EOS-1D C: 4K felbontású videófelvételre képes Canon DSLR-kamera

forrás Prim Online, 2012. április 15. 19:09

Bemutatkozott az új EOS-1D C, a filmes, tévés és nagyfelbontású produkciós iparágakat megcélzó digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgép. A kiemelkedő videóminőséget, javított alacsony megvilágítású teljesítményt és a filmhez hasonló dinamikatartományt kínáló, kompakt és könnyű EOS-1D C képes a fényképezőgépen belüli 4K (4096 x 2160 képpontos) felbontású videók rögzítésére 4:2:2 arányú színmintavételezéssel, még nagyobb kreatív szabadságot kínálva a filmes szakemberek számára.

A saját kategóriát teremtő SLR fényképezőgép, az EOS-1D C egyedi és igen jól hordozható, a kiváló minőségű videók rögzítésére optimalizált megoldást kínál. Tovább növeli a kreatív rugalmasságot a különféle felbontások és képsebességek kezelése. 4K-s videók nyolcbites Motion JPEG tömörítéssel készíthetők 24p sebességgel, Full HD (1920 x 1080) felbontású videók pedig akár 1080/60p sebességgel is. A fényképezőgép képes mindegyik felbontásban, így 4K felbontásban is rögzíteni a belső CF kártyára, ezzel is javítva a mobilitást. A videojelek kiküldhetők külső felvevőkre is a beépített HDMI-csatlakozón keresztül, tömörítetlen YCbCr 4:2:2 jelként.

Az EOS-1D C beépítetten tartalmazza a Canon Log Gamma funkciót, amellyel kiváló minőségű videók rögzíthetők bőséges expozíciós térrel és dinamikatartománnyal. A Canon Log Gamma – amely ideális mindazon filmes szakemberek számára, akik a maximális mennyiségű információt szeretnék viszontlátni a képen, de hatalmas méretű fájlok nélkül – már-már a filméhez hasonlatos dinamikatartományt biztosít, minimálisra csökkentve az árnyékok miatt elvesző részleteket és nagyobb fényelési szabadságot biztosítva az utómunkálatok során.

 A megnövelt teljesítmény és a kreatív rugalmasság kombinációja
Az EOS-1D X alapfunkcióira épülő EOS-1D C kivételes képminőséget és sokoldalúságot kínál, 18,1 megapixeles, teljes képmezős CMOS-érzékelőjével. A kiváló minőségű videórögzítésre optimalizált érzékelő az operatőrök számára azt a szabadságot nyújtja, hogy a kép felbontását a tárgyhoz vagy a kívánt kimenethez igazíthatják. A 4K felbontású felvétel során a képpontok egy APS-H érzékelő méretének megfelelő területre vágódnak körbe, így nincs szükség a kép átméretezésére vagy nagyítására – ez garantálja a maximális képminőséget. Van lehetőség Super 35 mm-es crop használatára is Full HD felbontású felvételekhez – ez a filmoperatőrök számára lehet kényelmes, akik a Super 35 mm látómezőhöz szoktak.

Az érzékelő nagyszerű minőségben teljesít minden körülmény között. A Canon EF Cinema fix objektívekkel együtt használva speciális, kreatív elmosásra és fényrögzítésre is van lehetőség. Mérete miatt extrém kicsi mélységélesség érthető el, gyönyörűen elmosott hátterekkel, az akár 25600-as ISO-érzékenység pedig kiváló minőséget és csökkentett zajt eredményez rosszul megvilágított helyzetekben is.

A 24, 25, 30, 50 és 60p képsebesség Full HD felbontás mellett további rugalmasságot biztosít a felvételek során, kielégítve az iparág különféle szakembereinek eltérő rögzítési igényeit. Az ipari szabvány időkód- és kodektámogatás, valamint egy sor választható tömörítési eljárás garantálja a kompatibilitást a meglévő munkafolyamatokkal és eljárásokkal, lehetővé téve az egyszerű vágást és fényelést közvetlenül a felvétel után.

Az EOS-1D C egy exkluzív szoftvercsomaggal együtt érkezik, benne olyan programokkal, amelyek révén a fényképezőgéppel felvett 4K/Motion JPEG és Full HD/60p videók kiküldhetők egy külső monitorra, a képminőség romlása nélkül. Lehetséges vele továbbá a Canon Log Gamma funkcióval felvett videók kiküldése egy monitorra normál gamma-beállítás alkalmazása mellett.

További speciális alkalmazások, így például a Picture Style Editor és az EOS Utility is lehetővé teszik a fényképezőgép különféle beállításainak módosítását egy PC-ről. A valós idejű folyamatok, így például a képstílusok szerkesztése és regisztrációja, vagy az eredmények ellenőrzése egy monitoron, kényelmesen elvégezhetők a helyszínen is egy PC vagy akár egy Mac segítségével – lehetővé téve a gyors korrekciót és garantálva a hatékony felvételt és utómunkát.

 EF és EF Cinema objektívek – szabadság a felfedezéshez

Az EOS rendszer tagjaként az EOS-1D C kompatibilis több mint 60 EF objektívvel, amelyek mindegyike nagy felbontásra képes, hogy támogassa a 4K-s képek felvételét. Az EF objektívcsalád kivételes kreatív szabadságot kínál, a választható fókusztávolság 8-tól 800 milliméterig terjed. Az EOS rendszer 1987-es elindítása óta több mint 70 millió EF objektív készült – a szám jól jelzi a termékcsalád páratlan minőségét és népszerűségét egyaránt. A Cinema EOS System részeként a Canon bemutatott egy sor 4K EF Cinema objektívet is. A cég egyedi optikai örökségére építve készített olyan élenjáró minőségű objektíveket, amelyek kifejezetten a kiváló minőségű videofelvételekre lettek optimalizálva.

 Canon EOS-1D C – a legfontosabb jellemzők:
·    4K felbontású filmek felvétele
·    1080p 50/60 képkocka/mp sebességgel; Canon Log Gamma
·    Tömörítetlen HDMI kimenet
·    18 megapixeles, teljes méretű CMOS
·    Max. 12 képkocka/mp állóképek; 14 képkocka/mp mód
·    61 pontos AF-rendszer
·    ISO-érzékenység: 100-25600
·    Két DIGIC 5+ processzor
·    Clear View II 8,1 cm (3,2”) átmérőjű LCD-kijelző
·    EF-objektívekkel kompatibilis

  

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 ezer amerikai dollárt nyerhetnek a Huawei XMAGE Awards fődíjasai

Kiírták a Huawei nagyszabású nemzetközi mobilfotós pályázatát, a HUAWEI XMAGE Awards 2023-at (korábban NEXT IMAGE Awards), melyen az elmúlt években több ízben is magyar siker született. Az idei megmérettetésre a világ minden tájáról kilenc kategóriában várják a fotós és videós alkotásokat, a legjobb pályaműveket beküldők pedig akár fejenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalomban részesülhetnek. A pályaművek beküldési határideje 2023. augusztus 15., a nevezett alkotásokat neves nemzetközi zsűri bírálja el.

2023. április 13. 11:26

Ezekre a webcímekre figyeljen, ha nem akarja, hogy átverjék

Az utóbbi időben Magyarországon is egyre elterjedtebbek az adathalász oldalak, amelyek sok esetben nagyon megtévesztő webcímeket használnak. Mit tehetünk azonban, ha nem szeretnénk, hogy a személyes adataink illetéktelenek kezébe kerüljenek?

2023. április 4. 21:44

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

Szinte már mindenki találkozott SMS vagy e-mail formájában érkező megtévesztő üzenetekkel, amik ismert cégek arculati elemeit felhasználva, az ő nevükben kérik el az emberek személyes adatait vagy akár egyenesen banki hozzáférésüket, amit a csalók aztán vagy a dark weben értékesítenek, vagy maguk élnek vissza a megszerzett adatokkal, megkárosítva a gyanútlan embereket. A védekezésben a legfontosabb a tudatosság, ugyanakkor létezik egy egyszerű technológiai megoldás is, ami a véletlen kattintás esetén is növeli az emberek biztonságát.

2023. március 14. 20:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01