányokat nyit a jövő informatikájában

forrás Prim Online, 2012. április 13. 12:01

Az IBM tegnap bemutatta PureSystems névre keresztelt integrált rendszercsaládját. A vállalat szerint a technológia alapvetően átformálja az informatikáról alkotott elképzeléseinket, és új szakaszt nyithat az egyszerűséget, letisztultságot szem előtt tartó megoldások fejlesztésében. Ez az első termékcsalád, amely beépített szakértelmet tartalmaz, megteremtve a szakértelemmel integrált rendszerek új kategóriáját.

A PureSystems 2 milliárd dollár értékű K+F beruházás eredménye, melyben az elmúlt négy év felvásárlásaiból származó új technológiák is látványosan hasznosultak. A példa nélküli fejlesztés egyszerre integrál minden rendelkezésre álló IT elemet, fizikait és virtuálisat egyaránt. A rendszercsalád új alternatívát kínál napjaink vállalati számítástechnikai modelljével szemben, amely csak komoly erőforrásokkal képes ellátni a gyakran számos, jelentősen eltérő rendszer konfigurálását és karbantartását.
„Az új termékkategória kifejlesztését egyértelműen az alkalmazásközpontúság és az egyszerű használhatóság vezérelte” – mondta Szűcs József, a PureSystems rendszerek regionális kereskedelmi vezetője.

A vállalatok IT költségvetésük 70%-át, néha ennél is többet költenek egyszerű üzemeltetésre és karbantartásra, így az innovációra kevés szabad forrásuk marad. Az IBM közelmúltban készített tanulmánya szerint a vállalati IT-projektek kétharmada túllépi a költségvetési keretet és a kitűzött határidőket; öt informatikai osztály közül pedig csak egy engedheti meg magának, hogy büdzséje legnagyobb részét innovációra fordítsa.

 


 
A PureSystems termékcsalád három jelentős újítással ad választ a fenti problémákra. Segítségével a vállalatok a radikálisan csökkenthetik az információtechnológia kezeléséhez kapcsolódó költségeket és a számos erőforrást lekötő komplexitást.

·    „Scale-In” rendszertervezés: A PureSystems termékcsaláddal az IBM új koncepciót valósít meg a rendszertervezésben: a megoldás a kiszolgálókat, a tárolást és a hálózatokat egyetlen, nagymértékben automatizált, egyszerűen kezelhető gépben integrálja. A „Scale-In” rendszertervezés nagyobb „sűrűséget” biztosít: a PureSystems rendszerek kétszer annyi alkalmazás kezelésére képesek, mint a mai technológiák, tehát az adatközpontok adott területegységére kétszer akkora számítási kapacitás jut.

·    Szakértői minták: Egyedülállóan újszerű szoftverével az IBM most először integrálja a legmagasabb szintű műszaki és iparági szakértelmet; a rendszerek így automatikusan képesek elvégezni az olyan alapvető és időigényes feladatokat, mint a konfigurálás, a frissítés és az alkalmazáskövetelmények kezelése.

·    Integráció a számítási felhőbe: A PureSystems termékcsalád összes tagja gyárilag képes a felhőalapú számítástechnika kezelésére: a vállalatok azonnal
létrehozhatják privát, önkiszolgáló felhőjüket, amely automatikusan skálázható mindkét irányban.
 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenesen letölthető a Neumann Társaság frissített IT biztonsági tankönyve

Nagy érdeklődéssel fogadták a Neumann Társaság által kiadott IT biztonság közérthetően című könyv bővített verzióját, huszonnégy óra alatt több mint 1200-an töltötték le a hiánypótló tankönyvet. Az olvasó a tankönyvben átfogóan tájékozódhat az információbiztonság kérdéséről, különös figyelmet fordítva a gyermekek védelmére, a minket érő digitális fenyegetettségek felismerésére és elhárítására.

2023. december 8. 17:35

Minden eddiginél több diák vett részt az idei e-Hód informatikai versenyen

Több mint háromszáz iskola közel negyvenkétezer diákja mérette meg magát az idei e-Hódon: ez egy olyan online zajló verseny, amelyen a mindenki számára szükséges informatikai gondolkodással megoldható feladatokban bizonyították rátermettségüket a diákok. A Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Kara által bonyolított tanulmányi verseny tizenhárom éves történetében minden egyes évben megdőlnek a részvételi rekordok – ez idén sincs másképp.

2023. november 30. 17:53

Különleges természeti képek taroltak a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Vulkánkitörés okozta szélsőséges időjárást, háborús filmeket idéző repülő-showt és félelmetes sast ábrázoló alkotások nyerték el idén a HUAWEI XMAGE Awards (korábban NEXT IMAGE Awards) nemzetközi mobilfotós pályázat három fődíját. A fejenként bruttó 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalommal járó nyertes pályaműveket több mint 600 ezer nevezés közül választotta ki a szakértői zsűri. A nemzetközi megmérettetést 2017 óta rendezik meg, elsődleges célja megmutatni, hogy a magas színvonalú, akár művészi fotók elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség professzionális fényképezőgépre.

2023. november 22. 13:09

Ezek voltak a legkedveltebb jelszavak idén

2023-ban a magyar felhasználók körében az “admin” volt a leggyakoribb jelszó – amint az kiderül az évente megjelenő NordPass-elemzés ötödik kiadásából. A tanulmány a világszinten leggyakoribb 200 jelszó, valamint a 35 országra kiterjedő összehasonlítás mellett idén azt is megvizsgálta, hogy milyen jelszavakat alkalmaznak a felhasználók különböző szolgáltatásokhoz, illetve hogy ezekben mutatkoznak-e eltérések.

2023. november 16. 20:17

Tarolt az ELTE az ICPC Programozói Verseny magyar fordulójában

A legrégebbi és legrangosabb nemzetközi programozói verseny magyarországi fordulóján ELTE-s csapatok végeztek az első öt helyen, a dobogósok vesznek majd részt a decemberi ljubljanai regionális döntőben.  

2023. november 8. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27