Újdonságok az idei Sziget fesztiválon

Szemezgetés a kínálatból

Vértes Ádám, 2012. május 2. 10:31

A Sziget mára már a legismertebb magyar szóvá vált az egész világon. És bár az előző évhez képest jelentősen le kellett faragni a költségvetésből, igyekeznek a jubileumi alkalmat méltó módon megünnepelni. Nem csak látványvilágában hoz újat a 2012-es év, hanem több olyan érdekesség is lesz, ami most debütál a rendezvényen.

A jubileumi arculatot számos látványelem tarkítja idén. Megváltozik a helyszínek dekorációja, vizuális megjelenése, valamint a közösségi tereken is egyedi elemekkel, térkivilágítással találkozhatnak a résztvevők. A helyszínek is változnak, költöznek és cserélődnek - megújul a Sziget.

 

A bankkártyás fizetési lehetőség az idei fesztivál egyik újdonsága, amire már régóta nagy igény mutatkozott. Megújul többek között az összművészeti helyszín is - a KultúrZóna koncepció jegyében. A korábbi MR2 Nagyszínpad területe a multikulturalitás szellemében nyer új értelmet, ahol a különböző művészeti ágak találnak egymásra. Többek között képzőművészet, dizájn, stand-up comedy, flash mob akciók, beszélgetések, workshopok várják az ide érkezőket.

 

A KultúrZóna összefogja Összművészeti Színpadot, a Kelet-Európa Vurstlit, a Múzeumi Negyedet, a Tarot Labirintust, az Olvasóligetet, a Medence Csoport és a Hello Wood művészeti installációit, vizuális meglepetéseit, valamint az Agora képzőművészeti workshopot.

 

Olimpiai és sporthelyszín is lesz, hiszen az idei fesztivál egybeesik a 2012-es londoni olimpiával. Így kiemeltebb figyelmet szentelnek a sportprogramoknak. Nemcsak mozgásra lesz itt lehetőség, hanem a legfrissebb események óriás kivetítőkön is nyomon követhetők lesznek.

 

Idén is lesz Roma Sátor - ezzel a kezdeményezésével még mindig egyedülállónak tekinthető a zenei rendezvények között. Bár ez nem újdonság, hiszen a rendezvény egyik büszkesége az immár 11 éves helyszín, mégis olyan megmozdulás, amely csak itt van jelen. A zenei programok mellett művészeti projektek és kiállítások is lesznek.

 

Mindemellett két új helyszín is helyett kapott: az egyik egy elszigetelt „holland kirakat” funkcióját betöltve mutat be holland-magyar produkciókat (Holland Meets Hungary Színpad), a másik pedig Publia Sound - Mambo Színpad névre hallgat: itt akusztikus koncerteké és DJ-szetteké lesz a főszerep.

 

Gerendai Károly elmondta, hogy a látványelemek és a programok fejlesztésével arra törekednek, hogy tovább erősítsék a Sziget nemzetközi versenyképességét amellett, hogy a rendezvény képi világát is jelentősen emelik.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24