Legyél kreatív a Szigeten

Vértes Ádám, 2012. május 10. 11:35

A Sziget-fesztivál köztudottan Európa egyik legrangosabb eseménye, ahol a világhírű fellépők mellett számos érdekesség várja a résztvevőket. Idén például a kreatív workshop zóna fókuszpontja: „Vállald az arcod!/Show your face!”

A KultúrZónában megtalálható szekció remek alkalmat ad az egyéni kreatvitás kibontakozására: a különös alkatrészekből összeállított hangszerek a Kísérleti Hangbázisban vagy a kreatív dizájn alkotóműhely az újrahasznosítás jegyében (Medence RE+Concept Táska workshop) - mind egyfajta értéket képviselnek a Sziget kavalkádjában. Az utóbb említett helyen egy reklámműhely várja az érdeklődőket, és mindenki maga készítheti el saját táskáját, pénztárcáját stb. - mindezt a „Gondolkozz, mielőtt vásárolsz” szemlélet jegyében.

 

Ebben a részben a tavalyról már ismert különös látványvilággal is találkozhatnak az ide látogatók. A Hello Wood az egyedi workshopoknak és kiállításoknak, valamint a fainstallációknak köszönhetően nagyon népszerű lett, így idén is kísérletet tesz arra, hogy összehozza a legtehetségesebbeket.

 

Ha már kreativitás, akkor WAMP. Ebben az évben is ellátogat a Szigetre a „Wasárnapi” Művészi Piac a Hungarikum Falu szomszédságában, ahol fiatal dizájnerek és ipari formatervezők munkái vásárolhatók meg.

 

A logikai játékok sátra is megmozgatja majd az agytekervényeket. A hungarikumnak számító Rubik-kocka mellett sakk, póker, malom, amőba, puzzle és sok más ismert játék is lesz a kínálatban, melyekből bajnokságot is szerveznek. Nem számít, ki mennyire profi, bárki kipróbálhatja magát. A lényeg, hogy ez alatt az egy „Sziget-hét” alatt mindenki együtt játsszon, alkosson, szórakozzon korra, nemre és nemzetiségre való tekintet nélkül.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59