A Mac sem támadhatatlan, de van védelem is

Már tesztelhető az ESET Macintoshokra szánt Cyber Security Pro és a Cyber Security új verziója

forrás Prim Online, 2012. április 25. 15:47

Az ESET bejelentette Mac OS X platformra írt következő generációs termékeinek BETA verzióját az ESET Cyber Security-t, valamint a portfolió egy teljesen új termékét: az ESET Cyber Security Pro-t. Mindkét fejlesztés teljes körű védelmet nyújt a Mac OS X platformra leselkedő veszélyek ellen, a kevert típusú hálózatokban pedig a Windows vagy Linux alapú rendszerek ellen irányuló támadásoktól is megvédi a gépet.

- A két termék szolgáltatási körébe több mint egy tucat új vagy megerősített funkció került, a Pro termék az ESET Cyber Security BETA-hoz viszonyítva többletként nyújtja a személyi tűzfal szolgáltatást és szülői felügyeletre is lehetőséget biztosít. – tudtuk meg Béres Pétertől, az ESET termékeinek magyarországi forgalmazását végző Sicontact Kft szakértőjétől. Béres hozzátette, hogy a BETA verziók jelenleg ingyen tölthetőek le az ESET oldaláról, így bármely Mac-felhasználó bekapcsolódhat a nyilvános tesztelésbe. Tőlük az esetleges visszajelzéseket a http://www.eset.com/beta/form/ címen található adatlapon várják a fejlesztők.

 

Az ESET továbbfejlesztett ThreatSense kereső motorja – amely minden részletre kiterjedő felismerési képességgel rendelkezik – nem csupán a már ismert kártevők ellen védi az eszközöket, hanem semlegesíti az olyan újonnan megjelent fenyegetéseket is, mint például a Flashback Trójai vírust, amely az ESET kutatásai szerint nemrég több mint ötszázezer Mac számítógépet fertőzött meg. A védelmet tovább erősíti az ESET felhő-alapú felismerési rendszere, az ESET Live Grid, ami a ThreatSense.Net rendszernek egy következő generációs változata.

 

- Egyre többen vásárolnak Macintosh terméket, a Mac platform egyre népszerűbb, a gépek száma szaporodik, és a cyber bűnözők gyorsan alkalmazkodnak az új helyzethez. Gyakran nem is Mac felhasználók a támadás célpontjai, rendszereik azonban – kellő védekezés hiányában - könnyen válhatnak „vírushordozóvá”, s a fertőzések később innen más platformokra is beszivároghatnak. - állítja Mario Turner, az ESET Mac-platformra fejlesztett termékeinek menedzsere. 

- Az ESET Cyber Security egy új réteget ad hozzá az Apple védelmi felületéhez, amely beépített internetbiztonsági funkcióval rendelkezik, valamint képes felismerni és megakadályozni a számítógép elleni támadásokat. Az ESET Cyber Security termékek arra összpontosítanak, hogy hatékonyan fedezzék föl a még ismeretlen vírusokat, mindeközben igen takarékosan bánnak az erőforrásokkal, működtetésük kevés memóriát igényel. Mindezekkel együtt csúcsteljesítményt nyújtanak a Mac eszközök megvédésében.

 

 Az ESET Cyber Security Pro és az ESET Cyber Security néhány új funkciója:

 

Parental Control – Szülői felügyelet (csak a Pro verzióban érhető el): A felhasználók a weboldal szűrőt úgy alkalmazhatják, hogy külön szerepeket határoznak meg az egyes hozzáférésekhez. Minden szerepnek megvan a saját alapértelmezett URL kategóriája (szerkeszthetők), amely megszabja, hogy egy adott weboldal megjelenhet vagy sem az éppen internetező felhasználó képernyőjén. A weboldalak és alkalmazások blokkolását vagy engedélyezését direkt (fekete- és fehér) listák segítségével is meghatározhatjuk.

 

Personal Firewall – Személyi tűzfal (csak a Pro verzióban): Az újonnan integrált tűzfal megakadályozza, hogy jogosulatlan userek belépjenek a számítógépbe, a tulajdonos (root user) az, aki a különböző helyzetekre külön profilokat hozhat létre, és mindegyikhez speciális beállítást határozhat meg.

 

Cloud-powered scanning – Felhő-alapú átvizsgálás (ESET Live Grid): A vírusellenőrzés optimalizált változata a “biztonságos” fájlok fehérlistáján alapul, amely a felhőben megtalálható ismert fájlok adatábázisával van kapcsolatban. Ez a funkció minimálisra szorítja az esetlegesen téves (úgynevezett false positiv) riasztások számát. Az ESET Live Grid azonosítja a “biztonságos” fájlokat a user rendszerén így a felismerés biztonsága öntanulás révén is folyamatosan nő.

 

Web és email ellenőrzés: Továbbfejlesztett Proxy szerver kezelés e-mail szűrés (POP3/IMAP) és HTTP ellenőrzés esetén. Ez a funkció nem függ az alkalmazott Email/Web kliens megoldástól.

 

Removable Media Control – A külső tárolók ellenőrzése: A védelem új szintje, amellyel a felhasználó bármilyen eltávolítható eszközt ellenőrizhet a potenciális fenyegetések kiiktatása érdekében (USB, CD, DVD, Fire wire).

 

Cloud Statistics – Felhő statisztika: Ez a funkció egy listát állít össze a futó műveletekről, amelyeket a következő adatok szerint is osztályoz: kockázat szintje, felhasználók száma, felfedezés ideje és az alkalmazás csomag azonosítója. 

 

Kulcsszavak: Eset Sicontact biztonság

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új keresőt fejleszt a Google

A Google egy teljesen új, mesterséges intelligencia által működtetett keresőmotort fejleszt, amelyet Magi projektnek neveznek, hogy személyre szabottabb élményt nyújtson a felhasználóknak. A felhasználói igények előrejelzésével ez a technológia beszélgetésalapú keresési élményt hoz létre, relevánsabbá és vonzóbbá téve a keresési eredményeket. Ez a radikális változás megköveteli, hogy a vállalkozások az új keresőmotor AI-alapú megközelítéséhez igazítsák SEO-stratégiájukat.

2023. április 24. 20:01

10 ezer amerikai dollárt nyerhetnek a Huawei XMAGE Awards fődíjasai

Kiírták a Huawei nagyszabású nemzetközi mobilfotós pályázatát, a HUAWEI XMAGE Awards 2023-at (korábban NEXT IMAGE Awards), melyen az elmúlt években több ízben is magyar siker született. Az idei megmérettetésre a világ minden tájáról kilenc kategóriában várják a fotós és videós alkotásokat, a legjobb pályaműveket beküldők pedig akár fejenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalomban részesülhetnek. A pályaművek beküldési határideje 2023. augusztus 15., a nevezett alkotásokat neves nemzetközi zsűri bírálja el.

2023. április 13. 11:26

Ezekre a webcímekre figyeljen, ha nem akarja, hogy átverjék

Az utóbbi időben Magyarországon is egyre elterjedtebbek az adathalász oldalak, amelyek sok esetben nagyon megtévesztő webcímeket használnak. Mit tehetünk azonban, ha nem szeretnénk, hogy a személyes adataink illetéktelenek kezébe kerüljenek?

2023. április 4. 21:44

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39