Újdonságok az idei Sziget fesztiválon

Szemezgetés a kínálatból

Vértes Ádám, 2012. május 2. 10:31

A Sziget mára már a legismertebb magyar szóvá vált az egész világon. És bár az előző évhez képest jelentősen le kellett faragni a költségvetésből, igyekeznek a jubileumi alkalmat méltó módon megünnepelni. Nem csak látványvilágában hoz újat a 2012-es év, hanem több olyan érdekesség is lesz, ami most debütál a rendezvényen.

A jubileumi arculatot számos látványelem tarkítja idén. Megváltozik a helyszínek dekorációja, vizuális megjelenése, valamint a közösségi tereken is egyedi elemekkel, térkivilágítással találkozhatnak a résztvevők. A helyszínek is változnak, költöznek és cserélődnek - megújul a Sziget.

 

A bankkártyás fizetési lehetőség az idei fesztivál egyik újdonsága, amire már régóta nagy igény mutatkozott. Megújul többek között az összművészeti helyszín is - a KultúrZóna koncepció jegyében. A korábbi MR2 Nagyszínpad területe a multikulturalitás szellemében nyer új értelmet, ahol a különböző művészeti ágak találnak egymásra. Többek között képzőművészet, dizájn, stand-up comedy, flash mob akciók, beszélgetések, workshopok várják az ide érkezőket.

 

A KultúrZóna összefogja Összművészeti Színpadot, a Kelet-Európa Vurstlit, a Múzeumi Negyedet, a Tarot Labirintust, az Olvasóligetet, a Medence Csoport és a Hello Wood művészeti installációit, vizuális meglepetéseit, valamint az Agora képzőművészeti workshopot.

 

Olimpiai és sporthelyszín is lesz, hiszen az idei fesztivál egybeesik a 2012-es londoni olimpiával. Így kiemeltebb figyelmet szentelnek a sportprogramoknak. Nemcsak mozgásra lesz itt lehetőség, hanem a legfrissebb események óriás kivetítőkön is nyomon követhetők lesznek.

 

Idén is lesz Roma Sátor - ezzel a kezdeményezésével még mindig egyedülállónak tekinthető a zenei rendezvények között. Bár ez nem újdonság, hiszen a rendezvény egyik büszkesége az immár 11 éves helyszín, mégis olyan megmozdulás, amely csak itt van jelen. A zenei programok mellett művészeti projektek és kiállítások is lesznek.

 

Mindemellett két új helyszín is helyett kapott: az egyik egy elszigetelt „holland kirakat” funkcióját betöltve mutat be holland-magyar produkciókat (Holland Meets Hungary Színpad), a másik pedig Publia Sound - Mambo Színpad névre hallgat: itt akusztikus koncerteké és DJ-szetteké lesz a főszerep.

 

Gerendai Károly elmondta, hogy a látványelemek és a programok fejlesztésével arra törekednek, hogy tovább erősítsék a Sziget nemzetközi versenyképességét amellett, hogy a rendezvény képi világát is jelentősen emelik.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59