TIPA 2012: három első díj a Sonynak

forrás Prim Online, 2012. április 16. 10:55

A szakmailag legjelentősebb európai, digitális képalkotással foglalkozó magazinok egyesülete (TIPA) újból, háromszorosan díjazta a Sony digitális képalkotás területén elért innovációit.

A féligáteresztő tükör technológia tavalyi sikere után a Technical Image Press Association (TIPA) 2012-ben az erre az innovációra épülő Sony SLT-A65-nek ítélte a legjobb haladó szintű fényképezőgép díját („Best DSLR Advanced”). Emellett kiemelkedő siker, hogy a tükör nélküli cserélhető objektíves (MILC) gépek erősödő versenyében a rangos szervezet a NEX-7-et választotta a legjobbnak („Best CSC Expert”). A Sony a harmadik elismerést egy high-end fotós kiegészítőért, az XQD memóriakártyáért kapta („Best Imaging Storage Media”).

 A Sony SLT-A65 fényképezőgépe nyerte a „Best DSLR Advanced” kategória első helyét. A TIPA a zsűri döntését idén így indokolta: „Az SLT-A65-ben a Sony a világon elsőként alkalmazott OLED elektronikus keresőt, amely valós idejű élőképet nyújt. Ez a kiváló funkció (2 359 000 képpont) valódi áttörést jelent a felbontásban amellett, hogy a 24,3 megapixeles szenzorral kiegészítve képessé teszi a féligáteresztő tükör technológiával felszerelt fényképezőgépet a 10 kép/mp sorozatfelvételi sebességre maximális felbontás mellett.”

A Sony félig áteresztő tükrös, A-bajonettes fényképezőgép családja elsősorban a középhaladó és haladó fotósoknak készült. Díjnyertes tagja, az α65 tekintélyes sorozatfelvételi sebességet (10kép/mp) és a mozgó tárgyak fényképezését és a Full HD videózást kiszolgáló, hihetetlenül hatékony folyamatos autofókusz rendszert kínál.

Az α65 nemcsak a haladó kategória leggyorsabb fényképezőgépe, hanem messze kitűnik a 24,3 megapixeles felbontásával, illetve széles tartományú ISO (100-16000) érzékenységével. Az OLED elektronikus kereső bármilyen beállítás mellett precíz előnézeti képet jelenít meg, ezért nincs szükség hosszas kísérletezésre a megfelelő kép elkészítéséhez.

 A NEX-7 fényképezőgépnek ítélt „Best CSC Expert” díj átadásakor a zsűri rámutatott: „A NEX-7 tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőgép professzionális, eddig csak tükörreflexes gépekkel elérhető képminőséget nyújt. Ugyanaz a 24 megapixeles szenzor található benne, mint a Sony SLT-A77 tükrös gépben, de egy kompakt és kényelmes, elegáns fém vázba építve.”

A NEX-7 bemutatásával a Sony önálló kategóriát indított a cserélhető objektíves, kompakt fényképezőgépek (MILC) között, mivel a készülék professzionális képminőséget nyújt egy kicsi (291 gramm, csak a váz) és kényelmes vázban. A masszív magnézium design a legfejlettebb technikai tudással kiegészítve (ultragyors válaszidők, precíz autófókusz, rendkívül alacsony képzaj) teszi szerethetővé a NEX-7 készüléket. A kreatív fotózást a rugalmas beállítási lehetőségek és a teljes manuális kontroll támogatja.

 Az XQD memóriakártya a „Best Imaging Storage Media” kategória első díját kapta, a következő indoklással: „A Sony XQD sorozatú memóriakártyái könnyen kiszolgálják a professzionális fotós igényeket. Az akár 125 MB /sec írási/olvasási sebességű memóriakártya körülbelül 100 RAW képet képes rögzíteni folyamatos felvételi módban.”

Az XQD memóriakártyák a csúcsminőségű RAW képek kezelését zökkenőmentesen képesek megvalósítani, így haladó és profi fotósoknak egyaránt ideális kiegészítő. Az XQD kártyát kompatibilis, high-end szintű DSLR fényképezőgéppel használva a felhasználók akár 100 képet* is rögzíthetnek RAW minőségben a hihetetlen írási/olvasási sebességnek köszönhetően. Mindehhez szupergyors adatátviteli teljesítmény is tartozik (akár 125MB/s; 1Gbps; írás-, olvasási sebesség) a PCIe interfész által.
 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új switchekkel pörög fel a megfigyelési piac

A biztonsági kamera technológiák fejlődését követően a PoE switchek is fontos szerepet játszanak a megfigyelő rendszerek telepítésében. A switch kialakítás területén piacvezető Zyxel kifejezetten erre az igényre válaszolva alkotta meg a GS1350 PoW switch sorozatát. A portok változatos számának és a magas teljesítmény tartaléknak köszönhetően eszközeikkel akár úgy is könnyedén működtethetők a biztonsági kamera hálózatok, hogy egyszerre minden port csatlakoztatva van.

2023. június 8. 18:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39