A Fujitsu új virtuális termékszimulátorral jelenik meg

forrás Prim Online, 2012. május 24. 11:05

A Fujitsu és a Digital Process bemutatták a feldolgozóipar számára készített 3D virtuális termékszimulátor-eszközük (Virtual Production Simulator, VPS) V15L12 verzióját. A termékkel kevesebb mint tizedére csökken az összeszerelési animációk létrehozásához szükséges idő.

A másológépek, szerverek és más, elektromos és mechanikai komponenseket nagy sűrűségben tartalmazó termékek gyártásához ajánlott VPS egyik jellemzője lehetővé teszi, hogy számítógépes szimuláció útján, 3D modelleken teszteljék az összeszerelés folyamatát. Mivel a tesztelés a termék- és gyártástervezés szakaszában, fizikai prototípusok nélkül elvégezhető, csökken a későbbi fázisok korrekciós és átalakítási igénye, rövidül a fejlesztés ciklusideje, alacsonyabbak lesznek a költségek és javul a termékminőség.

Az új szoftver a korábbi változathoz képest tizedére csökkenti a termékösszeszerelési animációk készítéséhez szükséges időt1. Így gyorsan elvégezhető például a gyártósori gépkezelők oktatása. A szoftver közvetlenül felhasználható a tervezés és a gyártás során az összeszerelési folyamat tanulmányozásához és jóváhagyásához, mivel a folyamattervező mérnökökön kívül egyszerű tervezők, sőt gépkezelők is készíthetnek animációt.
 

Kulcsszavak: 3D Fujitsu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38