Újdonságok az idei Sziget fesztiválon

Szemezgetés a kínálatból

Vértes Ádám, 2012. május 2. 10:31

A Sziget mára már a legismertebb magyar szóvá vált az egész világon. És bár az előző évhez képest jelentősen le kellett faragni a költségvetésből, igyekeznek a jubileumi alkalmat méltó módon megünnepelni. Nem csak látványvilágában hoz újat a 2012-es év, hanem több olyan érdekesség is lesz, ami most debütál a rendezvényen.

A jubileumi arculatot számos látványelem tarkítja idén. Megváltozik a helyszínek dekorációja, vizuális megjelenése, valamint a közösségi tereken is egyedi elemekkel, térkivilágítással találkozhatnak a résztvevők. A helyszínek is változnak, költöznek és cserélődnek - megújul a Sziget.

 

A bankkártyás fizetési lehetőség az idei fesztivál egyik újdonsága, amire már régóta nagy igény mutatkozott. Megújul többek között az összművészeti helyszín is - a KultúrZóna koncepció jegyében. A korábbi MR2 Nagyszínpad területe a multikulturalitás szellemében nyer új értelmet, ahol a különböző művészeti ágak találnak egymásra. Többek között képzőművészet, dizájn, stand-up comedy, flash mob akciók, beszélgetések, workshopok várják az ide érkezőket.

 

A KultúrZóna összefogja Összművészeti Színpadot, a Kelet-Európa Vurstlit, a Múzeumi Negyedet, a Tarot Labirintust, az Olvasóligetet, a Medence Csoport és a Hello Wood művészeti installációit, vizuális meglepetéseit, valamint az Agora képzőművészeti workshopot.

 

Olimpiai és sporthelyszín is lesz, hiszen az idei fesztivál egybeesik a 2012-es londoni olimpiával. Így kiemeltebb figyelmet szentelnek a sportprogramoknak. Nemcsak mozgásra lesz itt lehetőség, hanem a legfrissebb események óriás kivetítőkön is nyomon követhetők lesznek.

 

Idén is lesz Roma Sátor - ezzel a kezdeményezésével még mindig egyedülállónak tekinthető a zenei rendezvények között. Bár ez nem újdonság, hiszen a rendezvény egyik büszkesége az immár 11 éves helyszín, mégis olyan megmozdulás, amely csak itt van jelen. A zenei programok mellett művészeti projektek és kiállítások is lesznek.

 

Mindemellett két új helyszín is helyett kapott: az egyik egy elszigetelt „holland kirakat” funkcióját betöltve mutat be holland-magyar produkciókat (Holland Meets Hungary Színpad), a másik pedig Publia Sound - Mambo Színpad névre hallgat: itt akusztikus koncerteké és DJ-szetteké lesz a főszerep.

 

Gerendai Károly elmondta, hogy a látványelemek és a programok fejlesztésével arra törekednek, hogy tovább erősítsék a Sziget nemzetközi versenyképességét amellett, hogy a rendezvény képi világát is jelentősen emelik.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09