EOS-1D C: 4K felbontású videófelvételre képes Canon DSLR-kamera

forrás Prim Online, 2012. április 15. 19:09

Bemutatkozott az új EOS-1D C, a filmes, tévés és nagyfelbontású produkciós iparágakat megcélzó digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgép. A kiemelkedő videóminőséget, javított alacsony megvilágítású teljesítményt és a filmhez hasonló dinamikatartományt kínáló, kompakt és könnyű EOS-1D C képes a fényképezőgépen belüli 4K (4096 x 2160 képpontos) felbontású videók rögzítésére 4:2:2 arányú színmintavételezéssel, még nagyobb kreatív szabadságot kínálva a filmes szakemberek számára.

A saját kategóriát teremtő SLR fényképezőgép, az EOS-1D C egyedi és igen jól hordozható, a kiváló minőségű videók rögzítésére optimalizált megoldást kínál. Tovább növeli a kreatív rugalmasságot a különféle felbontások és képsebességek kezelése. 4K-s videók nyolcbites Motion JPEG tömörítéssel készíthetők 24p sebességgel, Full HD (1920 x 1080) felbontású videók pedig akár 1080/60p sebességgel is. A fényképezőgép képes mindegyik felbontásban, így 4K felbontásban is rögzíteni a belső CF kártyára, ezzel is javítva a mobilitást. A videojelek kiküldhetők külső felvevőkre is a beépített HDMI-csatlakozón keresztül, tömörítetlen YCbCr 4:2:2 jelként.

Az EOS-1D C beépítetten tartalmazza a Canon Log Gamma funkciót, amellyel kiváló minőségű videók rögzíthetők bőséges expozíciós térrel és dinamikatartománnyal. A Canon Log Gamma – amely ideális mindazon filmes szakemberek számára, akik a maximális mennyiségű információt szeretnék viszontlátni a képen, de hatalmas méretű fájlok nélkül – már-már a filméhez hasonlatos dinamikatartományt biztosít, minimálisra csökkentve az árnyékok miatt elvesző részleteket és nagyobb fényelési szabadságot biztosítva az utómunkálatok során.

 A megnövelt teljesítmény és a kreatív rugalmasság kombinációja
Az EOS-1D X alapfunkcióira épülő EOS-1D C kivételes képminőséget és sokoldalúságot kínál, 18,1 megapixeles, teljes képmezős CMOS-érzékelőjével. A kiváló minőségű videórögzítésre optimalizált érzékelő az operatőrök számára azt a szabadságot nyújtja, hogy a kép felbontását a tárgyhoz vagy a kívánt kimenethez igazíthatják. A 4K felbontású felvétel során a képpontok egy APS-H érzékelő méretének megfelelő területre vágódnak körbe, így nincs szükség a kép átméretezésére vagy nagyítására – ez garantálja a maximális képminőséget. Van lehetőség Super 35 mm-es crop használatára is Full HD felbontású felvételekhez – ez a filmoperatőrök számára lehet kényelmes, akik a Super 35 mm látómezőhöz szoktak.

Az érzékelő nagyszerű minőségben teljesít minden körülmény között. A Canon EF Cinema fix objektívekkel együtt használva speciális, kreatív elmosásra és fényrögzítésre is van lehetőség. Mérete miatt extrém kicsi mélységélesség érthető el, gyönyörűen elmosott hátterekkel, az akár 25600-as ISO-érzékenység pedig kiváló minőséget és csökkentett zajt eredményez rosszul megvilágított helyzetekben is.

A 24, 25, 30, 50 és 60p képsebesség Full HD felbontás mellett további rugalmasságot biztosít a felvételek során, kielégítve az iparág különféle szakembereinek eltérő rögzítési igényeit. Az ipari szabvány időkód- és kodektámogatás, valamint egy sor választható tömörítési eljárás garantálja a kompatibilitást a meglévő munkafolyamatokkal és eljárásokkal, lehetővé téve az egyszerű vágást és fényelést közvetlenül a felvétel után.

Az EOS-1D C egy exkluzív szoftvercsomaggal együtt érkezik, benne olyan programokkal, amelyek révén a fényképezőgéppel felvett 4K/Motion JPEG és Full HD/60p videók kiküldhetők egy külső monitorra, a képminőség romlása nélkül. Lehetséges vele továbbá a Canon Log Gamma funkcióval felvett videók kiküldése egy monitorra normál gamma-beállítás alkalmazása mellett.

További speciális alkalmazások, így például a Picture Style Editor és az EOS Utility is lehetővé teszik a fényképezőgép különféle beállításainak módosítását egy PC-ről. A valós idejű folyamatok, így például a képstílusok szerkesztése és regisztrációja, vagy az eredmények ellenőrzése egy monitoron, kényelmesen elvégezhetők a helyszínen is egy PC vagy akár egy Mac segítségével – lehetővé téve a gyors korrekciót és garantálva a hatékony felvételt és utómunkát.

 EF és EF Cinema objektívek – szabadság a felfedezéshez

Az EOS rendszer tagjaként az EOS-1D C kompatibilis több mint 60 EF objektívvel, amelyek mindegyike nagy felbontásra képes, hogy támogassa a 4K-s képek felvételét. Az EF objektívcsalád kivételes kreatív szabadságot kínál, a választható fókusztávolság 8-tól 800 milliméterig terjed. Az EOS rendszer 1987-es elindítása óta több mint 70 millió EF objektív készült – a szám jól jelzi a termékcsalád páratlan minőségét és népszerűségét egyaránt. A Cinema EOS System részeként a Canon bemutatott egy sor 4K EF Cinema objektívet is. A cég egyedi optikai örökségére építve készített olyan élenjáró minőségű objektíveket, amelyek kifejezetten a kiváló minőségű videofelvételekre lettek optimalizálva.

 Canon EOS-1D C – a legfontosabb jellemzők:
·    4K felbontású filmek felvétele
·    1080p 50/60 képkocka/mp sebességgel; Canon Log Gamma
·    Tömörítetlen HDMI kimenet
·    18 megapixeles, teljes méretű CMOS
·    Max. 12 képkocka/mp állóképek; 14 képkocka/mp mód
·    61 pontos AF-rendszer
·    ISO-érzékenység: 100-25600
·    Két DIGIC 5+ processzor
·    Clear View II 8,1 cm (3,2”) átmérőjű LCD-kijelző
·    EF-objektívekkel kompatibilis

  

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átadták az Év Informatikai Vezetője díjat

A hagyományokhoz híven idén is a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) éves konferenciáján, az INFOhajón adták át az Év Informatikai Vezetője díjat, valamint a 35 év alatti informatikai vezetők számára 2016-ban alapított Braun Péter-díjat.

2019. augusztus 30. 17:43

A Fujitsu felveszi a harcot a digitális csalás és kalózkodás ellen

A Fujitsu könnyen kezelhető DocumentFlow csalásellenes webalkalmazása blokklánc-technológiával ellenőrzi bármely digitális fájl vagy tartalom – dokumentum, video- vagy hangfájl, kép vagy szinte bármely alkalmazásból származó állomány – érvényességét. A DocumentFlow a Fujitsu szolgáltatásként nyújtott „Flow” blokklánc portfoliójának új tagja – a számlacsalás elleni védekezést segítő InvoiceFlow alkalmazással együtt.

2019. augusztus 26. 13:59

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2019. második negyedévre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit.

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

Sikeresen lezárult a Vodafone Csoport és a Liberty Global közötti tranzakció, melynek köszönhetően a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100%-os tulajdonosa. A két szolgáltató mostantól egy cégcsoportként közösen bővíti gigabit képes szolgáltatásait, hozzájárulva ezáltal Magyarország digitális fejlődéséhez. A Vodafone és a UPC egyelőre különálló vállalatként működnek tovább,  az ügyfeleket pedig változatlanul, az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon szolgálja ki.

2019. augusztus 1. 12:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás